Forhåndsbestill bøker på libris.no/mammut (redigert etter kommentarer: NB! Dette er egenreklame)

Endel av titlene blir fort utsolgt, så det er lurt å bestille tidlig.

Hva skal du kjøpe på Mammut?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 72 svar.

Fælt så mye kjeft du skulle få her da! Syns det er litt ufortjent, jeg som jobber i konkurrerende kjede reagerte ikke på det du skrev!
Er vel kanskje ikke alle som har skjønt det, men bøkene kan også bestilles på ark.no, eller alle andre bokhandlere på nett! En kan også levere liste i alle bokhandlere som er med på Mammutsalget. Det som kan være greit å merke seg er at alle kjedene har forskjellige egne tilbud på omslaget av avisen så det kan være lurt å sjekke ut både Libris/Norli, Ark, Tanum osv sine sider/aviser! mange butikker benytter seg også av muligheten til å få tømme lagrene sine, så det kan være lurt å ta turen innom for å sjekke det ut!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

La inn bestilling for ei ukes tid siden, 23 bøker... Jeg har spart av til mammuten og har budsjettert med det, så dette er "kontrollert galskap" hehe...

Blant annet: Døden er nå min nabo/ Colin Dexter; Mørkemannen/ Unni Lindell; Nattønsket/ Anne B Ragde; Tapte døtre : fortellinger om savn og kjærlighet/ Xinran;

Og diverse historie og reise, blant annet: Marco Polo : reisen til Xanadu og Kublai Khans eventyrlige rike; Historisk atlas : en komplett verdenshistorie;

Svalbard; Rondane og Dovre; Dovrefjell-Sunndalsfjella; Jotunheimen; Fyrene i Oslofjorden : levende kulturminner; Vesterveg til Vinland : oppdagelsen av norrøne boplasser i Nord-Amerika; 1000 steder å se før du dør : når du lever for å reise...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

23 bøker! Da skal det ikke mangle på lesestoff fremover! De som handler på Mammut bestiller i snitt litt over 5 bøker, så du er i toppsjiktet :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år finner jeg mye mer jeg er interessert i enn i fjord!!! Dette er supert! her er noen av de:

  • "Damms store bok om astrologi" av Julia Parker m. fl.
  • "Mytologi" av Arthur Cotterell
  • "Tegn og symboler" av Miranda Bruce-Mitfjord m. fl.
  • "Arthur av Albion" av John Matthews
  • ++++++++ ^^
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må kanskje revurdere det med Mammut - oppdaga at eg har eit gåvekort på libris + at eit par av bøkene på ønskelista mi er i katalogen:

