Spennende tema. Jeg var motstander av lesebrett i starten, men nå har jeg innsett at jeg er tom for hylleplass hjemme. Jeg har ikke klart å bestemme meg enda. Kindle virker som et godt produkt, billig og tilgjengelig. Synd for meg at jeg nesten bare leser bøker fra norske forfattere. De andre alternativene virker mye dyrere og mer tungvint i bruk. Blir interessant å lese tilbakemeldingene her.
Tøft. Takk for tipset!
Det frister, men jeg tror ikke jeg tørr å binde meg til mer en første bind ila 2012. Men jeg er spent på tilbakemeldingene til de som leser serien.
Småmorsomt. Siden er jo relativt ufarlig, men jeg er av dem som har sett disse astronomene i sin selvhøytidelighet farte fra nettsted til nettsted og rakke ned på enkeltpersoner som har problemer med å uttrykke seg gramatisk korrekt. Det er flott at folk bryr seg om rettskrivning, men til syvende og sist er det innholdet som teller. Da er det leit å se noen mobbe enkeltpersoner til stillhet.
Sparer aldri, bare utsetter fordi det dukker opp andre i mellomtiden som virker mer fristende der og da.
Om det har seg slik at du har Fatimas hånd ulest i bokhylla, ville jeg gått for den. Og da kan du like gjerne Havets katedral i samme slengen.
Med noen få unntak (Douglas Adams, enkelte av Erlend Loe) har jeg tilgode å finne noen virkelige morsomme bøker. Selv ikke Arto Paasilinna finner jeg mer en noe over gjennomsnittet koselig.
Så i mangel av bedre alternativer ender jeg som oftest opp med bøker med mer dystre temaer.
Jeg har en venn som ikke får noe igjen av å lese poesi. Således er slike blogger som kommenterer det ukjente mer verdifullt for meg, nei jeg mener for vennen min, enn diktet selv.
http://kydland.wordpress.com/
Den er forøvrig ikke min, og heller ikke oppdatert på en stund. En lesesirkel som legger ut resultater etter hver bok de leser seg igjennom. Forfriskende ide.
Rødstrupe er eneste boken av Jo Nesbø jeg har lest. Nå er det riktig nok en del år siden, men jeg husker den som en godt skrevet krimbok. Når det er så tidlig i boken kan det godt være at handlingen skrus sammen senere i historien til noe som virker sannsynlig. Desverre er det av og til slik at en ikke vet om det hadde vert en god ide å avbryte lesningen før boken er ferdiglest ;)
Godt spørsmål. Jeg klarer aldri å holde en slik plan mer enn en eller to bøker frem i tid. Holder på med Min Kamp 6 nå, etter den kan det kanskje se ut slik:
Men jeg kan garantere at jeg kjøper noe, eller finner noe i bokhylla som roter til denne "planen".
Det skulle ikke forundre meg om han gjør dette, bare vi spør han :) Jeg gleder meg til å lese denne.
Ingen Gretchen!? Jeg som ønsket meg (og fikk) boken til jul. Føler meg snytt.
Enhver Bjørneboe-bok er et sitat-eldorado.
I motsetning til de andre dagbøker og biografier jeg har lest var Alf Nielsen relativt lite aktiv i motstandskampen og hadde derfor ingenting å fortelle under forhørene. Det må være en spesiell følelse å bli utsatt for tortur og vite at en ikke har informasjon en kan gi for å få en slutt på lidelsene. Jeg likte boken, men jeg synes den var noe kortfattet.
http://www.youtube.com/watch?v=mO8F1HJjzkA
Det meste av Harald Rosenløw Eeg kan anbefales. Spesielt "Vrengt".
Bjørneboe, Tiller og Knausgård.
Jeg er ingen stor tilhenger av krim, men Andrè Bjerke er jommen stødige saker.
Kan se ut som om Knausgård får en plass på lista også.