De laget en film med Susannah York i sin tid, en tv-serie med Timothy Dalton, en film med William Hurt og en tv-serie som ikke er så gammel med Toby Smith. Den siste er den beste, synes jeg. Sikkert flere også, for alt hva jeg vet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slengte den i veggen på det tidspunktet ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei. Kjærlighetens kraft av Hanna Sandvik er borte. Mot fremmede kyster kommer opp to ganger, med forskjellig antall eiere. Hva skjedde?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk - der var det jo til og med trailer! Det blir spennende. Jeg har sett i hvert fall tre filmatiseringer. Den siste var den beste - med Toby Smith som Rochester.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ny film? Vet du noe mer om den? Jeg har sett flere av filmatiseringene og de er liksom ikke helt der ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

62 pluss syv som jeg aldri fullførte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før i tiden skrev ofte kvinner under pseudonym fordi de ellers ikke ville bli tatt alvorlig; George Sand og George Elliot er gode eksempler på akkurat det. J.K.Rawlings valgte å bare bruke initalene sine fordi hun mente at gutter ikke ville lese bøkene hvis de visste forfatteren var kvinne - det kan være at jeg tar feil der, men jeg mener å huske at jeg leste det et sted. P.D.James brukte også kun initalene for å bli tatt alvorlig som krimforfatter i sin tid. Hun har også skrevet mer romantiske bøker under pseudonym. For en forfatter som skriver i flere genrer, kan det være en måte å unngå forvirring blant lesere. Forfatternavnet blir jo en slags merkevare etter hvert for mange. Kjøper jeg en Stephen King bok så forventer jeg skrekk, og ville bli meget forundret om jeg fikk en bok om kaniner - med mindre de var morderiske zombiekaniner, selvsagt. Jeg har skrevet Ildfuglen under pseudonym - uten at det er så hemmelig at det gjør noe. Det gjorde jeg fordi jeg skriver krim og barnebøker sammen med en annen forfatter, samtidig som jeg har skrevet noveller for ukebladene i mange år under navnet jeg har brukt på serien.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Prøv også The Dark Towers av Stephen King. Fem bøker så vidt jeg husker. Stor litteratur!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er da lov å være nysgjerrig. Jeg graver litt for å finne litteratur som kan passe til en hovedperson i en bok jeg planlegger. Og av og til må man da være veldig spesifikk på tider og perioder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husker denne som veldig bra, men var ikke klar over at den var såpass gammel. Morsomt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Wow - her var det mye bra. Jeg har faktisk studert litteratur en gang i tiden, men må nå innse at jeg ikke lenger husker noe av det! Hvor langt tilbake spiller egentlig ingen rolle, så jeg har da også notert meg en islandssaga eller to. Tusen takk for hjelpen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen som har titler å foreslå? Er på utkikk etter skandinaviske og engelske bøker fra før 1790!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En utmerket bok for skrivelystne. Som han selv sier så skriver han ett ord av gangen - tydeligvis skriver han veldig, veldig fort ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker å lese en bok flere ganger. En av årsakene er at jeg leser så fort første gang, at jeg knapt får med meg nyansene. Sånn at når jeg leser den andre eller tredje gang, er det som å lese den helt på nytt. Jane Eyre er en favoritt. Et knippe Terry Pratchett bøker når jeg er i dårlig humør. The Stand av Stephen King. Shikastabøkene av Doris Lessing. Stephen Kings On Writing kan jeg vel snart på rams, he,he. Mesteren og Margarita er et gjensyn jeg alltid gleder meg til. Klokkene ringer for deg leser jeg nå for 'nte gang. Og av en eller annen grunn har jeg lest Angel Falls av Nora Roberts et utall ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Charles Dickens David Copperfield, Mesteren og Margarita, Rødt og sort av Stendahl. Aleksander Kiellands bøker om Skipper Worse, Klokkene ringer for deg av Hemingway, Frankenstein av Mary Shelley, De elendige av Victor Hugo - for å foreslå noen ...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Pilutta meg, den er bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klokkene ringer for deg med Gary Cooper og Ingrid Bergman er absolutt verdt å se.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Le Carre er den ultimate spionforfatter og Robert Ludlum er min personlige favoritt. Skjebnenatt i Praha av Lionel Davidson en knallbra spionbok som jeg oversatte for noen år tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De to hovedpersonene i Elizabeth Georges bøker gjør at jeg ikke kan se tv-serien i det hele tatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelAlice NordliKikkan HaugenTonje SivertsenAstrid SæverhagenBente NogvaAnne Berit GrønbechKetilIreneleserElin FjellheimHeidiVannflaskeKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsTove Obrestad WøienG LEvaHilde Merete GjessingBeathe SolbergLeseberta_23PiippokattaIna Elisabeth Bøgh VigreHilde H HelsethKarina HillestadTalmaPrunellaElisabeth SveeAnne-Stine Ruud HusevågKarin BergBård StøreTrygve JakobsenIngeborg GCamillaBenedikteJohn LarsenBjørg Marit TinholtTone Maria JonassenlillianerFrøydis H. ÅgedalTove