Stalins kyr av Sofi Oksanen og

Adjø,Istanbul av Irfan Orga

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har selv lest Stalins kyr - den gjorde et sterkt inntrykk. Utvilsomt stor litteratur for en rimelig penge :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe "det er ingen skam å snu (i tide)"!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, må no få brukt gåvekortet, veit du. Men, har no ikkje forandra meining om Mammut, det er ikkje der eg har gjort dei store kuppa dei siste åra, tvert imot....-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei er enig, i år ble det 4 bøker. En kokebok som ordinært koster over 500 til 179, samt bøker om språket var det som fristet. Var innom bokklubben og deres gigantsalg, men fant ingenting jeg hadde lyst på. Fant Skagenmalerne på antikvariat.net i helgen, den har jeg vært på jakt etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år skal jeg ikke kjøpe noen på Mammutsalget. Jeg har rett og slett ikke plass til flere bøker i bokhyllene. Jeg fortsetter å låne bøker på biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter nokre dagar på reise, kom eg heim til ma Mammutkatalog. Har faktisk hatt ei god stund der eg har storkosa meg over å finne alle bøkene eg har kjøpt til prisar langt under prisane i katalogen. Lurer på om Mammut har utspelt si rolle?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter sluttdatoen settes prisene ytterligere ned, hvis man tør å vente.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var årets bestilling unnagjort. Anna Karenina er jo ett must. Syns Mammutsalget hat tatt seg opp i år. Mye bra!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dåtligt salg i år .blir ingen på meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ånei, ikke Mammutsalg! Lommeboka mi tåler det ikke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du fikk meg ivrig men så kom jeg på året som var, og det var ikke gøy. Bøkene var jo så dyre, jeg får de billigere ved å lete inne på nettet. Libris er vel den dyreste, også på nett.? Mammut skal være "funn" man kan skaffe seg. Jeg skal ikke besøke noen mammutsalg i år. Leter her inne , og rundt omkring resten av året.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I år kun 2 bøker. Prisene de 2 siste årene er skrudd betraktelig opp. 5-6 av bøkene i årets mammut har jeg kjøpt iløpet av det siste halvåret til under hundrelappen. Nå ligger de på 159, 179,- osv. Ser ut som bokhandlerne skal få det travelt med å prise OPP bøker før salget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har funnet ut at jo lenger man tørr å vente, jo billigere får man det. Jeg vet ikke hvordan alle bokhandlere oppererer, men på min lokale bokhandel; Gravdahl, så er det slik at de bøkene som ikke blir solgt under mammutsalgperioden fortsetter å være på salg, og at de blir billigere etter hvert som tiden går, helt til alt er solgt. Først er det mammutpris, så er det 30% av mammutpris, så halv pris, så 50-70% avslag og så halv pris av rød pris av mammutpris...ja, kanskje jeg overdrev litt på slutten, men noen bokhandlere går langt for å få solgt bort alt. Så siden det ikke var noen bøker jeg fant på mammutsalget som jeg absolutt må ha med en gang så tror jeg at jeg venter å ser litt jeg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ulempen er bøkene man gjerne vil ha, de vil andre også ha, så det er fort gjort det blir utsolgt... I år fant jeg noen jeg har gått og sikla på tidligere, derfor jeg har gått lettere amok...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sant det. Før mammutkatalogen kom ut var det allerede et salg hos min bokhandler, der var det en del gode romaner med 50% avslag. Og to av bøkene der hadde jeg vært ute etter såååå lenge, og håpet at de en dag kom på salg. Så jeg kjøpte de på flekken. Orginal pris er vel ca. 350kr, muligens litt mer..så halv pris da er ca. 175kr. Så når mammutkatalogen da kom, og jeg så at de var med der til 149kr ble jeg litt snurt. Jeg oppdaget også at mange andre av bøkene på salget kom til å være med på mammutsalget, så her prøver de helt klart å tjene mest mulig penger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trist. Her var det mye mer av interesse enn jeg har penger til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sett fra et etisk ståsted, så burde du ha byttet ut profilnavnet ditt med libris.no i stedet. Da hadde alle skjønt hvem du representerer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei! Det står på profilen min at jeg jobber i Norli Libris, og jeg er nøye med å opplyse om dette hvis jeg tror det kan oppleves at jeg seiler under "falsk flagg". Denne er formulert slik at det neppe kan gi rom for tvil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Libris har nok fått e-mailadressen min, fordi jeg meldte meg på julekalenderen deres, og at jeg anklaget admin. her inne for det, har jeg beklaget på mitt inderligste overfor André.

Hvordan e-posten fra Libris har en overskrift som BOKELSKERNES BOKHANDEL, vet jeg ikke om du kan svare meg på. Den linken tror jeg du står for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingenting. Det var bare et par bøker som fristet, og de har jeg sett billigere på salg andre steder, så da står jeg over i år. Kanskje like greit, for jeg har et tonn med bøker jeg ikke har lest enda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mtp. pris har jeg det også. Flere av mammutbøkene så jeg på salg hos Norli til en mye billigere penge for to uker siden. Kjøpte noen av dem der også.

Likevel, jeg greide jo ikke å styre meg denne gangen heller... Det ble forhåndsbestilt noen bøker i natt, selv om jeg har ørtenhundreogsnørti uleste liggende fra før av. Det er noe med ordet "mammutsalg" som gjør at fornuften kobler ut hos meg... ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har allerede vært så heldig å ha katalogen noen dager, og må si at denne gangen er jeg heldig. Det er svært lite som frister, og skulle jeg fristes litt, så frister ikke prisen. Lommeboka mi er fornøyd.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg synest mammutsalget har tapt seg de siste årene, det gjelder både på pris og titler. Det er første gang på mange år jeg ikke skal forhånsbestille, jeg stikker heller innom på salgsdagen.

