Trist å se noen falle fra i så ung alder. Jeg kjenner ikke så godt til forfatterskapet hans. Noen som har lyst til å dra frem noen høydepunkter?

http://www.dagbladet.no/2012/01/25/kultur/litteratur/bok/19937861/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Fin fyr og flott forfatter. Vil bli savnet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvil i fred, Stig Sæterbakken! Du er aldri borte - du vil leve for evig gjennom det du skrev.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har heller ikkje kjennskap til forfattarskapen til Sæterbakken, med unntak av nokre få dikt og essays. Har vurdert å begynne på romanane sidan Gjennom natten kom ut i fjor. Nyleg hørte eg nokon på P2 anbefale nye lesarar å begynne med nettopp Gjennom natten, så eg trur i alle fall eg sjølv kjem til å gjera det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sæterbakken har skrevet noen de mest interessante bøkene jeg har lest. Som essayist vil jeg - som Arve G også var inne på, påstå at han var var blandt de fremste. Ikke bare i norsk sammtid, men i hele sjangeren.

De to siste romanene hans: Ikke Forlat Meg og Gjennom Natten er ekstremt vakkre tekster, med stort alvor. Selv om Sæterbakken selv, i essayet: Umuligheten Av Å Leve, hevder å være et forvokst barn ute av stad til å ta tilværelsen alvorlig, opplever jeg hans romaner, og serlig disse to, som unike i det at de tar alvorlige temaer på alvor.

Det er utrolig - i den konkrete betydningen, at jeg ikke tror på det, trist å tenke at vi aldri skal få høre noe mer fra Stig Sæterbakken. Håper du går like stødig gjennom natten...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg var så heldig å få ha ham som foreleser, først ved Nansenskolen, deretter ved forfatterstudiet i Bø i fjor. Han var virkelig et utrolig menneske. Ingen har inspirert meg mer. Har skrevet litt om ham her: http://tenkmetaforisk.blogg.no/1327515803_takk.html Virkelig ikke meninga å spamme eller noe altså. Synes bare det er så forferdelig trist.

Den første boka jeg leste av ham var "Ikke forlat meg". For meg er det fortsatt den boka jeg liker best. Men anbefaler "Besøket" og essayen hans også. "Umuligheten av å leve" for eksempel.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

En fin tekst om å miste noen. Sårt og godt. Anbefaler andre bokelskere å lese teksten til tenkmetaforisk. Takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fint sagt. Takk. Jeg opplevde at jeg måtte skrive noe om ham for å få det til å synke inn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe av han. Men siden jeg er en litteraturelsker på min hals synest jeg det er fryktelig trist at en forfatter går bort i så ung alder:((

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han var, i mine øyne, en av våre fremste forfattere og kanskje den ypperste essayisten.

I Sauermugg skriver han at man ikke bør oppsøke idolene. Det gjaldt ikke ham selv. Å treffe ham var som å lese ham, i begge tilfeller var det som å møte en tvillingsjel.

Du åpnet opp en helt ny verden for meg, Stig. Så usigelig trist at du har valgt å forlate den.

Farvel og hvil i fred.

Godt sagt! (10) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Synnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnes