Jeg liker egentlig det. I denne boka, og i denne sammenhengen syns jeg gjentakelsene er et poeng i seg selv:)
Husker jeg leste denne på barneskolen. Den gjorde sterkt inntrykk, tårene trillet.
Jeg glemte boka jeg nettopp er ferdig med å lese: "Den veven av hendelser vi kaller verden" av Stranger
Gled deg:) Den er veldig god. Vil gjerne høre hva du har å si om slutten da du er ferdig.
På mange måter enig i det du sier, selv om jeg syns det han gjør er grusomt, og det går inn på meg. Men som du sier, som kommentar til dagens samfunn er den fantastisk. Elsker blant annet den omfattende diskusjonen om flaskevann.
Elsket disse da jeg var barn.
Lange, interessante titler kan noen ganger være nok til at jeg kjøper ei bok.
Ja, det forstod jeg ganske tidlig. Derimot er jeg mer usikker på om han faktisk drepte sin egen far eller ikke? Hva mener andre om dette? Ødipuskomplekset er jo i stor grad til stede i romanen, og i tillegg er fortelleren meget upålitelig.... Uansette er dette ei fascinerende, dyster og språklig sett god bok. Personlig syns jeg det er Saabye Christensens beste:)
Jeg fikk bøkene anbefalt på biblioteket etter at jeg hadde rast igjennom en fryktelig litren ungdomsavdeling. Bøkene var i alle fall spennende da jeg var ung, og nå kom jeg på at jag har glemt Ørneredet, som kanskje var den aller beste, og som også er kjempespennende som film:)
Tor Åge Bringsværd er fantastisk, selv om han vel har skrevet mer SF en fantasy. Du bør uansett sjekke ut han, dersom du ikke har gjort det.
Jeg holder nå på å lese denne boka, og har kommet litt over halvveis. Er litt usikker på hva jeg syns så langt: er valgte struktur bare en måte å unngå problemer på, elelr har det noe mer for seg? Jeg antar at svaret vil komme mot slutten. Vil gjerne høre fra andre som leser eller har lest denne.
Det er en fantastisk roman, men jeg syns faktisk "Hässelby" er enda bedre. Dersom du ikke har lest den, anbefaler jeg den på det sterkeste.
Det er nesten en skam å si det, men "Alkymisten" er forferdelig. "Parfymen" anbefaler jeg så absolutt - av argument som allerede er nevnt nedenfor.
Ja, det er likhetstrekk mellom "Parfymen" og "Latours katalog", men jeg må innrømme at jeg syns "Latours katalog" er bedre, både språklig og tematisk. Frobenius' beste så langt:)
Spennende innlegg! Jeg er selv ei av de kvinnene som leser veldig få kvinnelige forfattere, og med årene har jeg faktisk brukt litt tid på å undre meg over hvorfor. Det jeg har kommet fram til er at det har til en viss grad med skrivestil å gjøre, uten at jeg (selvfølgelig -eventuelt dessverre)har noe belegg for å si dette, utover egen erfaring. Likevel, det finnes kvinnelige forfattere som så absolutt har fanget min interesse. En av disse er Hanne Ørstavik. Spesielt romanen "Kjærlighet" syns jeg er veldig god. I tillegg er Alberte-trilogien til Cora Sandel et must. Mirjam Kristensen er en interessant, ung forfatter. Det samme er Gunnhild Øyehaug - spesielt innen kortprosa. Tar gjerne imot tips tilbake, dersom du har funnet noen spennende navn:)
Jeg leser alltid kun en roman av gangen, men kan gjerne lese lyrikk eller faglitteratur ved siden av.Dette henger sikkert sammen med måten jeg leser på: med min fagbakgrunn er det vanskelig å la være å analysere det jeg leser, og jeg må innrømme at jeg skulle ønske jeg til tider var flinkere til å la være det.
Jeg låner bort bøker, rett og slett fordi jeg gjerne vil dele gode leseopplevelser med andre:) Dessverre har denne lysten ført til at jeg har mistet noen bøker, men det skjer takk og pris ikke så ofte.
Norsk dekadanselitteratur på sitt beste:) Passasjen om ordlusene er vanvittig god.
Dette vil jeg kalle et forsøk på å koke søtsuppe på en spiker....