Jeg må være ærlig å si at jeg ikke ble så begeistret for denne boken. For det første har den et veldig enkelt og lettlest (og, jeg tror, lettskrevet) språk. Det skinner igjennom at dette er den første boka til forfatteren, for boka er så...svevende. Den er hverken det ene eller det andre. Handlingen og plotet er ok, det er fint bygd opp og karakterene er på plass, sånn greit nok, men jeg føler at selve opplevelsene av boka forsvant helt. Jeg leste hele boken uten å føle noe som helst. Litt snodig, da dette er ment å være en sår, rørende, modig bok, etc etc. Eh?? Hvor var egentlig følelsene? Jeg følte troverdighetene forsvant litt i det superenkle språket, og du verden, så mange skildringer. Og for meg føltes det som skildringene av miljøet og hendelsene ble puttet inn for å fiffe opp boken, men det virket i motsatt retning for min del.

Både frampå- og bakpå boken er det lovord og skryt i øst og vest. En oppsiktigvekkende sterk debut? Eh. Okei, for en debut synes jeg forfatteren klarer seg godt, men den er ikke oppsiktsvekkende. Handlingen er småscener flettet inn til en historie, men alt dette har jo skjedd før. Karakterene til og med er helt ordinære.

Og når jeg leser diverse omtaler av denne boken, finner jeg ord som rørende og sår og virkelighetsnær og, det siste, poetisk. Denne boken er ikke poetisk for fem flate øre. Et eksempel: "Hun former munnen til en runding og begynner å puste i lange drag." Eller: "Jeg tar i mot ølen han rekker meg, setter meg i lenestolen og trykker metallbiten ned i boksen.." osv. Det var så mange biter og dunk og rundinger og streker og alt mulig rart.

For å ikke bare skrive kritikk, kan jeg jo si at jeg fullførte hele boken, jeg levde meg inn i det, prøvde i hvert fall, og jeg synes den er helt OK. Lesbar. Men rørende er den ikke.

Jeg skulle ønske den var en smule mer uforutsigbar. Alt som skjedde var så forferdelig "vanlig" og klisjeaktig. Men ja.. det var min mening. Hva syns dere?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg er helt enig med deg! Ble ganske skuffet etter å lest de mange rosende omtalene her inne og på selve boken.. Kan ikke si at den sto til (de høye) forventningene jeg hadde bygget meg opp, og jeg synes som deg at den var for forutsigbar og lite original. Jeg føler jeg kjenner historien fra før, i hvertfall har jeg lest noe lignende tidligere eller sett en film med den samme historien. Forfatteren kommer ikke med noe nytt eller oppsiktsvekkende. For meg ble det hele også for klisjeaktig.

Dog synes jeg det er litt vanskelig å vurdere denne boken da jeg ikke helt får tak på
på om den er skrevet for ungdom eller for den mer voksne leseren. Er førstnevnte tilfellet vil jeg si at det er en god bok. Enkelt språk og handling, samt situasjoner og følelser man som
ung kan kjenne seg igjen i. For meg derimot ble dette en bok jeg leste ut på en kveld, og som
nok også blir glemt like fort..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir litt lettet over at jeg ikke er den eneste som ikke er begeistret! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Monica CarlsenSverreYlvaOdd HebækHilde H  HelsethKaren RamsvikBeathe SolbergEileen BørresenMarit HåverstadReadninggirl20Lisbeth Kingsrud KvistenBenedicteGunn FalkbäckAkima MontgomeryRandi BorgenLene AndresenRune U. FurbergAjiniakraKari MyhreBirgitteGrete AmundsenMarie ØstvoldFride LindsethNorahEgil StangelandSol SkipnesHanne Cathrine AasVibekeChristenLailaOleWenche BrohaugEvaAnn ChristinJulie StensethAnneWangTor Arne DahlRufsetufsaWenche VargasTine Sundal