Terroristen uten ansikt

spenningsroman

av (forfatter).

Brant og Kolofon 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (6 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Holmenkollen har fått skiskytter-vm til 200-årsjubileet for Norges grunnlov i 2014. Under den avsluttende 15-kilometeren sniker en ukjent deltaker seg inn i løpet og kommer sammen med tetklyngen inn til Kollenbrølet på siste, stående skyting. Han sikter imidlertid ikke på blinkene; han snur seg 180 grader og skyter mot kongetribunen istedet. Journalisten Emma Øverby er på skitur lenger inn i Oslomarka, og ser ut til å gå glipp av karrierens viktigste nyhetssak. Etterhvert som saken utvikler seg, får hun allikevel tilbud om sitt livs største skup. Noe som også medfører nærkontakt med terroristen.

Bokdetaljer

Forlag Brant Kolofon

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788230010419

EAN 9788230010419

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 472

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Vera Lie er et pseudonym for Bjarne Buset, informasjonssjef i Gyldendal. Forfatteren valgte å "blåse" sin identitet nesten før boka var utgitt - i erkjennelsen av at hans eget navn ville få mer oppmerksomhet enn en ny, ukjent krimforfatter. Boka ble refusert av seks forlag (har det stått om i mediene) og forfatteren valgte å ta kostnadene for utgivelsen selv. VG har gitt boka en lunken mottagelse, og i Dagbladet fikk den slakt. Både Helene Uri, Tom Egeland og Jan Kjærstad har imidlertid gått god for boka. Med dette som bakteppe, må jeg innrømme at jeg var litt spent.

Boka starter med en skiskytter-VM i Holmenkollen. Fem deltagere ligger i tet. Plutselig går det av to eksplosjoner blant tilskuerne. Samtidig snur en av skiskytterne seg, og skyter mot kongetribunen. Kongen blir drept, mange blir skadet.

Sentrale i opprullingen av saken er Emma, en villkatt av en journalist i tabloidavisen DG, og hennes venninne Pia, som har en sentral rolle i etterforskningsenheten i politiet. Emma blir viklet inn i saken på et høyst personlig plan. På jobben utspilles en maktkamp der hun må kjempe mot sleske Steinar Aalen for å beholde sin posisjon, og for en etisk og moralsk forsvarlig dekning av saken. Mossad og palestinerne trekkes inn, og Emma blir del av et storpolitisk spill.

"Terroristen uten ansikt" er lett krimunderholdning med et akkurat passe komplekst plot og passe karikerte karakterer. Boka har bra drive, spennende handling, lett språk, og det er lett å lese videre. I mange krimbøker synes jeg ikke man får godt nok grep om hovedpersonen. Det er ikke tilfelle her. Emma befinner seg i en nokså kaotisk situasjon, og hun trer tydelig frem gjennom de ikke alltid like veloverveide måtene å takle situasjonene på.

På minussiden kommer at den psykologiske innsikten og logikken ikke er helt på topp. I dialogene er det mest påfallende hva som ikke blir snakket om: Kongen er drept, men det vies nesten ikke oppmerksomhet. Dusinvis av ungdom er skadet, men den politiet er opptatt av å beskytte, er en norsk, skadet jente med tilknytning til attentatmennene. Dette er ikke en bok for den som irriterer seg over svakheter. For dem som ønsker lett sommerunderholdning derimot - meget godt egnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

KJEMPESPENNENDE herlig krim å virkelig synke inn i

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Grand Marine" av Inger Marie Spange
 • "Jeg ser død" av Geir Greni
 • "Hilsen fra Rexville - roman" av Susanne Staun
 • "Tre dager" av Anders Roslund
 • "Døderommet - thriller" av Susanne Staun
 • "Død sjel" av Birger Baug
 • "Forsvunnet" av Tina Frennstedt
 • "Stumme skrik" av Angela Marsons
 • "Syndefall - krim" av Paal Pettersen
 • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
 • "Tiden leger ingen sår - roman" av Ingrid Berglund
 • "Abel Ek - en statsråds død" av Rune Angell-Jacobsen
Alle bokanbefalinger for dette verket