Bobla

av (forfatter).

Gyldendal 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.90 (39 terningkast.)

88 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Nominert til Bokhandlerprisen og ARKs barnebokpris

Kine er en slave.Hun tvinges til å stå opp, tvinges til å gå på skolen, tvinges til å pugge ting hun ikke trenger, tvinges til å leve med kallenavnet Bobla, tvinges til å bytte helmelk ut med lettmelk, tvinges til å gå på svømming, og tvinges til å synge i det pillråtne julekoret. Hun er prisgitt andres møkkaregler, i en møkkaby, i en møkkaverden.
Etter tidenes verste skoledag finner hun ei mystisk glasskule på kirkegården, med ei tøydukke i. Kula vokser til ei diger boble, stor nok til at hun kan gå inn og ut av den. Den inneholder nøkkelen til friheten hun har lengtet etter. Og den kan fly! Endelig kan hun melde seg ut! Drite i alle andre og være helt i fred. Bare hun, og den gufne filledukka. For alltid ...
Bobla er magisk realisme for alle fra ti til hundre. En dødsmorsom og dødsalvorlig spenningsbok med Tim Burtonsk sjarm, fra en av våre aller største fantasyforfattere.

Anmelderne sier:
«Bobla er full av kloke følelser og tanker om å høre til og er et must å lese før ungdomstiden setter inn for fullt. Kan godt bli årets julegavehit!»Kristine Isaksen, VG
«Med sin første bok etter fantasysuksessen Ravneringene, er Siri Pettersen klar for å sjarmere yngre lesere. Barneboka Bobla er morsom, smart - og litt drøy. (...) Den føles som noe eget i barnebokåret 2017.»Marie Kleve, Dagbladet
«For en bok! Svært god ungdomsbok som ved å kombinere elementer av fantasy og grøss sier noe vesentlig om det å vokse opp. (...) Med Bobla har Siri Pettersen skrevet seg helt opp i tetsjiktet av norske ungdomsbokforfattere.»Ørjan Greiff Johnsen, Adressa
«Siri Pettersen, som har skapt en fenomenal internasjonal suksess med trilogien Ravneringene, viser igjen at hun vet hva unge lesere vil ha. Hun serverer et saftig oppkok av en historie, en oppskrift med mange ingredienser hentet fra klassikere innen den romantiske goth/emo-popkulturen. Boken vil nok bli likt også av eldre lesere, men er det reneste lesegodteri for barn i alderen 10-14 år.»May Grethe Lerum, Bok365

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788205506961

EAN 9788205506961

Genre Magisk-realistisk litteratur Fantasy

Språk Bokmål

Sider 283

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 17 10 2 0 0

Bokomtaler

Oh yes. Liker denne veldig godt. Spennende historie med klar moral som aldri virker innvaderende eller påklistra. Både de ekte og rent estetiske grøssereffektene er flotte og humoristiske situasjoner dukker opp med passe mellomrom. Synes nesten det går i overkant hardt ut over hovedpersonen uti her, men alt ender jo godt! Og uventa. Det er deilig at det ikke finnes en klisje i mils omkrets.

Boka krever en ganske moden leser i og med at en skifter syn på hovedpersonen underveis, men en belest niåring burde ha utbytte av den. Jeg synes det er synd at både hovedpersonens alder og klassetrinn nevnes så tydelig, det gjør det vanskelig å selge den inn til lesere i 14-15-årsalderen. Og de fortjener også bøker så gode som denne!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For en fortelling! Unik i sin sjanger. Utrolig magnetisk barneperspektiv og hovedkarakter. Hvor får man kreativiteten til å skrive noe slikt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her har jeg laget en liste over de seks beste bøkene som jeg har lest og som jeg mener er de seks beste for ungdom. Er du enig? Eller uenig? Gjerne si ifra!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kryptozoologi for begynnere" av Sylvia Douyé
 • "Svart lego" av Kristin Hamran Storrusten
 • "Et hundeliv" av Arne Svingen
 • "En nesten endelig liste over verste mareritt" av Krystal Sutherland
 • "Kodeord Overlord" av Tor Arve Røssland
 • "Fantastiske fakta om dyr" av Maja Säfström
 • "Cornelia og jungelmaskinen" av Nora Brech
 • "Hans og Grete" av Neil Gaiman
 • "Baksiden" av Endre Lund Eriksen
 • "Volum - en spilleliste" av Pedro Carmona-Alvarez
 • "Den skjeve mynten" av Jennifer Bell
 • "Mirror, mirror" av Cara Delevingne
Alle bokanbefalinger for dette verket