Cecilie snufset og dro en hånd under den våte nesen, og satte seg ved siden av broren.
"Du er blitt så tynn," sa hun.
"Det er jeg jo ikke," sa han, "men kanskje litt slankere."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og hvis de stimlede sammen mod ham og vilde stoppe ham i Farten, tog han sin tilflukt i Bibelen; der fandt han altid noget, han kunde kaste i Hovedet paa sine Fiender: Bibelen er en tyk Bog.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det kan gjerne være slik at anvendelsen av semikolon øker med antall år ved en anstalt for høyere utdannelse, men dette argumentet vil de fleste med høyere utdannelse avvise som irrelevant.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Anbefales til Jarle og Kaia (og Linnea). I prioritert rekkefølge.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg begynte på denne i dag morges, og klarte ikke legge den fra meg før jeg var ferdig. Joda, den handler for så vidt om kunstløp - men den handler om så mye mer. Det er universelle tema som vennskap, oppvekst og å finne sin plass i verden, og historien er vakkert fortalt, på et vis filmatisk, og formidler store følelser og stemninger i de enkle, stilistiske strekene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er kanskje ikke høy litterær kvalitet, men noen ganger trenger du bare en bok som er morsom og har driv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kort fortelling om et unormalt tett vennskap mellom to jenter. Boka har et vakkert og enkelt språk, historien liksom vokser rolig fram på en veldig naturlig måte fra ord som ser ut til å ha trillet rett ut fra forfatterens hode og ned på papiret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Inget stort i livet kan göras utan en stor känsla.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God innføring om evnerike barn. Boka er spesielt nyttige for lærere og foreldre til evnerike barn. Den kunne imidlertid hatt godt av en språkvask.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette hadde tatt nokre år å forstå: at ersom ein brått kjende ein desperat trong til å kvitte seg med eigne kroppsdelar, berre sparke av seg kropp og sjel (mens ein gjerne brølte, eller freste), slik ein sparka av seg tunge, tronge støvlar, var det hormon som var på spel, og ikkje berre ei viss oppfatting av eksistensen, og ein sjølv i han. Om ein brått blei konfronterande sjølv om ein elles heldt seg unna konfrontasjonar, om ein til og med vart ufin, skarp, direkte, om ein helte øll i hovudet på nokon, om ein slengde si eiga veske i bakken midt på Torgalmenningen klokka halv tre om natta i fullt raseri så leppestift og bind og anna veskeinnhald rausa utover, om ein ville slå opp med alle ein kjede, om ein kjende at NO! var det berre NOK! med ALT!, om ein stod på kanten av Sverresborg festning og såg ned på trafikken på E 39 og kjede at ein burde hoppe, kan hende var ein då premenstruell. Somme ville nok påstå: Ein var eit menneske. Dette var allmennmenneskeleg. Men etter mange år som kvinne kunne ein no faktisk ha kviskra, skjult bak handflata: Men det kan også vere PMS. I'm sorry.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er romaner jeg har tenkt, ja. Lista burde kanskje hete "Romaner om hekser", og ikke "bøker om hekser".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lette etter den boka, men kunne ikke komme på hva den hette. Takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tiffany Aching passer selvfølgelig perfekt inn på denne lista! Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har alltid vært veldig fascinert av hekser. Her er en liste over romaner om eller med hekser jeg har lest og likt. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har forslag til flere bøker som kan passe inn i lista.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en fantastisk barnebok av Unni Lindell som heter Rosamunde Harpiks. Den er et sjeldent syn på bibliotek og antikvariat, men er det kanskje noen bokelskere som har den og kan tenke seg å selge den videre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Islamisten av Ed Husain.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk morosam! Eit stort kunstverk! Komplett med humoristiske historiske og mytologiske referansar! Bonus: språkleg medvit - forskjellige karakterar brukar ulike målformer, både konservative og radikale.

Boka er sett saman av korte episodar, så ho er lett å lese. Viss du ikkje har så mykje tid, kan du berre lese eit par sider utan å falle ut av historia. Eller du kan lese heile boka på to timar, sånn som eg gjorde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med stor kunnskap og imponerende innsikt i dystopiske ungdomsromaner presenterer Maria Nilson sentrale sjangertrekk, samtidig som hun stiller kritiske spørsmål til moral og logikk i sjangeren. Hun bruker et bredt utvalg av eksempler fra sjangeren for å forklare hva som kjennetegner den, og er skarp, treffende og til tider humoristisk i sine analyser.

Lurer du på hvorfor dystopier er blitt så populære? Les Teen noir for å finne ut av det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jag sitter och planerer att skriva en artikel om alla dessa unga kvinnor i dagens ungdomslitteratur som räddar de unga männen genom att männen förälskar sig i dem. Artikeln ska heta "Nådens tuttar. Om skönheten och odjuret och den frälsande flickkroppen"! Jag vet inge om någon kommer att publicera den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vTorill Elisabeth RevheimBerit B LieLisa UgelvikJulie StensethPia Lise SelnesMangosaft45Maren Hjelle AuneAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiHarald KSolgunnMalinNeraAjiniakraNina M. Haugan FinnsonEllen E. MartolIdaMarit HåverstadSteinar JøsokYlvasusannaBenedikteBritt ElinTone SundlandEgil StangelandmoiraRisRosOgKlagingBjørn SturødAkima MontgomeryKathrine HaaheimCamilla RødjeKarin BergGidske RueWenche VargasJanne BrovoldKaren PatriciaBeathe ArnesenPirelliSigrid Nygaard