Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 42 bokomtaler

Nyansert og intenst om relasjonen mellom en lærer og en elev. Viktige og sterke skildringer av hvordan det kan oppleves for det de utenforstående kaller for "ofre", i en ujevn maktrelasjon, der kun én har det regelrette ansvaret for det som foregår. Intens og medrivende lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

3,5 stjerner. En fin ungdomsbok som tar opp mange viktige og sentrale temaer. Den mangler dog en ordentlig rød tråd, og kan være litt heseblesende å lese da den rører innom ekstremt mye på én gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En sår og sterk ungdomsroman. Hovedpersonens bestevenninne har blitt voldtatt, og veien til å finne ut hvem som gjorde det og hva som skjedde er lang og sår. Jeg liker at boken er skrevet fra et annet perspektiv enn offerets; hjelpeløsheten og avmakten hovedpersonen kjenner på er formidlet på strålende vis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk morsom og varm julefortelling for mellomtrinnet! Og for absolutt alle andre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den sterkeste leseopplevelsen jeg har hatt på lenge. Om jeg kunne lese denne boka på nytt for første gang, hadde jeg gjort det umiddelbart. Anbefales på det varmeste! Les min komplette anmeldelse på https://vokstidsskrift.net/kjaerlighet/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Monika skriver vakkert og sårt og nært om vennskap og lojalitet. Varm og ekte lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I blant så tar man fatt i bøker man bare er helt, helt sikker på at kommer til å røre. Jeg hadde store forventninger til denne ungdomsromanen som er Barmens debut, og greide nesten ikke å la vær å sluke den umiddelbart. Et nydelig språk, og en underliggende nerve som vekker en vanvittig nysgjerrighet på hva som egentlig har skjedd, på hva hovedpersonen egentlig tenker på. Boken handler for meg om det som kunne ha vært. Og det er ikke noe som er mer sårt og mer vanskelig enn nettopp det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Michael Stilson er offisielt den første mannen som har fått meg engasjert i fotball. Gripende, ekte og ærlig om en tenårings hverdag med fotball, kompiser, jenter og foreldre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En lettlest bok om en gutt som forelsker seg i en annen gutt, men litt for lettlest for min smak. Mangler dybde og karakter, og derfor forblir jeg uengasjert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viktig og vond bok om alt et barn ikke skal oppleve. Formidlingen trekker ned, da jeg ikke opplever fortellerstemmen som fullstendig troverdig. Men tema er på sin rette plass, og anbefales å lese om!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var en intens og rå og på en måte gjennomsiktig leseropplevelse. Grotesk og behagelig på samme tid. Likevel er jeg glad ikke alle gode leseropplevelser er lik denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Usikker på hvilket perspektiv jeg skal bedømme denne fra. Som voksen leser synes jeg den var vittig og morsom, gjennomført på sin måte. Men jeg vet ikke hvordan den er mottatt av ungdommene selv? Når den opp, eller er det alt for mange referanser til oss voksne? Jeg vet ikke, men en kul leseropplevelse var det absolutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er noe med fortellerstemmen jeg ikke helt greier å akseptere. Det er som om forfatteren velger å skrive i tredjeperson for å skille historien mellom karakteren hun skriver om, og seg selv. Uten å lykkes noe særlig, dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«Jeg blir kvalm. Nesten svimmel, og nesten på gråten over den Anton som prøvde å forandre et annet menneske, bare for å få det bedre selv. Og over at det mennesket har vært nye snillere enn meg. Hele tiden.»

Fantastisk oppfølger av «Anton og andre uhell» som ikke skuffet på noen måte. Dette er blodalvorlig og hysterisk morsomt på en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en fortelling! Unik i sin sjanger. Utrolig magnetisk barneperspektiv og hovedkarakter. Hvor får man kreativiteten til å skrive noe slikt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vanvittig fascinerende, både fortellingen og fortellerstemmen. Om ensomhet og uforutsette vennskap.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjempeviktig tematikk, men barneperspektivet er vanskelig å finne i denne debutboka. Med mindre hovedkarakteren Amanda egentlig er en voksen dame så fungerer ikke fortellerstemmen i sin store helhet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende og viktig fortelling med stort potensiale, men som jeg ikke følte ble formidlet på best mulig måte. Opplever at forfatteren forteller mer enn å vise, og at lite blir overgitt til leseren å tenke eller føle på selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilVannflaskeHanneBjørg Marit TinholtCamillaDaffy EnglundSiri HelsethSivCathrine PedersenMarit HåverstadAnneWangIngvild Sella76Readninggirl30Tove Obrestad WøienEllen E. MartolIngunn SIngunnJBeathe SolbergJulie StensethalpakkaHarald KRobinMonica CarlsenLailaSigrid NygaardHilde VrangsagentuhamreBerit RKnut HauglandJenny Dahl BakkensiljehusmorEivind  VaksvikTurid KjendlieTorill RevheimKaren PatriciaTheaNtotheaGodemineAjiniakra