En søt liten bok for de yngste leserne, med en handling som er lett å følge.
Passer til barn som liker trygge bøker som ikke er for skumle eller skremmende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok en innertier fra Gunn Marit Nisja.
Hun er blitt en «auto-buy»-forfatter for meg. Som alle bøkene hennes, er denne fengende og behagelig å forsvinne inn i, med et flytende og upretensiøst språk.
Noe av det som fenget mest for meg i denne boken, var spenningen som oppstår når et menneske er så lite bevisst på hvordan de selv er, i dette tilfellet på grunn av en sykdom i hjernen.
Gleder meg til neste av Nisja!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Velskrevet om et mørkt og tabubelagt tema. Dette er en viktig bok, og jeg synes språket i denne er enda bedre enn i Salvesens tidligere bøker. Men det må til når forfatteren tar tak i et slikt tema, for det kan ikke behandles på en klossete måte.
Historien presenterer en traumatisert hovedperson med et usunt forhold til kvinner. Og likevel synes jeg han har noen legitime synspunkt hva angår maktforholdet i et vanlig, heteroseksuelt samliv.
Har du sterk psyke, anbefaler jeg deg å lese denne boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fengende, ærlig og velskrevet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En engasjerende og rørende bok, som jeg hadde elsket å få lese da jeg var tenåring. Selv om det tok litt tid for meg å komme inn i den. Men siste del var suveren. Den er veldig godt skrevet, og Barmen er sjeldent god på dialoger. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har akkurat lest "Naken i Hijab" av Gunn Marit Nisja
Det er lenge siden jeg har lest noe som er så vanskelig å legge fra seg. Historien om norske Live som reiser på ferie til Egypt og forelsker seg i den unge muslimen Kareem, og hvordan forholdet deres blir stadig mørkere, var altoppslukende.
Det er en realistisk og aktuell historie, fortalt uten naive forsøk på å være politisk korrekt. Og det er tydelig at forfatteren har personlig kjennskap til Egypt, noe som forklarer mye av grunnen til at historien er så levende.
Denne boken er like aktuell i dag som da den ble skrevet (2011). Jeg anbefaler den til alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er litt overrasket over denne boken, for det som har karakterisert andre bøker jeg har lest av Backman, er nettopp det taktfulle og det tilbakeholdte.
Denne synes jeg rett og slett ble litt plump og søkt. Det var som om han prøvde for hardt å være morsom og rar. Litt forutsigbar var den også, og jeg synes slutten var sentimental.
Men boken er likevel underholdende og godt skrevet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boken er enda bedre enn Bjerklis første, synes jeg. Noe av det som engasjerer i begge bøkene hennes, er fremstillingen av sårbare, utsatte barn.
Men boken er lettlest og engasjerende og nærmest umulig å legge fra seg. Det er lenge mellom hver gang jeg leser gjennom en bok så raskt! Den passer godt inn blant de andre bestselgerne på Capitana.
Gleder meg til Bjerklis neste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En stillferdig og var skildring av en far, en sønn og en søster med tusen usagte ting imellom seg.
Hemmelighetene er spredt utover i boken på en slik måte at jeg ble stadig mer nysgjerrig på hva som lå bak.
Anbefales som høstlesning på rolige kvelder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En sommerperle av en bok, som passer perfekt i ferien. Med sjøluft, mysterier, en katt og en nyskilt dame som tror hun har livets verste sommer foran seg.
Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en poetisk og klok fortelling om en ung jentes ensomme kamp mot både ytre og indre demoner.
Ingen av oss vet når vi skal dø, men hvordan er det å ha et ekstra lag av usikkerhet hengende over deg når du bare er en tenåring og i tillegg er alene om å stelle din syke mor?

Salvesen skriver vakkert, og setningene hans griper deg og holder deg fast til siste side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne fenget meg fra første side. Ofte synes jeg krimromaner har flate karakterer, men jeg klarer likevel å bli revet med. Når en krim da har gode og tydelige karakterer, slik som denne, og du virkelig bryr deg om hvordan det går med dem, ja da klarer du ikke å legge den fra deg.
I tillegg har Reiersgård gode setninger og fine bilder. Flere krimelskere burde plukke opp en bok av denne forfatteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å gud, for en spennende bok! Dette er en av de få bøkene som har fått meg til å gispe høyt mens jeg leser.

Det er en annerledes krim, lagt til etterkrigstiden, ingen forsoffen utro og alkoholisert politietterforsker, ingen seriemorder løs i gatene. Dette er noe nytt, innpakket i en gammel setting (etterkrigstiden).

Gallefoss har inngående kunnskap om tiden han skriver om, uten at det blir overtydelig i historien, og han skriver uvanlig godt, uten at det blir pretensiøst. Både setningene og de språklige bildene er behagelige å lese.

