Ja, viste henne omtalen din, selvsagt :-) Veldig inspirerende for forfatteren med en så flott tilbakemelding!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God bedring til deg, Vibeke!
Leste ferdig Nød hjelp av MiRee Abrahamsen. En skikkelig god roman - langt på vei selvopplevd - om å reise ut i verden for å gjøre noe godt for noen som trenger det. Forfatteren stiller kritiske spørsmål ved blant annet Mor Teresa-stiftelsen. Ellers forhåndsleser jeg første bok i Ketil Bjørnstads nye romanserie: 60-tallet. Knakende god!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter på Sørlandet, en knapp kilometer fra stedet der "Nød hjelp" av MiRee Abrahamsen er blitt skrevet - og er nettopp kommet til siste side av forfatterens "charity"-reise til India og Georgia. En pageturner av en dokuroman som er fengende og fargerik, lattervekkende og ettertenksom, som rommer fine møter med mennesker, er språklig sterk og med interessante kritiske perspektiver. Forfatteren har hatt et ønske om å bidra med noe bra i den tredje verden, og legger ut på tur. De gode intensjonene er ikke helt forenlige med verken forfatterens egen redsel for bakterier eller georgiernes stolthet og selvbilde. Anbefales! Gleder meg til å få forfatteren på besøk om et par timer - og til å diskutere boka!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En storslagen, fantastisk god roman!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det i Menneskebarnet (engelsk: The girl with all the gifts) av M R Carey. Spennende og interessant zombie-roman, som får deg (meg ihvertfall) til å tenke gjennom en del spørsmål. Hvem identifiserer vi oss med? Hvem er "vår flokk" og hvordan setter vi grensen mellom oss og andre?

Fortsetter og så på Døren av Magda Szabo - virkelig en klassiker. Også har jeg liggende Yarden av Kristian Lundberg, som jeg har fått anbefalt av en bok-feinschmekker. Skal være ganske mørk, om et stort sosialt fall. Spent!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I helgen har jeg fordypet meg i et par "knyttneve"-romaner. (Veldig langt unna feelgood, meget høy litterær kvalitet, så sterke at det nesten føles fysisk). Den ene er "Selvmord" av Edouard Levé. Knallsterk, rå, meget presis tekst, der forfatteren tegner et portrett av en venn som har tatt livet av seg. Det blir ikke mindre virkningsfullt når man vet at forfatteren tok livet av seg en drøy uke etter at han hadde levert manuset.
Den andre er "Døren" av Magda Szabó, som jeg har hatt lengtet etter å lese i et par år. Er kommet halvveis - liker den sålangt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Profetene i Evighetsfjorden" er en storartet bok, en opplevelse!

Denne måneden er det nok den nye boka til Heidi Linde, Norsk sokkel, som jeg har blitt aller mest begeistret for. Hvert kapittel/del starter med et utdrag fra formålssparagrafene for ulike sider av velferdssamfunnet (eldreomsorgen, folketrygden, barnevernet med flere), etterfulgt av historier fra ulike steder i Norge. Personene i boka har en mer eller mindre nær relasjon til hverandre. Veldig god bok - den utgis allerede tidlig i august.

Har også lest og likt godt Redd Barna, som har fått mye presseomtale i det siste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oppvekstroman fra Oslo med et sterkt portrett av faren. Far har innvandret fra Polen, og arbeider i perioder på Cirkus Arnardo. Veldig fin roman, med interessant sirkushistorie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dødt løp - thriller fra Tour de France. Som omtalen fra forlaget sier - Erik Norse, dømt for bildrap, da ha kjørte i beruset tilstand og kjæresten døde - skal sykle Tour de France. Noen er involvert i en form for svindel, og Erik skal på vegne av politiet forsøke å finne ut hva som foregår.

