Artig med Donald en gang iblant.
B-gjengen overlister Skrue for en gangs skyld. Donald og Klodrik samarbeider med Magica fra Tryll. Dollys slankekur fungerer (men kun fordi jordas gravitasjon endrer seg). Fantonald vs. Den Analoge Ridder. Birgitte prøver seg som biograf.
Og ja, selvbiografien til kokken Kai Ole Sausgård: Min damp!
:-D
En av ingeniørkorpsets fiender, en Androssi ved navn Biron, får tak i loggbøkene deres. Han leser igjennom dem for å finne deres svakheter slik at han kan ta hevn for sine tidligere nederlag. Vi følger med mens han leser om Dr. Lense under Dominion-krigen, hvor hun som eneste overlevende på sykestuen må ta seg av et skip fullt av skadde og døende. Så leser Biron om kryptografen Bart Faulwell som tilbringer Dominion-krigen med å knekke koder, samt finne en kjæreste. Den første delen var spennende og action-full, mens den andre var roligere, men også interessant. En grei novelle som gir bedre innsikt i personlighetene til mannskapet i ingeniørkorpset.
Nok en gang har lamaruene skumle planer for verdensherredømme. Og det er Chess, den narkomane heksen, som må stoppe dem. Og det blir ikke lett når hun har fått en ny partner som hun ikke vet om hun kan stole på. I tillegg har Kirken pålagt henne en dødelig bindingsed og Terrible er sint på henne etter det som skjedde i forrige bok. Chess har alle odds mot seg, og det skaper en spennende historie. Stacia Kane leverer fortsatt en god historie satt i en mørk og dyster verden befolket av spøkelser og hekser. Synes fortsatt at det er ganske urealistisk at avhengigheten hennes ikke fører til større problemer, men bortsett fra det så likte jeg boken veldig godt. Er jo veldig mye vampyrbøker å få tak i for tiden, så det er jo deilig med litt avveksling fra det. Gleder meg til å lese fortsettelsen som kommer i juli.
Spennende Star Trek historie om en mystisk boble i verdensrommet. Når et skip blir fanget i den, må ingeniørkorpset trå til for å redde dem. En lettlest novelle med høyt tempo. En ekstra bonus var jo også en gjesteopptreden av Barclay fra Next Generation serien.
Har vurdert å prøve denne. Høres ut som om den er bra.
Grei underholdning basert på playstation-spillene i Resistance-serien. Dietz skriver bra og har med mye action, sikkert for at boken er ment for gamere. Får litt mer utdyping av historien og settingen til spillene, samt at løytnant Hale blir mer menneskeligjort. Dermed får man også en større reaksjon på slutten av Resistance 2. Som sagt, er dette en grei og lettlest sci-fi bok, men har du ikke spilt spillene, så vil du ikke få så veldig mye utbytte av denne.
I den femte samleboken om ingeniørkorpset er det mimretid. Mens de hjelper et romskip som ikke klarer å slå av motoren sin og stoppe, mimres det tilbake til Scottys yngre dager. Den første gangen han møtte ingeniørkorpset og to ganger til da han ble nødt til å hjelpe dem. Vanligvis har jeg ikke så veldig sansen for sånne flashback-historier, men denne gangen var det helt greit. Ikke så veldig bra, men ikke dårlig heller.
Men, jeg kan jo benyttte anledningen til å briljere med litt Star Trek historie. Historiene om ingeniørkorpset er jo satt etter både Deep Space Nine og Voyager seriene. Så hvordan kan Scotty fortsatt være med når han er så eldgammel? Jo, Scotty hadde pensjonert seg og var passasjer på et skip som het Jenolen. De fikk litt trøbbel og Scotty klarte å redde seg selv ved å halvveis transportere seg. Altså han dematerialiserte og koden hans ble lagret i transporter-bufferen. 75 år senere ble han funnet av Picard og hans Enterprise. Dette var i sesong 6 (husker ikke episodenummeret, men det var episode 130 totalt). Med så mye ny og spennende teknologi å lære seg, begynte Scotty å jobbe igjen, og er nå (med nå mener jeg hvor denne boken er i historielinjen til S.C.E. bøkene) lederen for ingeniørkorpset. Selv om James Doohan ble beamet opp av Den Store Ingeniøren i 2005, så lever Montgomery Scott videre i Star Trek bøkene.
Herlig og sprø humor. Husker jeg likte tegnefilmene om Plastic Man da jeg var liten. Tegneserien er like bra, selv om den ble laget i 1946.
Takk for tips :-) Har bare lest Riftwar-bøkene til Feist tidligere.
En kort og spennende fantasy-historie om dvergen Gotrek og hans venn Felix som havner i klammeri med sjørøvere, fiskemutanter og stormguden deres. Dette er en lydbok, eller audio drama som de kaller det. Danny Webb gjorde en god jobb som oppleser og er veldig flink til å bruke forskjellige stemmer. I tillegg er det stemningsfull musikk i bakgrunnen, pluss lydeffekter som sverdklirring, krigsbrøl, smerteskrik, singling i glass og lyden av Gotreks øks som slår inn i tentakkelmonsteret. Den har også akkurat passe lengde så det går an å høre hele historien uten pauser. Alt i alt en spennende og morsom opplevelse.
Har bare lest 5 av disse. Har sett filmer av en del, og kjenner igjen mange som det er referert til i filmer og andre bøker. Problemet med å få lest alle klassikere er jo at det hele tiden kommer nye, gode bøker som man også vil lese. Synes det var litt artig at en tegneserie også kom seg inn på denne listen :-)
Har lest 17, og har to til liggende i min enorme skal-lese-haug.
