Denne helgen har jeg langhelg, dermed har jeg fått lese en del bøker i denne langhelgen. Jeg skal forsette ingen ba for dem av Khaled Khalifa, som jeg i blant må legge vekk fordi boken er veldig sterk og vanskelig å fordøye på mange måter. Likevel har den noe i seg som gjør jeg at vil fullføre boken og jeg liker selve stillen i boken. Selv om den ikke er like god som min favorittbok av Khaled Khalifa. Jeg skal også begynne denne helgen på mellom linjene av Johanna Schreiber.

Har du også vanskelig i blant for å lese noe bøker og må bytte i mellom bøker? Ellers, hva leser du?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Leste "Reven" av Andreas Tjernshaugen. Veldig underholdende og interessant! Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Travel helg, men jeg har allikevel slukt en krim, Snøengelen, av Anki Edvinsson. Den var bra; godt plott, fin driv, spennende. Ønsker alle en riktig god, ny uke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I denne helgen fikk jeg tak i flere bøker som er relatert til slaveri av Nordiske innbyggere + 1814. Fikk tak i noen ved en tilfeldighet siden de var utsolgt ellers over alt.

 • Jeg manglede intet uden Friheden--- : om bergensmatrosen Hans Jochum
  Schrams slaveri i Tunis (1747-1750) av Torbjør̜n Ødegaard
 • Tyrkerranet : om norske, danske og islandske slaver i Algier og Marokko inntil
  1650 av Torbjør̜n Ødegaard
 • 1001 natt : den ukjente historien om to norske slaver i Alger av Vetle Lid Larssen
 • De fangene i Tyrkiet vedkommende : kilder til løskjøp av norske, danske og islandske slaver
  fra Algier 1635-1636 : en kommentert kildepublikasjon av Torbjørn Ødegaard
 • Barbariet tur retur : frit efter Oluf Eigilssens beretning fra 1628 av Jens Riise Kristensen
 • Bortføringen av Steinunn Jóhannesdóttir
 • De dansk-norske tropekoloniene : sukker, krydder, slaver og misjon av Roar Løken
 • Nordmenn i slavefart og andre historier fra det danske koloniriket av Per Ivar Hjeldsbakken
  Engevold
 • Den spanske armada og Norge : om en flåtes undergang, om "Santiagos" forlis ved Moster,
  om Francisco Cuellars flukt, om det spanske Norge av Torbjør̜n Ødegaard
 • Skammens historie : den norske stats mør̜ke sider 1814-2014 av Sigmund Aas

Der er visse epoker jeg ønsker flere bøker av samme emne. Nordiske slaver & 1814 - samt det som ført til løsrivelse av Danmark/Norge.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har vært på jakt etter bøker som dette. Takk for fin liste, Nå har jeg et sted å starte :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte først trilogien Slavenes Kyst/Skip/Øyer. Så kom jeg på noe jeg hadde lest en plass for lenge siden om slaver i Nord Afrika. Da fant jeg den ene etter den andre. To av bøkene til Torbjørn Ødegaard var vanskelige å få fatt i. Jeg var i prat med en person på nettet angående en annen bok og spurte om han hadde de bøkene jeg var på jakt etter - og det hadde han.

Han skal også sjekke om han har en bok om skip fra Armada som forliste på Norske kysten. Hadde jo hørt snakk om dette, men satte det ikke i forbindelse med Armadaen som angrep England før nå. Ønsker derfor å vite mer om dette.

PS! Det vi har hørt var at spanske skip forliste utenfor vår kyst

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg regner ikke med at bøkene er lett å få tak i, men akkurat den delen av norgeshistorien er så interessant og lite omtalt at det frister å lese mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt enig. Sitter her og lurer på hvordan jeg har unngått å høre om disse bøkene da de ble utgitt. Det jeg husker var at jeg leste noen artikler på nettet om emnet.

Kan være også at jeg plukket opp info fra bøker som omhandler før/etter 1814. Napoleonkrigen skapte stor nød i Norge. Folk måtte bruke bark > barkbrød. Blokade av Engelske skip gjorde at matvarer (f.eks. mel) ikke kom fram. Menn rodde i mulm og mørke til Danmark for den Danske stat hadde eneretten på å forsyne Norge med varer. Det var ikke rart om flere norske alligerte seg med Sverge (Napoleons norske forrædere av Oskar Aanmoen). På den tiden var det mye sjørøveri med godkjente papirer fra den Danske Kongen kapret de Engelske skip og det som var om bord gikk på auksjon. Flere norske borgere ble også tatt til fange.

