Christiana Figueres: Vi må kunne være både sinte og handlingskraftige, både fortvilte og optimistiske. Vi må klare å ha disse følelsene i oss samtidig. Ellers får vi ikke gjort noe, og da har vi i hvert fall mislykkes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kelsey Juliana: Hvis en voksen forteller meg at ungdom vet for lite, er mitt svar: Hvordan kan du selv vite så mye og likevel velge å ikke handle? Hvordan kan du la være å gjøre noe når vi unge ber deg om å være med på å løse klimakrisen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å avskrive barn blir noen ganger gjort fordi det gjør det enklere for den som avskriver dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I boka Hooked: Art and Attachment prøver Rita Felski å forklare kva det er som gjer at me oppsøker kunst og kva som kjenneteiknar møte med kunst. Boka består av eit introduksjonskapittel og fire kapittel. Det første kapittelet handlar om det mest sentrale omgrepet hennar, attachment. Deretter kjem eit kapittel om kvar attachment device:
- attunement: kvifor nokre kunstverk talar til oss, men ikkje andre
- identification: å kjenne ei tiltrekking basert på ein form for likskap
- interpretation: når me lærer å sjå kunst på nye måtar eller blir utsett for nye typar kunst kan det endre tilknytinga (attachment) si karakter

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klassa var sett saman av tjuefem ukarismatiske elevar som gjorde som dei fekk beskjed om og ikkje stort meir.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

FNs berekraftsbibliotek er ei liste med bøker for barn frå 6-12 år som eksplisitt handlar om eitt eller fleire av FNs 17 berekraftsmål. Les meir på FN-sambandet: https://www.fn.no/undervisning/undervisningsopplegg/5-7-trinn/baerekraftsbiblioteket

Oppdatering (mars 2022): Boklister for 12-15 år er under utvikling. Bokelskere.no har ei grense på 100 bøker per liste, så desse bøkene er ikkje lagt til i denne lista. Nokre av bøkene for 12-15 år er også tilrådd for t.d. 10-12 år, og ligg alt i denne lista.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Cecilie snufset og dro en hånd under den våte nesen, og satte seg ved siden av broren.
"Du er blitt så tynn," sa hun.
"Det er jeg jo ikke," sa han, "men kanskje litt slankere."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og hvis de stimlede sammen mod ham og vilde stoppe ham i Farten, tog han sin tilflukt i Bibelen; der fandt han altid noget, han kunde kaste i Hovedet paa sine Fiender: Bibelen er en tyk Bog.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det kan gjerne være slik at anvendelsen av semikolon øker med antall år ved en anstalt for høyere utdannelse, men dette argumentet vil de fleste med høyere utdannelse avvise som irrelevant.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Anbefales til Jarle og Kaia (og Linnea). I prioritert rekkefølge.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg begynte på denne i dag morges, og klarte ikke legge den fra meg før jeg var ferdig. Joda, den handler for så vidt om kunstløp - men den handler om så mye mer. Det er universelle tema som vennskap, oppvekst og å finne sin plass i verden, og historien er vakkert fortalt, på et vis filmatisk, og formidler store følelser og stemninger i de enkle, stilistiske strekene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er kanskje ikke høy litterær kvalitet, men noen ganger trenger du bare en bok som er morsom og har driv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En kort fortelling om et unormalt tett vennskap mellom to jenter. Boka har et vakkert og enkelt språk, historien liksom vokser rolig fram på en veldig naturlig måte fra ord som ser ut til å ha trillet rett ut fra forfatterens hode og ned på papiret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Inget stort i livet kan göras utan en stor känsla.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God innføring om evnerike barn. Boka er spesielt nyttige for lærere og foreldre til evnerike barn. Den kunne imidlertid hatt godt av en språkvask.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette hadde tatt nokre år å forstå: at ersom ein brått kjende ein desperat trong til å kvitte seg med eigne kroppsdelar, berre sparke av seg kropp og sjel (mens ein gjerne brølte, eller freste), slik ein sparka av seg tunge, tronge støvlar, var det hormon som var på spel, og ikkje berre ei viss oppfatting av eksistensen, og ein sjølv i han. Om ein brått blei konfronterande sjølv om ein elles heldt seg unna konfrontasjonar, om ein til og med vart ufin, skarp, direkte, om ein helte øll i hovudet på nokon, om ein slengde si eiga veske i bakken midt på Torgalmenningen klokka halv tre om natta i fullt raseri så leppestift og bind og anna veskeinnhald rausa utover, om ein ville slå opp med alle ein kjede, om ein kjende at NO! var det berre NOK! med ALT!, om ein stod på kanten av Sverresborg festning og såg ned på trafikken på E 39 og kjede at ein burde hoppe, kan hende var ein då premenstruell. Somme ville nok påstå: Ein var eit menneske. Dette var allmennmenneskeleg. Men etter mange år som kvinne kunne ein no faktisk ha kviskra, skjult bak handflata: Men det kan også vere PMS. I'm sorry.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er romaner jeg har tenkt, ja. Lista burde kanskje hete "Romaner om hekser", og ikke "bøker om hekser".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lette etter den boka, men kunne ikke komme på hva den hette. Takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tiffany Aching passer selvfølgelig perfekt inn på denne lista! Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har alltid vært veldig fascinert av hekser. Her er en liste over romaner om eller med hekser jeg har lest og likt. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har forslag til flere bøker som kan passe inn i lista.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødNina M. Haugan FinnsonJulie StensethTove Obrestad WøienIngunn SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KPer LundHarald AndersenVannflaskeMarianneNElisabeth SveeEmil ChristiansenalpakkaBertyBjørg L.Kirsten LundSigrid Blytt TøsdalIngvild RosslundRoger MartinsenTine SundalPiippokattaTom-Erik FallaTanteMamieRisRosOgKlagingMathildeYvonne JohannesenVibekeRandiABeathe SolbergTheaBjørg  FrøysaaLinda NyrudBerit RReadninggirl30LailaKaramasov11TrineSynnøve H HoelHilde H Helseth