Krigernes fred

krim

av (forfatter).

Aschehoug 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (20 terningkast.)

38 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Uansett hvilken side du står på, jobber du alene.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788203363757

EAN 9788203363757

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 491

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 14 2 2 0 0

Bokomtaler

Lasse Gallefoss "Krigernes fred"

Annen verdenskrig er over, og seierherrene styrer landet. Under okkupasjonen var Storm Steinset dobbeltagent for motstandsbevegelsen. Organisasjonen han spionerte for, er fortsatt hemmelig, så kollegene ved Oslo politikammer tror han var nazist. Når flere politimenn som jobbet for tyskerne blir funnet drept med samme torturmetoder de selv benyttet under krigen, havner Storm på drapsmannens dødsliste. Men han blir også involvert i saken som etterforsker. Storms makker er politiets yngste fullmektig, Robert Rødberg, som alltid har drømt om å bli en helt. Under krigen vervet han seg til de norske styrkene, men havnet aldri i kamp. Så kom freden, og freden tilhører krigerne. Nå får Robert en ny sjanse til å kjempe for Norge. Jakten på morderen tar Storm og Robert inn i hemmelighetene i Norges nye maktsirkler. En ny krig står i fare for å bryte ut, en krig der hemmelighetene fra den forrige kan få deg drept.

Dette er Lasse Gallefoss debut som forfatter, etter å ha skrevet flere filmmanus. "Krigernes fred" er en spennende, historisk kriminalroman der forfatteren blander fiksjon og historie på en fin måte. Personene i boka virker troverdige, uten forfyllede etterforskere og seriemordere. Handlingen er lagt til åra etter krigen, og vi ser tydelig at forfatteren har lest seg opp på historie fra etterkrigstiden.
Denne boka har ligget en stund i min lesehaug siden jeg var litt skeptisk til denne type krim, men jeg ble positivt overrasket og er glad jeg ga den en sjanse. Jeg klarte ikke legge boka fra meg når jeg først hadde begynt på den. Dette er en solid debutbok som forfatteren har all grunn til å være stolt av. Her får vi nesten 500 sider med spenning, og boka står like godt som krim som historisk roman, og liker du å lese om krigen i tillegg, er boka perfekt.
Denne boka anbefaler jeg sterkt videre. Gir du den en sjanse, så vil du ikke angre. Absolutt en bra debut bok. Boka er fra egen bokhylle.
Terningkast 5

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å gud, for en spennende bok! Dette er en av de få bøkene som har fått meg til å gispe høyt mens jeg leser.

Det er en annerledes krim, lagt til etterkrigstiden, ingen forsoffen utro og alkoholisert politietterforsker, ingen seriemorder løs i gatene. Dette er noe nytt, innpakket i en gammel setting (etterkrigstiden).

Gallefoss har inngående kunnskap om tiden han skriver om, uten at det blir overtydelig i historien, og han skriver uvanlig godt, uten at det blir pretensiøst. Både setningene og de språklige bildene er behagelige å lese.

Hundre tomler opp, jeg gleder meg til neste Gallefosskrim!

Hvis noen er nysgjerrig på et sammendrag av innholdet, her er teksten fra Aschehoug sine sider:

"Annen verdenskrig er over, og seierherrene styrer landet. Under okkupasjonen var Storm Steinset dobbeltagent for motstandsbevegelsen. Organisasjonen han spionerte for, er fortsatt hemmelig, så kollegene ved Oslo politikammer tror han var nazist. Når flere politimenn som jobbet for tyskerne blir funnet drept med samme torturmetoder de selv benyttet under krigen, havner Storm på drapsmannens dødsliste. Men han blir også involvert i saken som etterforsker.

Storms makker er politiets yngste fullmektig, Robert Rødberg, som alltid har drømt om å bli en helt. Under krigen vervet han seg til de norske styrkene, men havnet aldri i kamp. Så kom freden, og freden tilhører krigerne. Nå får Robert en ny sjanse til å kjempe for Norge.
Jakten på morderen tar Storm og Robert inn i hemmelighetene i Norges nye maktsirkler. En ny krig står i fare for å bryte ut, en krig der hemmelighetene fra den forrige kan få deg drept."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Meget god bok. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Kondolerer er det tommeste ordet i det norske språk. En mur på ti bokstaver mennesket har bygget for å slippe å snakke om døden."

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg vil lese.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Skipsbyggerne" av Erik Grønner
 • "Synstavle" av Benedicte Alexandra Lie
 • "Mørkets blod" av Roar Sørensen
 • "Risiko" av Sven G. Simonsen
 • "Soldathjerte - roman" av Ørjan N. Karlsson
 • "Rød desember" av Frits De Bourg
 • "Amundsen - en roman" av Espen Ytreberg
 • "Den store flukten - historien om andre verdenskrigs dristigste fangeflukt" av Guy Walters
 • "Så dyrt et liv - et Falkener og Wilberg-mysterium" av Jan Boris Stene
 • "Den fallende detektiven" av Christoffer Carlsson
 • "Blå natt" av Cindy McCormick Martinusen
 • "Vinhandleren" av Åge Baste Vassdal
Alle bokanbefalinger for dette verket