Før så tømte bokhandlerne lageret sitt av usolgte bøker ut i butikken, nå er de fleste halvgamle bestselgere.

Jeg savner å gjøre et varp, ikke bare ang. pris, men også når det gjelder å finne ukjente eldre bøker, og var en heldig var de gode også.

Å, det gjorde godt å klage litt...hehe

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er helt enig. Nå er det "salg" året rundt omtrent, og mammuten har mistet mye av sin funksjon.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har vært på noen bakgårdssalg og lagersalg direkte hos forlagene. Dette er helt gull og jeg synes man får mye mer spennende bøker til en veldig god pris også. Eneste er at man må vite når det skjer og helst bo i Oslo med muligheter for fri på dagtid, for å få med seg de beste tilbuden. Men er dette på plass, så kan man fråtse i gode bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så det jeg også når jeg tok et overblikk over bøkene. Men noen blir det. Har blinket meg ut noen bøker om språk og kokebok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg trykker på Mammut-salg banneret på norli.no så kommer det opp en liste med bøker. Er disse del av Mammutsalget? For de prisene bærer langt i fra preg av å være noe salg. Eller har kanskje ikke mammutsalg-bøkene kommet opp ennå?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prisene på Mammut brukte litt tid på å komme opp i dag morges, men det står merket Mammutpris på Mammutbøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dersom bøkene ligger under Mammut-banneret så er vel prisene riktige. Du kan jo kontrollere mot Haugenbok.no!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg reagerer litt på en ansatt i Libris/Norli reklamerer/"roper" i et diskusjonsforum (som ikke er kommersielt) at Mammutsalgets forhåndssalg er i gang, med henvisning til foretakets hjemmesider, - for deretter å spørre:
"Hva du skal kjøpe på Mammut?"

"Annonseringen" - resulterer for min del i null innkjøp hos libris/Norli .
For dere med kjøpelyst i behold - ønskes god bokjakt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nå har vel svært mange her inne allerede fått med seg at Caroline er en meget entusiastisk libris-ansatt. Og hun er stort sett flink til å minne oss om dette. (At hun er ansatt, altså. At hun er entusiastisk ser de fleste greit av postene hennes.)

Hvis vi først skal begynne å stille krav til "edruelighet" blant trådstarterne (og -deltagerne) så ville jeg heller ha startet oppryddingen blant forfattere som roser egne bøker uten å si at de har skrevet dem. (Nei, jeg kommer ikke til å gi eksempler, jeg vil ikke henge ut enkeltpersoner. Og jeg har absolutt INGEN problemer med dem som sier "se denne boken jeg har skrevet, den er fantastisk".)

Personlig bruker jeg råd og vink fra mange bokelskere her inne, men det er alltid JEG som bestemmer hva jeg vil gjøre og ikke gjøre/kjøpe og ikke kjøpe/lese og ikke lese. Uavhengig av hvilket flagg rådgiverne seiler under.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har fått med meg at Heitmann er libris-ansatt, men denne typen "reklame" i en diskusjonstråd, gir meg en følelse av å være på libris sine hjemmesider istedet for bokelskere.no. Angående forfattere som prøver å"selge" seg selv, er jeg enig med gretemor i hennes svar til deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette synes jeg var en svak sammenligning, og dersom vi ikke påvirkes av reklame, så hadde ingen giddet å bruke penger på det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv ser jeg på det som et tips og oppmerksomhetsmelding. Er til tider noe distré så jeg synes Carolines melding er OK - ellers hadde det gått meg hus forbi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du sjekka mailboksen din?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg det. Har fått melding om Mammutsalg fra flere nettbutikker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis det du forsøker å si er at det er dårlig gjort å sammenligne noen som påpeker at "dette kan du få kjøpt om du går hit" uten å fortelle at hun jobber på det stedet hun lenker til

med en

bokelsker som legger ut om den fantastiske boken som hxn har lest, og som vi alle bare må gå og få tak i med en eneste gang fordi den er helt fantastisk og det beste som noensinne er skrevet innen den genren, UTEN å fortelle at hxn har SKREVET boken, så er jeg helt enig i at det er en dårlig sammenligning.