Jeg koste meg med denne boka! Dette er lett underholdning - som man kan bli nokså oppslukt av. Det mest spennende er alt som har med sykling å gjøre. Strategiene, rollene i laget, vi følger løpet gjennom hver etappe. Jeg kan ingenting om sykling, men syntes jeg lærte mye. Plottet og karakterene er ikke all verden, men boka totalt sett er absolutt verdt å lese - likte denne bedre enn mye annet innenfor lett krim.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I mai har jeg lest flere bøker som ikke er utgitt ennå. De jeg har likt best, er "Vi ses der oppe" (Au revoir là-haut) av Pierre Lemaitre og "Det er du som er Bobby Fischer" av Christer Mjåset. Lemaitre er mannen bak thrilleren Alex - den nye boka er i en helt annen genre. Bred roman som starter i de siste dagene av første verdenskrig. Både brutal og med humor, litt "kostymedrama" og intriger. Koste meg med å lese den! Boka til Christer Mjåset er en roman fra Lillehammer. Uhyggen bygger seg opp gjennom boka, en historie fra ungdomstiden til hovedpersonene blir gradvis avdekket. Virkelig god!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stalker-thriller som fenger fra første side. En historie fra langt tilbake i tid dukker opp - i form av en bok - og utfordrer tilliten og ekteskapet. Ubehagelig og gripende - uten av være "blodig" :-) Anbefales!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Håkon drar tilbake til hjembyen Lillehammer for å delta i begravelsen til Christoffer. Han møter igjen kameratgjengen fra ungdomstiden. De har ikke hatt kontakt på mange år. Hva var det egentlig som skjedde den gangen?
Uhyggen og ubehaget bygger seg opp før du får noen overraskende tvister mot slutten. Meget god, liten roman - jeg liker den! Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

5-bøkene! Jeg elsket serien, og vi lekte at vi var karakterene. Koser meg med å lese bøkene for min yngste datter i sommerferiene. Hun synes de er for skumle til å lese på egen hånd :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig! Håper du også vil like den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En lett men ikke lystig krim denne måneden: Jenta på toget / The girl on the train. God krim som ligger et sted mellom Flink pike og Elizabeth er borte. Men jeg likte Jenta på toget bedre enn begge de to nevnte. En sikkelig "hype" internasjonalt, og det synes jeg den fortjener! Vil ikke skrive hva den handler om - jo mindre man vet når man begynner å lese, jo bedre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Haha! Morsomt! Har ikke fått med meg denne "greia" tidligere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ventet på deg av Mirjam Kristensen. En perle av en bok - som jeg er ganske sikker på at hun vil like.
Slåttekar i himmelen av Edvard Hoem. En god bok som jeg virkjelig har kost meg med.

Ellers er jo bestselgeren Mi briljante venninne av Elena Ferrante midt i blinken, hvis hun ikke har lest den ennå. Dette er virkelig en god bok, fra Napoli, med både mye ytre handling og drivende godt skrevet om forholdet mellom mennesker. Jeg tipper hun har lest Stoner - hvis ikke er den et "must" for lesere som henne :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Yes, det er det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest mye fra regionen i det siste; Lyden av ting som faller, 2666, Eksilets grenser. Ingen av disse er opplagte "glede seg til reisen"-romaner, litt dystrere bøker. Ville evnt anbefalt den første. Mario Vargas Llosa skriver fargerikt - også har du jo gode gamle Isabel(le) Allende. Sjekk også boktilreisen.no :-) Dominikanske er det vanskelig å finne noe fra...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Lyden av ting som faller, fra Columbia. Juan Gabriel Vásquez. Synes den begynte litt tregt, men har tatt seg opp!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågFride LindsethBerit B LieToveIngunn SLars MæhlumMorten MüllerFrode TangenKirsten LundRisRosOgKlagingPiippokattaJarmo LarsenTove Obrestad WøienTanteMamieReadninggirl30DemeterLeseberta_23Tone HCathrine PedersenIreneleserStig TVannflaskeJoannEivind  VaksvikTorill RevheimAlice NordliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRonnyBjørg Marit TinholtKarin BergStine AskeMathildeTurid KjendlieChristofferBritt ElinMorten BolstadTrygve JakobsenIngunnJLailaPirelli