Jeg skulle gjerne ha sett bilder av hvordan bokelskerne har det i heimen ! Nærmere bestemt hvordan bokhyllene/privatbiblioteket deres ser ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Jeg skrev et par blogginnlegg om bokhyllene våre for noen måneder siden: http://www.sandlund.net/bookblog/tag/bookshelves/

I den forbindelse spurte jeg om omtrent det samme som deg her inne: http://bokelskere.no/tekst/121045/

Og så var jeg også med i konkurransen om norges fineste: http://www.flickr.com/photos/nrkbok/6171548725/in/photostream

Godt sagt! (3) Varsle Svar

http://www.flickr.com/photos/nrkbok/6192119958/in/set-72157627536479520

Her er min:-) Den var med i konkurransen "Norges fineste bokhylle" om kom opp blant de fem beste - det er jeg temmelig stolt av...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke dum den, nei... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En veldig fin løsning !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg satte pris på Avas spørsmål om hvorfor? Og har delvis fått et svar. Er selv en som går til bokhylla i alle hus jeg besøker dersom eieren synes det er OK:) Det er rett og slett inspirerende og gøy å se andres boksamlinger, særlig hvis de har bøker jeg tror jeg liker. Det samme gjelder bibliotek og antikvariat. Jeg liker å gå og se, det er liksom uforutsigbart hva som kan dukke opp og det er spennende. I bokhandelen gjør jeg litt det samme, men det gir meg aldri like mye med mindre det er en veldig spennende bokhandel.

Bilder av bokhyller synes jeg også kan være gøy, men det har en annen funksjon og sier noe om mennesket som eier hylla på en helt annen måte. Jeg fikk umiddelbare assosiasjoner til Bourdieus teori om kulturell kapital. Tror det er Marsdal i Frp- koden som bruker den på kjøleskap og om jeg ikke tar helt feil, også bokhyller. De sirlige hyllene sortert etter pene rygger, der bøkene står godt inne i hylla med nips en kan være stolt av foran: stereotypien tilsier at her bor ikke- akademikere, kanskje med lav utdanning som ønsker å framvise en viss borgerlighet, et møblert hjem f.eks:) Kjøleskap metta med magneter og alskens oppslag? Lærerhjem...osv

Derfor synes jeg spørsmålet om hvorfor en vil se bokhyller er relevant og burde med som begrunnelse når du starta tråden. Ellers har jeg lagt merke til at det har blitt flere bilder, kåringer osv av bokhyller og det er gromt synes jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvorfor det?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette kan da ikke være ukjent for dere. Det er tilogmed blitt laget fine gjennomillustrerte bøker om denslags. "Living with Books", "At Home with Books", "Writers Houses". Jeg har dem i hylla, og tar dem fram iblant og storkoser meg med å se at folk har innredet sine hjem med bøker fra gulv til tak.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hadde du skrevet i innledningen - at du storkoste deg med å kikke på folks hjemmeinnredninger med bøker - på glanset papir - ville jeg ikke ha reagert på tråden din.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjerne på glanset papir, ja. Dette er porno for bokelskere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint at du koser deg! :))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skrytebilder av bokhyller eller cd-samlinger er da ikke ukjent kost på noe internettforum. I mitt tilfelle er bøkene så spredd at det å samle noe på et bilde er en umulighet, men en dag skal jeg kjøpe meg et hus, og da er det greit å ha innspirasjonen på plass når bokhyllene skal bygges. En må gjerne legge ut bilder for min del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg forstår at folk har ulike markerings -og kikkebehov. Dipsolitteraten vil gjerne se bilder av bokhyllene til bokelskerne - uten å si hvorfor han vil se dem. Dette blir feil for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et foto av en boksamling har vel ikke mer med "markeringsbehov" å gjøre enn det vi ellers gjør her på bokelskere.no; ramser opp bøker vi har lest og skal lese!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som sagt - ulike markeringsbehov.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes du har vært litt urettferdig mot Dipso her. Han synes bare det er spennende å se hvordan andre organiserer bokhyllene sine, hvordan de ser ut. Det gjør han vel ikke til en kikker. Isåfall er jeg selv en kikker, for det er bare få dager siden jeg gjorde et google bildesøk på bokhyller for å få ideer til hvordan organisere boksamlingen min hjemme. Hadde synes det var koselig å se bilder av andre bokelskeres bokhyller og biblioteker. Ikke hva som stod i dem, men hvordan de var organisert. Hvis jeg ikke er helt på viddene så var det vel det Dipsol også var ute etter. Jeg synes ikke det er pent gjordt av deg å si at han har markeringsbehov av den grunn. Det er vel mer markeringsbehov å kalle Ham for kikker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er skummelt å tolke hva andre skriver - det ender ofte opp med en feiltolkning. Jeg kommenterte Dipsolitteratens svar til meg. Så vidt jeg kan se har jeg ikke kalt ham "kikker", tvertimot kommenterer jeg at han "storkoser" seg med interiørbøker om bøker.
Og svarer som jeg mener - "så fint".

Og som tidligere sagt.....vi mennesker har ulike markeringsbehov. At noen ut i fra mitt svar - tolker ham som en kikker - får stå på deres egen regning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit at du reagerte på tråden, kanskje du har et poeng, kanskje ikke? Men vi kan være høfflige, kan vi ikke?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Se - svar til Janna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det synes jeg, men selv finner jeg ikke noe direkte uhøflig i denne tråden. Greit nok at man skal være litt oppmerksom på hvordan man uttrykker seg på nettet, men det kan også være greit å prøve å tolke det man leser i beste heller enn i verste mening (og å se hva det svares på).

Godt sagt! (5) Varsle Svar

KJEMPEGODT poeng! Måtte skrike her selv om det ikke er god nettetikette. Det er så lett å glemme å være høflige mot hverandre på et forum hvor man ikke ser hverandre, og det er så flott når noen tar den upopulære oppgaven å minne en på det. Flott Morten :O)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila