Er det fleire enn eg som opplever å finne uventa "kontaktpunkt" mellom bøker ein les etter einannan? Til dømes dersom den same historiske personen dukkar opp i to bøker på rad, utan at det er opplagt ut frå temaet til bøkene?

Eg reflekterte litt over dette i dette diskusjonsinnlegget for nokre månadar sidan, der det var heile 4 bøker på rad som var knytt saman på uventa vis.

No i januar opplevde eg det same igjen, i boka Beatles var hovudpersonane innom gravplassen til Jim Morrison på Père Lachaise i Paris. Neste bok ut var Bildet av Dorian Gray, og forsyne meg så er der eit forord av Jan Kjærstad der han innleier med å fortelje om korleis han tilfeldigvis snubla over grava til Oscar Wilde på, ja nettopp, Père Lachaise i Paris.

Underlege greier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ikke akkurat slik du har opplevd det, kanskje, men jeg merker ofte at jeg lett kommer inn i en stim av bøker med samme bakgrunn/fellesnevner.
F.eks var veien kort mellom Drageløperen, Der Gud gråter og Tålmodighetens stein; Ville svaner, Landsbyens blod og To byer; Vidunderlige nye verden, 1984 og Tjenerinnens beretning.

(Det er slike ting som gjør at bokstabelen på nattbordet bare vokser - man har bestemt seg for å lese en bok, men så ramler man bare over noe som MÅ leses først ...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T