Det forfatteren gjør er mye verre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For the record: Jeg er enig med deg. Dersom det faktisk forekommer den typen snikreklame er det forkastelig (og, for å være ærlig, ikke så rent lite patetisk).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ingen tro på at det sistnevnte er et særlig stort problem her inne. Hvor mange forfattere har vi her inne som reklamerer for sine egne bøker under pseudonymer?

Men skjult reklame i form av tråder som hentes frem igjen og igjen og igjen, synes jeg er et problem. Sikter da til tråden om lesebrett som Caroline Heitmann hadde gående her for en liten stund siden som et eksempel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor mange forfattere vi har her inne som reklamerer for egne bøker? Jeg vet om to sikre og to til som jeg er usikker på. Og det synes jeg er ganske mange.

Men jeg tillater meg å droppe ut av diskusjonen her, for jeg er tydeligvis ganske alene om å mene at det er verre å markedsføre egne bøker under falsk flagg enn å legge inn en lenke som helt tydelig har kommersielt preg.

For å gjenta meg selv til det kjedsommelige, det er FLOTT at forfattere markedsfører sine egne bøker. Uansett hvor de gjør det. "Jeg har skrevet verdens beste bok" er et flott utsagn. Men jeg liker ikke den FALSKE "jeg har funnet verdens beste forfatter" når personen snakker om seg selv.

Men, nå er det middag her, og den har høyere prioritet enn en diskusjon hvor jeg så tydelig er i mindretall;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes begge deler er uetisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen e-post-adresser brukes av Libris eller noen andre nettbikhandler uten at du har gitt samtykke. Det er lovstridig. Om du skulle mene at det har forekommet, send meg en mail, så kan jeg forsøke å finne ut hvor samtykket er gitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Helt enig. Også i at problemstillingen med forfattere er søkt.

For egen regning vil jeg legge til: i den grad forfattere gir lyd her inne under eget flagg synes jeg det til nå bare har vært positivt. Det er gjerne ikke de samme forfatterne som blir dytta fram i alle kommersielle kanaler som gir et pip om eget produkt her inne. De jeg har oppdaget på den måten er de litt mer ukjente, som reisedokumentaren "Ayatollah Highway", to nordmenn på reise i Iran. Underholdende lesning oppdaget på forfatterens egen profil her inne.

Forfatterne har også en unik kjennskap og tilnærming til historien og vil de dele den på en ærlig og ekte måte ville jeg gjerne hatt mer av det. Vi andre her inne tar oss jo av reklamen for de allerede mest markedsførte internasjonale bestselgerne;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men det du snakker om sier jo jengeno også at er ok? Klart forfatterne må få profilere egne bøker, men det er da ikke for mye forlangt at de sier at det er deres egen bok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har fulgt mye med her og aldri opplevd den typen opphausing av egen bok uten at vedkommende har sagt i fra hvem han/hun er. Markedsføring av lesebrett, salg og annet har forekommet relativt jevnlig. Jeg sa derfor at jeg var enig i at problemstillingen var søkt og at i den grad jeg har sett forfattere her inne så har det vært via den positive varianten. Hvis du eller andre oppdager at forfattere under falsk profil hauser opp eget produkt synes jeg dere skal si i fra, slik at vi uinnvidde kan bli oppmerksomme på at slik praksis pågår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er helt enig! André har ikke kommet med noen kommentarer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det synes jeg er helt uhørt. Jobber man hos en bokhandler, bør man ikke ha lov til å reklamere for den, med mindre man oppretter en egen bruker under firmaets navn og betaler Bokelskere for reklameplass. Trenger ikke være rakettforsker for å forstå etikken bak dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi nok enige her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Libris reklamerer jo allerede her inne på venstre side med boka til Paasilinna.

