Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 12 av 12 bokomtaler

Jeg må være ærlig å si at jeg ikke ble så begeistret for denne boken. For det første har den et veldig enkelt og lettlest (og, jeg tror, lettskrevet) språk. Det skinner igjennom at dette er den første boka til forfatteren, for boka er så...svevende. Den er hverken det ene eller det andre. Handlingen og plotet er ok, det er fint bygd opp og karakterene er på plass, sånn greit nok, men jeg føler at selve opplevelsene av boka forsvant helt. Jeg leste hele boken uten å føle noe som helst. Litt snodig, da dette er ment å være en sår, rørende, modig bok, etc etc. Eh?? Hvor var egentlig følelsene? Jeg følte troverdighetene forsvant litt i det superenkle språket, og du verden, så mange skildringer. Og for meg føltes det som skildringene av miljøet og hendelsene ble puttet inn for å fiffe opp boken, men det virket i motsatt retning for min del.

Både frampå- og bakpå boken er det lovord og skryt i øst og vest. En oppsiktigvekkende sterk debut? Eh. Okei, for en debut synes jeg forfatteren klarer seg godt, men den er ikke oppsiktsvekkende. Handlingen er småscener flettet inn til en historie, men alt dette har jo skjedd før. Karakterene til og med er helt ordinære.

Og når jeg leser diverse omtaler av denne boken, finner jeg ord som rørende og sår og virkelighetsnær og, det siste, poetisk. Denne boken er ikke poetisk for fem flate øre. Et eksempel: "Hun former munnen til en runding og begynner å puste i lange drag." Eller: "Jeg tar i mot ølen han rekker meg, setter meg i lenestolen og trykker metallbiten ned i boksen.." osv. Det var så mange biter og dunk og rundinger og streker og alt mulig rart.

For å ikke bare skrive kritikk, kan jeg jo si at jeg fullførte hele boken, jeg levde meg inn i det, prøvde i hvert fall, og jeg synes den er helt OK. Lesbar. Men rørende er den ikke.

Jeg skulle ønske den var en smule mer uforutsigbar. Alt som skjedde var så forferdelig "vanlig" og klisjeaktig. Men ja.. det var min mening. Hva syns dere?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vakker og fin om så hverdagslig som en ungdomsforelskelse. Likte denne veldig godt!! Mange herlige formuleringer, og oppsettet var genialt. Ble så tankefull av å lese denne...<3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En kort, kjapp bok med et enkelt, men veldig bra språk. Viktig tema også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en av mine absolutte favorittbøker! Jeg fikk den anbefalt da jeg var rundt 12, leste den og husker at jeg likte den ganske godt. Seks år senere leste jeg den ut på en dag, og den både rørte, overrasket og inspirerte meg til de grader. Jeg ble fullstendig forelsket...både i de levende og troverdige skildringene (det var nesten som om jeg kunne kjenne varmen og lufta, og luktene og kjærligheten menneskene i mellom), karakterene og plotet. Dette er en bok til å bli forelsket i! Begynnelsen var som et eventyr, jeg skulle ønske jeg kunne hoppe rett inn i historien! Slutten ga meg for øvrig en klump i halsen, og jeg skulle GJERNE likt at forfatteren skrev en oppfølger, selv om jeg forstår at historien endte slik den "burde" ende.... Mariangela Johansen Cacace er en av mine favorittforfattere - bøkene hennes er 110 % ekte og gode. <3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det første som slo meg da jeg begynte på denne, var at Maren Westlie Mathisen er utrolig dyktig til å skrive. Språket i seg selv er en god grunn til å lese boka. Og når forfatteren bare er 20 år, er man plent nødt til å bli litt imponert. Fengende, variert og veldig, veldig drivende språk krydret med passende ord til ulike scener. Handlingen og plotet er godt oppfunnet, særlig når det er to fiktive byer som er utgangspunkt i boka, tema litt for dyster for min smak, men jeg må innrømme jeg ble fengslet av denne historien. Mye av det som skjer er helt utenfor min verden, men jeg anbefaler boka hvis du liker spenning, drama, blod og mystikk! :) En kjempegod debut av Maren Westlie Mathisen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmm.. denne likte jeg litt! Lettlest, enkel og grei. Hovedkarakteren er en 14-åring som forelsker seg i en mann på 29. På en måte er temaet i boka dramatisk og alvorlig, men jeg føler meg nesten som en 14-åring når jeg leste den også. Fin og enkel underholdning! Koselig og enkel å leve seg inn i.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en god atmosfære det var i denne boka! Kjempekoselig lesing, synes nå jeg..! Og så fikk jeg en ordentlig crush på Coldplay og "The Scientist" etter å ha lest den, aaahh.... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er målløs over hvor dyktig Tore Renberg er til å skrive. Det er ut i fingerspissene velformulert og bra, setningene og replikken treffer virkelig spikeren på hodet. Handlingen er knallbra, ikke så veldig forutsigbar, og med en merkbar spenning. Jeg simpelthen elsker denne boka, og anbefaler den til alle,- tror den vil lære oss en del, den lærte i hvert fall meg noe!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Alle forfattere som legger handlingen til 2.verdenskrig, er modige...og dristige. Det er tøft! "Nærmere høst" var en nydelig bok, språket var i all sin enkelhet veldig vakkert, handlingen var spennende og fin, om enn litt forutsigbar.., og det virket nestne som boka levde. Den krøp under huden på meg. Jeg likte denne kjempegodt!! Eneste minus er at historien, selve plotet, ikke er så veldig originalt. Jødisk familie, sendt til Auswitch, familien splittes osv. Sånt HAR jo skjedd før.. men som sagt: Knallbok!! Leslesles.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg elsker bøkene til Katarina von Bredow. Hun har en unik evne til å skildre ungdomsforelskelser. Man går rundt og tenker på bøkene og karakterene hennes LENGE etter at man er ferdig med boka.

"Sinnsykt forelsket" var knallbra!! Jeg ble ikke skuffet i det hele tatt. Var ikke helt sikker på hva jeg forventet, men likevel. Herlig språk, morsomt, fiffig, spennende, variert, bra handling, fine personbeskrivelser osv. Råflink forfatter, synes jeg! For å være ærlig, ble jeg helt obsessed med denne boken.. HVIS jeg skal gi den litt kritikk, må det være at de to viktigste guttene, Adam og Andreas, har navn som ligner VELDIG. Litt irriterende. Dessuten synes jeg at jeg fikk en veldig vag beskrivelse av Adam. Ble liksom ikke helt, tja, forelsket i ham som en karakter, og det hadde jeg jo ønsket. Ellers er det vel ingenting å trekke ned på. Herligherligherlig bok!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne begynner jeg nesten å gråte av for den er så fin og rørende og full av varme og godhet. Elsker historiene til Astrid Lindgren og denne er min absolutte favoritt fra barndommen. Kan lese den igjen og igjen ... selv om jeg er 18 år!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne MidtsundVivian M.Harald Kandreas h. o.LailaAlice NordliBjørg Elin NærlandLibraritas vLene AndresenBertyAnniken BjørnesIdaHeidilillianerJarmo LarsenKristine LouiseKristin F. JørgensenGroAnneLeseberta_23Torill Elisabeth RevheimIna Elisabeth Bøgh VigreRune U. FurbergRade AlmudaffarLisbeth Kingsrud KvistenMaren Hjelle AuneMarianne  SkageJoannKjetil AudsenJulie StensethRandiMonica  SkybakmoenJan-Olav SelforsIngunn SKarin BergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudmoiraStine SevilhaugMorten BolstadTove