Pappa ønsker seg bøker til jul, og det ønsket vil jeg mer enn gjerne etterkomme! Men så var det å finne noe som passer, da. Han ønsker seg spionbøker/thrillere, og jeg har ikke så mange forslag selv egentlig. Men det har kanskje mine medbokelskere? :)

Han har lest mye av Alistair MacLean fra før av, så jeg må styre unna ham for å unngå bomkjøp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Tusen takk til alle som har svart meg og kommet med forslag. Skal ta dem med meg og sjekke dem ut, finner garantert en julegave eller to nå ja ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Le Carre er den ultimate spionforfatter og Robert Ludlum er min personlige favoritt. Skjebnenatt i Praha av Lionel Davidson en knallbra spionbok som jeg oversatte for noen år tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei.

Var jeg deg, ville jeg prøvd "Syk pike" til faren din. Internasjonal thriller med en kvinnelig skurk får leseren til å miste pusten. Liker han MacLean liker han denne, garantert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler gjerne bøker av Lee Child med Jack Reacher. Har dessverre ikke skrevet noen omtaler om bøkene Haikeren og Gjesten for jeg leste de bøkene noen år før jeg laget bokbloggen. Men det er virkelig spennende bøker. Syndebukken skal visst være den første boka om Jack Reacher. Han minner meg om en slags moderne James Bond.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble så jeg gikk for dine forslag, Rufsetufsa. Syndebukken og Fellen (bok 2) er bestilt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra! Håper bokgavene vil falle i smak. Lee Child skriver på en veldig rå måte. Har ikke lest de bøkene du nevnte, men Haikeren og Gjesten, og det var fantastiske bøker! Men jeg skal definitivt få lest de andre Lee Child bøkene med Jack Reacher i. Jack Reacher er en fyr man lett blir glad i:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pappa ville jo ha akkurat denne typen, og jeg vet han har sansen for James Bond (filmene), så jeg tror nok de vil gjøre det ja.
Og det skulle ikke forundre meg om jeg selv låner dem og leser dem senere også, hehe.. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det håper jeg for man blir virkelig sugd inn i de bøkene, og det er flust med spenning. Og ut i fra hvordan Reacher oppfører seg er det ingen tvil om at han kunne ha vært vår tids James Bond. Han prøver alltid å løse saker på egen hånd og på sin egen måte:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel på sin plass å komme med en tilbakemelding nå etter jul. Da jeg kom hjem til mine foreldre tidligere i dag fortalte pappa at han har lest ut den første boka nå i romjula, og han var veldig fornøyd med den. I kveld har han ligget i godstolen med bok nummer 2 og lest ved flere anledninger, så det er tydelig at bok 2 ikke akkurat var skivebom den heller, hehe.

Han har bursdag i februar og det er jo ikke lenge til, så da tror jeg at jeg slår til med en ny Lee Child-bok! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må si at jeg var temmelig nervøs da jeg kom med forslaget, for jeg syns det er veldig vanskelig å velge bøker til menn, så nå er jeg veldig lettet over å høre at bøkene falt i smak og at det ikke ble helt feil valg:) Så koselig! Hm, kanskje jeg også skal begynne med en bok av Lee Child med Jack Reacher i hovedrollen. Har lest Haikeren og Gjesten, men skulle gjerne ha lest fra begynnelsen, så nå fikk jeg også lyst til å lese de bøkene. Kanskje et must read i 2011?:) Hyggelig å høre at bøkene falt i smak i hvert fall. Tok en råsjans der:) Vanskelig å tipse om bøker til noen man ikke kjenner, men det gikk heldigvis bra, hører jeg:) Håper på noen kommentarer også, så kanskje jeg får ekstra lyst til å lese de selv. Er så lenge siden jeg har lest noe av Lee Child.

Kjøpte en bok til pappa selv til jul og det endte med Treholtboka. Han leste den ut på 2-3 dager. Han leser veldig sjelden, men når han leser, leser han virkelig raskere enn meg. Litt flaut med tanke på at jeg leser oftere bøker enn ham :/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv var jeg veldig fornøyd med Dan Browns "Den digitale festning", men den har kanskje din far allerede lest?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet at han har lest den nyeste og Da Vinci-koden i alle fall, så det er mulig han har lest de andre også. Jeg skal prøve å fiske litt, så kan jo det evt. være et tips også til senere anledninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaller Arild Rypdals bøker, i og for seg mange navn å holde orden på, men utrolig velskrevne politiske/spion-trillere. (bør leses i rekkefølge) Mener han ligger hakket over Guillou.

En annen jeg kan anbefalle er Len Deighton, litt mer klassiske spionromaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med triologien "Hvem var Jason Bourne" av Robert Ludlum. Det er underholdene spiontriller og de bøker kan du sikker få kjøpt til en rimelig penge for de er ikke nye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I tillegg til Le Carre (hans nyere bøker kan også anbefales) vil jeg foreslå Hvileløs av William Boyd. For en som liker thrillere om spioner tror jeg den vil slå an.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

John Le Carrè har flere gode spionthrillere, spionen som kom inn fra kulden, Muldvarpen og Den usynlig spion er noen forslag. Lykke til. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Jan Guillou? "Coq rouge" er den første boka i serien hvis det skulle være interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannTorill RevheimJulie StensethReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland Skjeggerud