Når jeg leser ei bok, dannes bilder i hodet mitt bl.a. av personene i boka. Også blir jeg ofte skuffa dersom jeg ser filmen av boka, for det var hvertfall ikke sånn jeg hadde forestilt meg hovedperson (personene) som jeg har lest om. Noen andre med samme erfaring?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

De to hovedpersonene i Elizabeth Georges bøker gjør at jeg ikke kan se tv-serien i det hele tatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Robin Williams er fantastisk som Garp i "Garps verden", etter "Garps bok" av John Irving. Han passer så godt til den rollen at jeg glemte med en gang hvordan jeg hadde sett for meg Garp da jeg leste boka. Robin Williams er etter min mening en fabelaktig god skuespiller også, så der ble hovedpersonen helt perfekt for meg.
Kommer egentlig ikke på noen som har passet så dårlig i filmrollen at jeg umiddelbart husker det akkurat nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, han var god i den filmen.

Ian Rankin sine bøker med karakteren Rebus...de ble vist på TV som krimserie, da ble jeg skuffa da...Det var ikke akkurat den lille spirrevippen jeg hadde venta i hovedrollen der gitt, men det gikk seg da til etter hvert...bruker å gjøre det. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke jeg har sett noe av den krimserien, - men da har jeg kanskje ikke gått glipp av så veldig mye da? ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er slik også, bildene kommer av seg selv, ubevisst eller bevisst, vet ikke, men de er der. En spesiell film jeg ikke fikk til å stemme med boka og pesongalleriet var "La den rette komme inn". Jeg syns boka var kjempebra men ble sikkelig skuffa over filmen. Mens andre som ikke har lest boka syns den filmen er megabra. En annen/andre som stemmer ganske godt med mine tanker om personene; er Millenium filmene. Ikke akkurat så gode som bøkene men absolutt spiselig. Liker Michael Nyqvist veldig godt da....:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med tanke på "La den rette komme inn" bok vs film har jeg nok samme erfaringer som deg. Jeg fikk det ikke til å stemme i det hele tatt. Men jeg likte virkelig boka. Det samme skjedde med "Isprinsessen" av Läckberg. Filmatiseringen var ikke noe særlig i forhold til boka :(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Filmene om Varg Veum klarer jeg ikke å se. Det blir helt feil med en ung og kjekk østlending i hovedrollen.

Varg er jo en litt sliten mann i middelalderen fra Bergen :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han kunne ha spilt Harry Hole hvis de skulle filmatisert den. Han hadde passet bedre i den rollen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den rollen hadde han passet til!
Men har de ikke filmet noen av Harry Hole-bøkene? Jeg innbiller meg at de er blitt filmet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har de? Trodde det bare var "Hodejegerne", altså samme forfatter,men som ikke har noe med Harry Hole å gjøre. Noen andre som vet noe?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant ut at han nå nylig har solgt filmrettighetene om Harry Hole til britiske Working Title Films.
Men han har tidligere uttalt at han ikke ville filme disse bøkene, fordi han var redd for at de ikke ville stemme med inntrykket fra bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trond Espen Seim ser da ganske lurvete og ubarbert ut i de filmene, så akkurat det syns jeg går helt fint.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig! Jeg har et par DVD-er, men har ikke fått til å se dem, nettopp fordi jeg er redd det skal ødelegge "mine" personer. Varg er ikke ung og ikke blond :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sett alle filmene og helt klart, de er ikke som bøkene, men jeg syns at Trond Espen Seim gjør en god figur alikevel. Må bare nullstille meg å si at det bare en alminnelig krim. Jeg hadde også store problemer med å se Willhem Tygesen på film,det minnet ikke om min Thygesen, som jeg innbiller meg ser ut og oppfører seg som Jon Michelet, kanskje fordi jeg kjenner Jon og at han utvilsomt har overført en del av seg selv til Thygesen. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ikke sant?...Akkurat det der får ikke jeg hellertil å stemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jeg HELT enig i!!!!!! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

vel...jeg opplevde det omvendte nå for et par dager siden. Jeg skulle starte en ny bok, men har lagt den ifra meg og skal prøve meg på den igjen senere...for jeg ble så ekstremt irritert over forskjellen. Jeg elsker TV-serien bones, som er basert på bøkene om Temprence Brennen av Kathy Reichs. Jeg begynte på boken "de døde kaller." Men jeg skjønte fort at tv-serien hadde gjort om på hele hovedkarakteren. For Temprence aka. Bones, var ikke den samme i boken som i serien. Boken er sikkert bra den, men siden jeg ELSKER serien så ble jeg sur på boka...enda den er opphavet til alt. I serien har Bones en helt annen personlighet en i boka. Og det er personligheten hennes som er i fokus og som bygger opp under hele karakteren hennes og hvordan handlingen føres fremover i serien. I serien mangler hun totalt de sosiale antennene, ser ALT og da mener jeg ALT som fakta, og er ikke så flink til å skjønne ironi og spøker, og hun har ikke det samme følelserregisteret som andre "normale". Mens i boka så var hun en ekstrem tankefull og følelsesmessig person. Det ble helt feil for meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannReadninggirl30Fride Lindseth