Har også lest 25 av disse. :-)
Veldig skuffende. Virker som om forfatterne hadde hørt om Harry Potter og Percy Jacksen, og så klasket isammen noe lignende i håp om å tjene noen grunker. Dessverre ble resultatet bare en barnslig og tullete smørje. Tempo har boken, det skal den ha. Man blir med en gang kastet ut i historien og det skjer noe hele tiden. MEN. Ting henger ikke på greip. The New Order (den slemme regjeringen) har visst nettopp, helt plutselig tatt over. Mens andre ganger virker det som om de har styrt lenge. Hvorfor kom de så brått på? Og Hvorfor har ingen protestert? Hvorfor er magi så fyfy når lederen for regjeringen så åpenlyst bruker det? Det er så mange småting her som er tatt med for å skape effekt, men som har null logikk bak seg. Hvorfor i all verden er det skolebølla som leder forhøret i stedet for en politimann? Hvorfor i all verden må de gå spissrotgang mellom glefsende hunder hver dag for å få mat i fengselet? Foreldrene, som har magi kraftig nok til å holde seg skjult for skurkene, lar til og med barna bli fanget og kastet i fengsel uten kamp. Ingenting blir forklart, man må bare akseptere alt som er tåpelig. Det virker også som om skurkene er slemme bare for å være slemme. På en måte minner det meg nesten litt om de latterlige skurkene fra Power Rangers. Den eneste motivasjonen man får er at de ikke liker magi, men når sjefen deres bruker det så godtar jeg ikke den. Nei, dette var alt for dårlig. Det er så mange bra bøker der ute, så ikke kast bort tiden på dette vrøvlet.
Den siste boken i trilogien om inkvisitøren Gideon Ravenor. En veldig bra bok, men dette er ikke noe lett lesning. Plottet er veldig intrikat og man må ha lest hele trilogien for å kunen få med seg alt. Det er mye historie mellom alle karakterene, noe strekker til og med tilbake til Eisenhorn-trilogien (jeg skal lese den også etter hvert). Og når man slenger inn tidsreiser og manipulerende demoner så må man være våken for å følge med. Spennende var det i hvert fall. Som i andre Warhammer-bøker så er det en veldig mørk og dyster historie hvor man aldri vet helt hvem som overlever.
Temaet for denne novellesamlingen er "magic fueled crimes and those who investigate them". Her er det både kjente og ukjente forfattere: Michael A. Stackpole, Steve Perry, Kristine Kathryn Rusch, Dean Wesley Smith og Randall N. Bills bare for å nevne noen. Kvaliteten på historiene varierer litt, men de fleste var ganske gode. Stackpole's historie om whiskey-magikeren var veldig bra. Dette var en slags fortsettelse av Stackpoles bidrag til novellesamlingen Wizards, Inc. Kan også nevne en historie om en russisk gangster som var skrevet med russisk aksent. Den var litt snedig. Den mest memorable novellen handler om superhelten Poker Boy. Han blir oppsøkt av en dame som forteller ham at "aliens are trying to steal my boobs!" Man kunne tro hun var gal, men det viste seg at den plastiske kirurgen hennes hadde ikke helt rent silikon i posen, noe som førte til at skapningene "Silicone Suckers" var etter henne. Noen ganger blir jeg selv overrasket over hva jeg sitter og leser :-)
Denne boken inneholder hele Marvel-serien Star Trek: The Early Voyages. Handlingen foregår selvsagt på Enterprise, men den er satt før kaptein Kirk. Det er kaptein Pike som har kommandoen og Spock er "førstereisgutt". Tegningene er veldig bra, og historiene er spennende. Med Dan Abnett som forfatter så kan man ikke vente noe annet. Minuset er at serien er for kort og slutter for brutalt. Etter 17 nummer så begynner man å bli kjent med personene og det er jo når man blir kjent med dem og begynner å bry seg at historiene blir skikkelig bra. Det værste er jo selve slutten. En skikkelig "cliffhanger". Det virker som om Marvel plutselig bestemte seg for å kutte serien slik at forfatterne ikke rakk å lage noen skikkelig slutt. Virkelig synd. Skulle gjerne ha lest mer om Pike og gjengen hans.
Veldig bra novelle om en standhaftig byråkrat som må velge mellom vennskap eller loven.
Rottetrilogien (The Rats, Lair og Domain) av James Herbert. Fikk tak i en tykk samlebok som inneholdt alle tre fra en engelsk bokklubb jeg var medlem av. Husker ikke helt hvor gammel jeg var da jeg leste den første gangen, men husker den var fryktelig skummel og spennende. Passer perfekt for de som ikke liker rotter ;-)
Jeg likte ikke å lese da jeg var ung, men så presset foreldrene mine meg til å prøve Hardygutten, og jeg endte vel opp med en komplett samling til slutt. De ligger et sted på loftet nå. Leste også i smug min søsters Frøken Detektiv. Fantasy-sjangeren oppdaget jeg for alvor i sjette klasse. Norsklærerinnen min drev også skolebiblioteket og jeg tenkte jeg skulle imponere litt (hjelpe på karakteren) ved å lese den tykkeste boken jeg fant der. Med stor visdom lot jeg som jeg ikke så biografien om Vidkun Quisling, som var hakket tykkere enn Ringenes Herre. Lånte Tolkiens mesterverk over juleferien og husker at første skoledag etterpå så kastet jeg meg over Hobbiten. Ikke lenge etterpå leste jeg Soul Music av Terry Pratchett mens familien var på ferie i Danmark. Dermed begynte jeg å lese bøker på engelsk også.