Drømmegjengeren, som kom på norsk for en måned knapp siden, virker som en må-lese-bok innenfor sjangeren! Har ikke lest den selv, men ble veldig fristet etter å ha lest omtale i Dagbladet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk en tur innom debatt om den episke romanen med Henrik Langeland, Nikolai Houm, Herbjørg Wassmo og Helga Flatland i går. I dag blir det nok noen barnearrangementer. Ellers er det fast plass på lesebrett og e-bok-stand. Det er en flott festival i år også! Verdt å få med seg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nå! Noen som skal dit?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var noen flotte sider om temaet!
Annet forslag: om samliv med personer som blir syke. Hva skjer med familen? med sympatien og empatien? Linn Rottems Forestillinger om et hjem og Christian Jungersens Du forsvinner kan sammenlignes. Disse er nye bøker begge to, så den oppgaven har ikke blitt skrevet før :-)
Da jeg leste bøkene tenkte jeg nettopp at disse ville være interessante å sammenligne i en slik oppgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Føler med deg! Vi hadde en nabo vegg-i-vegg en gang, som hadde en lei tendens til å sette på stereoanlegget kl ett om natten. Så var det stille før det kom igjen på kl tre. Og på nytt i femtiden. Han hadde sikringsskapet i oppgangen, så vi klarte å løse problemet...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

91 - det er imponerende! Jeg telte over selv i går, og rundet så vidt 40. Hvilke har du ikke lest på listen? På grunn av innlegget ditt diskuterte vi i dag om vi skal lage en ny og oppdatert. Kanskje den kommer akkurat i det du er ferdig :-) Ellers er det jo fantastisk mye god inspirasjon her på bokelskere.no.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så hyggelig at du nevner og bruker denne lista! Vi hadde stooooor glede av å lage den hos Libris i sin tid. Kommersielt? Bokhandlere ønsker jo alltid at folk skal lese mer - men i bokhandlene finner du da også folk som leser mye, og som virkelig brenner for å dele sine store leseopplevelser med flere. Listen er laget med hjertet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det kan du ha rett i!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm. At krim er tyngre å lese? Hvorfor det? Jeg leser gjerne krim når jeg trenger noe lett å lese.

Akkurat nå er det høstens bøker det går i - og jeg leser mange på en gang. Jordmora (skal på mottagelse med forfatteren på mandag), Og fjellene ga gjenlyd (Ny herlig bok fra Hosseini!), Fyrsten (fra i vår, lydbok, kjenner meg veldig godt igjen i miljøet), Stiklingen (Pax-bøker er alltid gode!), Stockholm (Plukket opp på kontoret på vei til bussen) og Mors Gaver (Cecilie Enger).

Blir ekstatisk nå som det er høstslipp på så mange gode bøker. Så akkurat nå deler jeg ikke konsentrasjonsproblemet ditt, Vibeke. Selv om jeg tidvis har problemer med å samle meg om bøker jeg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I "De håpefulle" møter vi familien Lindberg - far Arne, med samvittighetskvaler for uetisk forretningsdrift, mor Elise, som skulle ha blitt skuespiller, og barna: Den hardtarbeidende ballettdanseren Thea, den talentfulle, men udisiplinerte forfatteren Joachim og den tvilende feltpresten Christoffer. Vi blir kjent med hver og en av dem over 700 sider, i et Jonathan Frantzen-inspirert samtidsdrama.

Houm beskriver samtiden og personene gjennom deres relasjoner og konflikter til hverandre og andre mennesker. Her står business mot sosial ansvarlighet, surfekultur mot kulturturisme, finkultur mot kroppsarbeid, vennskap mot konkurranse.