Mange vet at Caroline Heitmann jobber for Libris, men det kommer nye folk hver eneste dag som ikke vet det. Der ligger problemet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei tror ikke hele problemet ligger dér. En av grunnene til at folk trekkes opp og reagerer på trådstarter, tror jeg er at det ikke foreligger noen klare regler for denne typen markedsføring her på Bokelskere, og da vil alle som ønsker å påvirke hvordan disse reglene b ø r være, engasjere seg for å fortelle hvor de mener skapet skal stå. I slike diskusjoner vil det alltid være mange ulike synspunkter, og mitt er her at hvis man har sterk tilknytning eller markedsinteresse i en bedrift, ved at man er involvert i virksomheten, så blir man lett inhabil. Og da går etikk-alarmen. For meg må det gjerne reklameres på denne måten, men siden jeg irriterer meg over slik markedsføring, så tar jeg ubevisst et par steg til siden og handler et annet sted. Det er min mening, men jeg respekterer 100% at andre mener det motsatte. Vi er forskjellige mennesker som reagerer ulikt og slik vil det alltid være.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, det foreligger ikke noen klare regler. Jeg har ingen vanskeligheter med å forstå at det koster penger å drive et slikt nettsted, og at en av måtene å finansiere det på, er nettopp reklame.

Til venstre på siden her står det en reklameboks for Libris. Det er greit, fordi det er åpent. Det er det skjulte jeg reagerer på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er enig i alt du skriver her. Det var det skjulte jeg også reagerte på. Er åpen for at det er reklamebannere på Bokelskere for å finansiere driften av nettstedet, dog jeg hadde foretrukket å betale en sum i måneden i medlemskap for å slippe å se den. Men betalt reklameplass blir da noe helt annet enn skjult reklame av inhabile personer. Det er ikke reklamen jeg reagerte på, men fremgangsmåten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er det faktisk André som bestemmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja heldigvis for det :O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Caroline H. Heitmann seiler ikke under falsk flagg. Hun har tidlig gjort det klart at hun også er ansatt i Libris, samtidig som hun er medlem på samme vilkår som oss andre. Hvem vi handler bøker hos er og blir vår egen sak. Vet også at det er mange som har tenkt å handle på Mammutsalg, men vet ikke når tid de kan forhåndbestille bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg "anklaget" ikke Heitmann for å seile under falsk flagg, men jeg reagrte på kommersiell salgsannonse i en "ikkekommersiell" diskusjonstråd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, jeg velger å oppfatte det som tips.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan jeg være enig i, synes hvertfall det hadde gjort seg at det sto klart og tydelig at hun jobber i Libris. De som har vært medlem en stund har nok fått med seg dette, men det er mange som melder seg inn her hver dag. Dette er noe hun har fått kritikk for tidligere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var tråden reklamen var postet i som vakte min reaksjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og det står tydelig i profilen hennes.

Og som jeg forsøker å si lenger opp, jeg ser an HELE bokelskeren før jeg svelger en anbefaling av noe som helst slag, så...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De fleste vil nok lukte lunta, og jeg tviler ikke på at du gjør grundig research før du tar en anbefaling :-) Synes allikevel ikke det skal være nødvendig å gå inn på en profil for å undersøke hva slags motiv tipseren har.

På en annen side så er vel det verste som kan skje at noen får kjøpt bøker på salg, så full krise er det vel ikke..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå vet du at du kan forhåndbestille bøker på Mammutsalg - hvor det er du som bestemmer. Tips har du nå allerede fått. Det er slikt jeg oppfatter Caroline H Heitmanns utspill. Her er det først mann til mølla!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, og det har jeg ikke noe problemer med, men jeg skulle helst sett at det sto klart og tydelig i teksten at hun jobber i Libris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg takker for tips om at Mamut salget er i gang. :) spørsmålet om hva folk skal kjøpe hadde vært spennende å høre om. Det er ikke alle bøkene på salget som er like kjent for meg, og muligheten for å få gode tips til en god pris hadde vært bra. Og så vil jeg si følgende; at det er engasjerte folk i bokforhandlerne er utrolig bra! Det er utrolig irriterende å komme i en bokforhandler hvor de ansatte like gjerne kunne solgt klær.. Om de engasjerte er her på bokelskere er vel det ganske naturlig. Damen det refereres til er vel her som privatperson og ikke som ansatt. Det er kanskje litt vanskelig å skille mellom dette noen ganger hvis man er veldig engasjert?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

ConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingPilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer Smedaas