Hundre tomler opp, jeg gleder meg til neste Gallefosskrim!

Hvis noen er nysgjerrig på et sammendrag av innholdet, her er teksten fra Aschehoug sine sider:

"Annen verdenskrig er over, og seierherrene styrer landet. Under okkupasjonen var Storm Steinset dobbeltagent for motstandsbevegelsen. Organisasjonen han spionerte for, er fortsatt hemmelig, så kollegene ved Oslo politikammer tror han var nazist. Når flere politimenn som jobbet for tyskerne blir funnet drept med samme torturmetoder de selv benyttet under krigen, havner Storm på drapsmannens dødsliste. Men han blir også involvert i saken som etterforsker.

Storms makker er politiets yngste fullmektig, Robert Rødberg, som alltid har drømt om å bli en helt. Under krigen vervet han seg til de norske styrkene, men havnet aldri i kamp. Så kom freden, og freden tilhører krigerne. Nå får Robert en ny sjanse til å kjempe for Norge.
Jakten på morderen tar Storm og Robert inn i hemmelighetene i Norges nye maktsirkler. En ny krig står i fare for å bryte ut, en krig der hemmelighetene fra den forrige kan få deg drept."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En spennende bok, som holdt sønnen mins oppmerksomhet helt til slutten.
Likevel syntes jeg liksom begynnelsen lovet mer enn boken greide å holde. Det var så veldig mye mystisk i begynnelsen som aldri ble helt oppklart. Synes ikke slutten var tilfredsstillende.
Men altså: langt mer spennende en gjennomsnittet av bøker vi har vært gjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I sin tredje roman fortsetter Aasvik sin stillferdige og poetiske betraktning av livet, denne gangen gjennom øynene til en kunstner som prøver å finne ut hva hun egentlig ønsker å formidle. Hva er det hun søker på sin reise gjennom europeiske byer?

Aasvik skriver godt, og dette er den perfekte sommerlektyre. Slutten får pulsen opp.

Anbefales til alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En viktig og sterk bok som bør leses av så mange som mulig, særlig fordi det er flere som nok helst ville forby den.
Historien er gripende og god, men jeg er ikke overbegeistret over språket den er pakket inn i. Svulmende og nedtynget av overflødige og til dels søkte metaforer. Det er overtydelig hva forfatteren vil at leseren skal føle, man blir liksom tvangsforet følelsene istedenfor å rekke å føle dem på egenhånd. Resultatet for min del, var at jeg ikke var i nærheten av en tåre en eneste gang, på tross av de ubeskrivelig grusomme scenene boken er fylt av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste denne boken fordi jeg er så fan av Lisa Aisatos illustrasjoner, og hun skuffer ikke!
Men jøje meg, hun kan jo skrive også! Fabelaktig gøye dikt og en suveren ide til en barnebok. Og kjempemorsom.
Den er lenge mellom hver gang jeg finner barnebøker jeg liker så godt.
Anbefales til alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var en krim med en original vinkling! Jeg var ikke i nærheten av å gjette morderen, og det var kult at forfatteren fikk til å vinkle det hele fra perspektivet til en journalist. Og på en skikkelig overbevisende måte.
Og så er det jo knall å lese om steder i Bergen.
Hvis du vil slappe av med en krim i sommer, plukk opp Yndestads «Graven».

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Wow! For en altoppslukende bok!
Jeg ble litt forstyrret av noe språklig plukk, spesielt i begynnelsen, men det var raskt glemt. For jeg tror aldri jeg har blitt så følelsesmessig engasjert av en krim. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en historie som er så fabelaktig god at jeg gir den terningkast seks selv om jeg ikke synes språket eller forfatterstemmen var så fantastisk. Det kan jo delvis ha med oversetteren å gjøre.
Vanligvis, og spesielt i barnebøker, synes jeg forfatterstemme er alfa omega, og hvis språket selv ikke vekker noe i meg, hjelper det lite at historien er god.
Vel, her har vi unntaket. En fabelaktig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tine Victoria Halvorsen TronierHelen SkogKetilTine SundalTonesen81Tone HSaraMarit HøvdeEmilie GeistMarit AamdalRisRosOgKlagingHilde VrangsagenIngunn SHeidi LLinn HaugLene AndresenVannflaskeingar hKay NilsenmarithcBjørn SturødQi AiAud Merete RambølgretemorAgnete M. HafskjoldTerje N AbuslandIngeborg GRufsetufsaalpakkaLars MæhlumLibraritas vVigdis VoldElisabeth OppegaardBjørg L.Reidun SvensliEllen E. MartolBertyIdaTrine S. AustbøMaria Festli Eriksen