Det tok litt tid før jeg kom ordentlig inn i boka. Nå sørger jeg dypt over at den er ferdiglest. Dette er uten tvil en av høstens mest interessante romaner - må leses!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du synes problemstillingen er interessant, ta også en titt på Jungersens "Du forsvinner"! Mer kompleks, mer action - mangler nok litt på dybden, men absolutt lesverdig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har startet på en rekke bøker i det siste, uten å bli ordentlig fenget. Så kom jeg til "Den lange hvite skyens land". De 700 sidene gikk unna på et par dager. Dette er først og fremst en romantisk nybyggerroman - fra New Zealand på midten av 1800-tallet. Jeg liker godt romaner hvor man også lærer noe, og her får man med seg læring om Maori-kultur og nybyggernes vilkår, med engelskmennenes klassebevissthet som ingrediens. Historien har nok et litt "rosa skjær" over seg, men er lettlest, dramatisk og fengende - og passet virkelig godt som sommerlektyre. De som likte Hislops Øya vil trolig like denne romanen!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Denne er en av mine favoritter. Begynner med et stillferdig pensjonert ektepar - og utvikler seg til noe mye mer. Alle dere som liker En mann ved navn Ove - forsøk denne! Fortjener mange flere lesere enn den har fått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det pleier å være rabatter på skolebøker, spesielt i nettbutikkene. Andre salg er mer ad hoc på den tiden av året.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Roy Jacobsen! "De usynlige" kommer snart - boka før Seierherrene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sårt og nært om to jenter som vokser opp med manisk-depressiv mor, og utsettes for grov omsorgssvikt. Jeg-personen er den eldste søsteren. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå i sommer har jeg hatt behov for å lese noe jeg lærer noe av - og endte med Keiseren over alle sykdommer -Kreftens biografi. Boka er en internasjonal bestselger, og har vunnet Pulitzer-prisen. Spennende som en roman, interessant og lærerik. Vi blir kjent med kreftforskningen gjennom personene som drev den fremover, og får høre om de ulike behandlingsmetodene som har blitt brukt opp gjennom historien. Anbefaler virkelig denne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest sommerunderholdning med mye seksuell spenning - i historien der lærerinnen Anna og 16 år gamle TJ strander på en øde øy i Maldivene. Denne egner seg helt utmerket på stranden!
Boka ble opprinnelig refusert, og forfatter Tracey Garvis Graves måtte selv stå for utgivelsen. Leserne elsket den, og boka har blitt en internasjonal bestselger. MGM har kjøpt filmrettighetene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vera Lie er et pseudonym for Bjarne Buset, informasjonssjef i Gyldendal. Forfatteren valgte å "blåse" sin identitet nesten før boka var utgitt - i erkjennelsen av at hans eget navn ville få mer oppmerksomhet enn en ny, ukjent krimforfatter. Boka ble refusert av seks forlag (har det stått om i mediene) og forfatteren valgte å ta kostnadene for utgivelsen selv. VG har gitt boka en lunken mottagelse, og i Dagbladet fikk den slakt. Både Helene Uri, Tom Egeland og Jan Kjærstad har imidlertid gått god for boka. Med dette som bakteppe, må jeg innrømme at jeg var litt spent.

Boka starter med en skiskytter-VM i Holmenkollen. Fem deltagere ligger i tet. Plutselig går det av to eksplosjoner blant tilskuerne. Samtidig snur en av skiskytterne seg, og skyter mot kongetribunen. Kongen blir drept, mange blir skadet.

Sentrale i opprullingen av saken er Emma, en villkatt av en journalist i tabloidavisen DG, og hennes venninne Pia, som har en sentral rolle i etterforskningsenheten i politiet. Emma blir viklet inn i saken på et høyst personlig plan. På jobben utspilles en maktkamp der hun må kjempe mot sleske Steinar Aalen for å beholde sin posisjon, og for en etisk og moralsk forsvarlig dekning av saken. Mossad og palestinerne trekkes inn, og Emma blir del av et storpolitisk spill.

"Terroristen uten ansikt" er lett krimunderholdning med et akkurat passe komplekst plot og passe karikerte karakterer. Boka har bra drive, spennende handling, lett språk, og det er lett å lese videre. I mange krimbøker synes jeg ikke man får godt nok grep om hovedpersonen. Det er ikke tilfelle her. Emma befinner seg i en nokså kaotisk situasjon, og hun trer tydelig frem gjennom de ikke alltid like veloverveide måtene å takle situasjonene på.

På minussiden kommer at den psykologiske innsikten og logikken ikke er helt på topp. I dialogene er det mest påfallende hva som ikke blir snakket om: Kongen er drept, men det vies nesten ikke oppmerksomhet. Dusinvis av ungdom er skadet, men den politiet er opptatt av å beskytte, er en norsk, skadet jente med tilknytning til attentatmennene. Dette er ikke en bok for den som irriterer seg over svakheter. For dem som ønsker lett sommerunderholdning derimot - meget godt egnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mot nordavinden og Den syvende bølgen av Daniel Glattauer er også basert på maildialog mellom to personer. Fungerer helt utmerket - og godt nok til at jeg tok fatt på 2'ern så raskt jeg kunne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karen RamsvikKristine LouiseTor-Arne JensenTanteMamieDinaKirsten LundLailaTheaTone SundlandEli HagelundLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Bjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11Hege