Får du ikke tak i bøkene i første omgang kan du låne de på Biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir nok noen turer på biblioteket, ja :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lars Elling sin bok "Fyrstene av Finntjern" er det fineste jeg har lest på lenge. Siden "Hunden" av Kerstin Ekman, kanskje. De er litt like, de observerer, undrer seg, og tenker, men konkluderer ikke, så de viser liksom hvordan vi tenker, elegant gjennomført. Det er mer enn det ved historien, den er vakker i seg selv. Jeg liker familien, alle sammen, og dette er en bok som vil sitte lenge. Allikevel tar jeg pauser, en valp på tre måneder har ikke all verdens tålmodighet, selv om den har fått dobbel frokost. Eller en skive med leverpostei ekstra. Og jeg har planter som skal prikles, og det må faktisk skje i dag. Uten dette ville jeg nok lest den ut i formiddag. Så det er livet som forstyrrer. Helle Helle er litt kjedelig, det er jeg enig i, men veldig god hvis man leser sakte, med pauser. Som din forfatter Khaled Khalifa, kanskje, men siden jeg ikke har lest noe av ham, så vet jeg ikke. Det er nødvendig med pauser av mange grunner. Man må fordøye ting. Jeg bytter mellom bøker, nesten hele tida, og det har jeg alltid gjort. Hvis jeg ligger stille og leser , kan det hende at valpen også ligger stille en stund til. Sola kommer frem også. Håper alle får en fin dag og en fin uke. Dette blir en dag av beste sort.

Rettelse, det var "Løpe ulv" sv Kerstin Ekman jeg tenkte på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så gøy at du også har lest fyrstene av Finntjern, den hadde mange vakre språklige bilder og boken fløt godt synes jeg. Jeg likte blanding av både fiksjonen og de historiske hendelsene forfatteren referer til. Greit med å ikke haste seg i gjennom en bok og også bare nyte den og få mest ut av boken. Løpe ulv er en vakker bok også. Godt å høre andre også bytter mellom bøker og blander opp. Håper du har en fin søndag og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hatt litt lesepause etter mye jobb og skole de siste to ukene. Jeg fullførte nettopp Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann av Helle Helle. Leser jeg denne enda?! Ja, den var i grunn ganske kjedelig synes jeg, så det gikk en måned på å få bukt med den.
Ellers har jeg Helene Flood sin Elskeren på øret. Psykologisk thriller i følge forlaget. Heller ikke denne treffer meg særlig. Litt mye skildringer om tenåringsliv og mammarollen. Har halvannen time igjen så det får gå :)
Lengter egentlig etter å begynne på noe nytt og engasjerende :)
God lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Greit med å ta pauser i blant fra lesning også. Dessverre treffer man varierende kvalitets i bøkens verden og da kjeder man seg i de kjedelige bøkene. Men så tror jeg også en setter pris på de bedre opplevelse av å lese ferdig en kjedelig bok.Håper du finner noe nytt som faller bedre i smak, håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei!
Kalifa… er det han som har skrevet Drageløperen? Den har jeg fått for mange år siden men ennå ikke lest.
I går åpnet jeg boka til Maryse Conde: «Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv» er ikke helt bergtatt enda men kun lest 50 sider av ca 230. Da er det godt å kunne veksle med engelsk barnebok, R.L.Stine: «Welcome to dead house» denne er første i evighetsserien Goosebumps! Jeg er svak for denne typen litteratur og leser på engelsk for trening, kanskje jeg kan lese mer krevende bøker etterhvert?
God helg da Readninggirl30, og alle andre lesere av denne tråden… som er et must!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei Kalifa er fra Syria, mens drageløperen er skrevet fra Afganistan. Kjekt med engelsk trening lesning, det er litt ekstra krevende i blant, men øvelse gjør mester, håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha...ser nå at de har samme fornavn :)
Og boka jeg leser liker jeg bedre og bedre, begynner å bli bedre kjent med den nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RobinKari FredriksenSynnøve H HoelGunillaHege LDaffy EnglundJoannHeidi Nicoline ErtnæsElisabeth SveeKirsten LundRoger MartinsenConnieAnne Berit GrønbechAnne Lise JohannessenMonica CarlsenBeathe SolbergIris Toresdatter SolandBerit RSunniva83Karen PatriciaBjørg RistvedtSigrid NygaardAnniken RøilPiippokattaTine SundalFriskusenMarianneHanne MidtsundBenedikteHilde H HelsethToveRisRosOgKlagingEivind VaksvikEgil StangelandTor Arne DahlTone Maria JonassenLailaHelge-Mikal HartvedtCecilie EllefsenIrakk