Nytt fra Dr. John Campbell vedrørende covid-19. COVID-19 and Zinc. Zink er et mineral som man lett kan få for lite av eller har underskudd av. Hjelper mot betennelse/immunbeskyttelse
i kroppen. Hjelper t lymfocytter = *

Lymfocytter er effektorcellene i det ervervede immunforsvaret. Cellene
dannes i benmarg og sirkulerer i kroppen eller befinner seg i
lymfeknuter eller diffust lymfatisk vev, slik som peyerske plakk i
tarmen. De inndeles i T-celler (eller T-lymfocytter), B-celler (eller
B-lymfocytter) og NK-celler. T- og B-celler har som funksjon å
beskytte kroppen mot mikroorganismer som bakterier og virus og er
ansvarlige for det ervervede immunforsvar (også kalt adaptive
immunforsvar). Cellene benytter en tilfeldig sammensetning av
gensegmenter (såkalt rearrangering av DNA) til å danne en
T-cellereseptor og B-cellereseptor.

*) kroppen. Selv har jeg tatt tilskudd av zink pga revmatisme for flere år, så nå er den ikke så aggressiv lengre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå som vi går i møte med høst og vinter må man ta alle forhåndstiltak mot covid-19. Det er ikke nok med å vaske hender, holde avstand mm. Inntak av D vitamin er et "must". D vitamin operer på 40 forskjellige nivåer og blir ikke bare lagret i kroppen, Sammen med A vitamin beskyttes lungene mot væskeopphopning (korona). Sikrer utlufting av H2O & O2. D vitamin hormonet har reseptorer i alle organer. Sjekk blodverdiene for D vitamin hormonet (D3) i disse dager bør det ligge i øvre grense av normalverdiene i blodet.
Siste nytt fra Dr Campbell - Vitamin D news and science.
Langtidskonsekvenser av convid-19 - Long-term Health Consequences of COVID-19

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du må ta kontakt med André Nesse. Han order det.

Forresten hvordan oppdaget du dette?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe likte linken til Allium sativum. Her en link til norsk viltvoksende løk evt. hvitløk. Selv har jeg aldri høstet disse, men det min søster. Smaker fortreffende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sort hvitløk er noe Asia har brukt i flere århundre år. Så det er ikke nytt, men nylig oppdaget her i Amerika/Europa. Sort hvitløk inneholder mye mer ernæring og gir ikke hvitløkpust. Kom over en artikkel som var informativ på nettet som satte meg på sporet. Har kun funnet 1 bok om emnet. Man har brukt en riskoker (ved bruk av "hold maten varm" knappen). Det er noe jeg vil aldri gjøre i tilfelle noe skjer. For man formerterer hvitløk (egentlig koker man hvitløken over lav varme 60-80 grader C over 12-15 dager). Har i stedet funnet hvitløk formenterer kun til dette gjøremål på nettet til en rimlig pris,

Andre artikler som også er informative:
Svart hvitløk: 4 grunner til at du bør spise det, hvordan du gjør det og oppskrifter
Black Garlic – What Is It? How to Make? How to Use?


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pga stivelsen i kikertevannet kan det piskes til krem og marengs.Hvis noen vil søke på nettet etter norsk info er nøkkelordet Aquafaba. Når jeg først er igang, kom jeg over Coops side hvordan man lager majones av ertevannet - m/video


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Steinbit er en delikatesse. Har spist det noen ganger på restaurant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke har funnet boken kan du lese den på Nasjonalbiblioteket

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, munnbind er greit til man må ta det av for å spise, drikke. Er man på en restaurant ol. og tar av munnbindet kan det være smitte på utsiden. Selv om gjestene sitter med avstand til hverandre, kan en bevegelse (at folk går til og fra) føre til at smitten på munnbindet blir luftbåren (må være noe fuktighet tilstede på munnbindet?). Det kan også skje hjemme. Mon tro om man kan sterilisere munnbindene i mikrobølgeovnen? Tankespill fra min side.

Dr. John Campbells videoer på Youtube er veldig informative og forklarer tingene på en enkel måte. Viser til studie fra Fransk medisinsk nettside - at det var stor D-vit. mangel hos de som døde (post mortem). Det er enhvers ansvar å sjekke eget D-vitamin lager og i disse dager bør det ligge i øvre grense. Ved å være ute en halv time i solen kan man få opptil 20.000 IU. D-vit. dannes i fettlaget rundt i kroppen før det kommer til leveren og deretter til nyrene som omdanner et til D3-hormon. Dette hormonet inngår i over 40 nivåer i kroppen og fins i alle kroppens celler.

Jo mørkere huden er fra solbading og andre med naturlig hudfarge vil D-vit opptas senere enn lys hud. Andre ting kan være alder, overvekt, sykdommer. Derfor må folk med mørk hud ta D.vit. for å dekke behovet. Helsemyndighetene anbefaler en dose på 10-20 microgram, men det er for hindre rakitt hos barn og osteoporose hos voksne. Dr. John Campbell tar 75 microgram daglig.

Jeg henviser til videoer i min post ovenfor denne.

Det er dokumentert at D-vit. beskytter lungene og A-vit. hjelper ytterligere.

10 microgram = 400 IU

Har jeg vitaminmangel
Oppsummering
Forskere har hevdet at grenseverdien for 25(OH)D på 50 nmol/l er satt for lavt. Vi vil holde fast ved at det per dags dato ikke er konsensus i litteraturen som tilsier at grenseverdien bør være høyere. Bortsett fra i behandlingen av pasienter med svært lave nivåer av vitamin D er det med utgangspunkt i dagens kunnskapsgrunnlag ikke grunn til å sette pasienter på megadoser av vitamin D – med tanke på mulige bieffekter dette kan ha på sikt.

Vitamin D status

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne metoden er japansk (hokkaido), men er mer kjent under tangzhong som er kinesisk. Grunnen er enkel baker/kokk tok med seg metoden til Kina.

Ovennevnte metode koker man melet til ca. 65 grader (man tar en del mel fra oppskriften + vann og koker dette under røring til det når temp 65 grader og settes tilside for å kjølne.

Jeg ble kjent med denne metoden da jeg var på jakt etter en spring roll oppskrift (Homemade egg roll wrappers).
Men denne metoden kalles Yudane - man skolder melet og deigen brukes etter 4 timer, eller neste dag i kjøleskapet.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viktig opplysninger Covid-19

Ja myndighetene gjør så godt de kan. Vaske hender - holde 1m avstand - nå munnmaske.

Ingen snakker om å beskytte lungene innvendig vha D3 (vitamin D hormon) & vitamin A.

Dr John Campbell: alle hans videoer på Youtube.com

Vitamin D and immunity

Vitamin D and Immunity, Lots of Evidence

Covid-19

Ifølge opplysninger fra Frankrike ser man ved nærmere undersøkelser av døde pasienter at de hadde D vitamin mangel.
Vitamin D Update - Frence Academie of Medicine

Ettervirkninger av Corona,
Coronavirus and Sepsis
Coronavirus, Longer term issues

Dr. Osborne:
Dr. Osborne D-vitamin liste

Dette er opplysninger jeg har skaffet meg på nettet. Kunnskap er viktig for enhver sin helse i disse dager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen som vet når neste bind kommer ut?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I disse dager er det viktig å ta spesielt vit.D ref. Dr. John Campbell som forklarer ganske tydelig hva underskudd av vit.D kan føre til. Samt zink er viktig for immunforsvaret vårt (apoteket fører zink med vit.C). Pluss vanlig vit./mineral pille. OBS fettholdige vit. trenger fett/olje for å bli tatt opp i kroppen.

I våre dager der mat kommer langveis fra, er høstet som kart (dersom det er mulig) og modnet under kunstige omstendigheter - vil redusere vit./mineraler i maten. Kortreist mat er alltid best.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kjøpte nettopp Norsk språkhistorie 4 bind med 30% avslag. Det ble nesten 500 kr. Der er bedre enn Adlibris.com pris/bok 359,-

OBS! Gjelder ikke bøker fra 2019 & 2020. Rabattkode "Hjemme"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvem liker ikke sirup på iskrem oa. Her er en liste over bøker jeg fant om emnet. Siden det er hjemmelaget så er holdbarheten kort i kjøleskapet. Alle som har kakao, sukker, vann hjemme - kan lage sjokoladesaus.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fermentering av mat & drikke. Dette er bøker jeg har kjøpt i løpet av de siste årene. Hver forfatter starter ut forskjellig, dermed vil en finne utførende forklaring i den ene mens en annen ymter mer og det ligger da mer mellom linjene.
Jeg har satt meg som mål og endre kostholdet mitt, derfor denne fordypningen. Jeg må ha det inn mentalt og kjøpe utstyr og så sette i gang. Jeg har ikke bestemt meg for å bli vegetarianer, men heller litt av alt.
Jeg har vært vegetarianer i 1/2 år tilbake i 80 tallet det var nesten umulig å gå ut å spise den gangen. Det samme var hos venner. I løpet av den tiden fikk jeg en enorm energi husker jeg. Dette er noe jeg har tenkt å gjøre flere ganger, men det har aldri passet inn.
Når det gjelder kambucha så kan man start uten en scoby, men helle oppi kombucha som man har kjøpt (Berit Nordstrand, jeg kjøpte det på apoteket). Det tar litt lengre tid, men en ny scoby danner seg på overflaten. Man kanskje tro at siden sukkeret er for bakteriene så vil kambucha inneholde få kalorier, men det stemmer ikke kaloriene ligger nå i bakteriene som man drikker.
Eple-eddik kan man også lage helt fra start. Til rengjøring kan man ta kjøpe-eddik og fermentere denne med sitronskall det skal vist holde insekter borte vår/sommer/høst er det blitt hevdet. Til og med furu eddik kan man lage til rengjøring.

Vannet man bruker bør være ut klor (tap vann) og det gjelder også når man lager tofu, annet fermentering som man har tilsatt gjæring til.

Jeg har ikke bestemt meg for sort te, grønn te eller blanding av begge. Grønn te "Jun" tar kortere tid og krever ikke høy temperatur under fermenteringen. Man kan ikke bruke scoby fra Jun i sort te fermentering.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste litt om ham. Hvilke bøker skrev han for voksne? Han er barnebokforfatter etter hva jeg fått med meg..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien sendes på NrK nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan sjekket ut denne nettsiden
Derek Prince

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du sletter alt dersom du sletter profilen. Du kan ta kontakt med André Nesse dersom du angrer deg, men det du sjekke om det stemmer. Ellers må du legge inn alle bøkene på nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Tone SundlandRaymonIngvild SSigrid NygaardBeathe SolbergPia Lise SelnesHarald AndersenSolveigFindus