Tekst som har fått en stjerne av ritaoline:

Viser 1 til 20 av 2267:

I grålysninga teiknar steingardane
mjuke linjer kring dei bleike markene
Tippoldefar fann desse steinane
Kvar ein stein festa han auga på
og såg etter former og kantar
søkk og kvelvingar
som kunne høve saman

Stundom stødde han seg
mot den nylødde muren
Han drog handa over panna
Ei stripe jord smelta inn i sveitten
og la seg som ein skugge i andletet

Mose og lav grør over
der dei seige nevane hans
tok tak og lyfta

Stein på stein kransar garden
Eit lysande omriss av tid

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men hva er egentlig julestemning?. Er det ikke rart hvordan man vet så godt hva det betyr å ha julestemning, men så er det likevel så vanskelig å beskrive følelsen?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Noen sier at myke pakker er kjedelige,men det er jeg ikke enig i. Ingen pakker er kjedelige. Det er jo det som er så bra med pakker. At bare fordi noe er pakket inn, så blir det spennende. Først når pakken er åpnet ser man om den er kjedelig eller ikke, og da er det ikke lenger en pakke. Derfor er det helt feil å si at myke pakker er kjedelige, synes jeg".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ingen som har vært elsket, forsvinner

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kristendommens mål er ikke å flykte fra denne verden. Den elsker denne verden og søker å endre den til det bedre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er noe ved døden som får folk til å ville leve. Vi ville leve den dagen, og jeg klandrer oss ikke for det. Ikke nå lenger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ingen reiser er umulig. Det eneste som skal til, er at man tar ett skritt forover.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Et rom uten bøker er som en kropp uten sjel"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I dag har bokelskere.no flyttet til et nytt datasenter, til nye og kraftigere servere.

Dette betyr at alle nå er logget ut, men utover dette burde den eneste forskjellen nå være at mange sider nå laster raskere enn før.

De nye serverene befinner seg hos AWS i Dublin for de som måtte være teknisk eller geografisk interesserte. Vi har skiftet databasemotor fra MySQL til AuroraDB, noe som ved testing har vist seg å ha store fordeler.

Webserveren har fått dobbelt så mye minne, ny linuxversjon og en saftig prosessoroppgradering. Den bruker nå en nyere versjon av nGinx og uWSGI til å servere nettsider.

IT-avdelingen er henrykte over oppgraderingene, og håper ingen uforutsette problemer oppstår.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Jeg elsker måkeskrik.Det er jo en blanding av et hyl og et skrik, og man skulle tro at lyden skulle være grusom. Men vet du hva, jeg tror det faktisk er en av de beste lydene jeg vet om. Lyden av havet, sier Gavin. Jeg nikker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å være utafor gir kompetanse. Å miste gir kompetanse. Å ha dårlig råd gir kompetanse, å være i klammeri med kemneren gir kompetanse, å være undertrykket gir kompetanse. Det må man ikke glemme, hvis man er så heldig at det likevel går godt, hvilken kompetanse man ervervet seg som ulykkelig.

Godt sagt! (26) Varsle Svar

Alt henger sammen med alt. Ingen setning er uskyldig for den som går med ørene på stilker for å forstå.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

I varmen sover høsten i et vintereplekart.
Hun nynner, tryller sola ned, gjør natta myk og svart.

Håret er en solnedgang der storm og stillhet bor.
Klærne lukter eplesøtt, og pusten er som jord.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke la noen hindre deg i å være ditt sanne jeg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Når alt kommer til alt, er livet kort. Vi må gå etter de menneskene, stedene og tingene her i livet som gir oss mest glede.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alt som noen noensinne vil se etter, er vanligvis der de finner det

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Du er selv forfatter av din egen historie. Du kan skrive den på hvilken som helst måte du vil, og ha med dem du selv ønsker"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hver morgen, til du ligger død under torva, må du ta en avgjørelse. Du må spørre deg selv: Skal jeg tro på hva de idiotene sier til meg i dag?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og lykka er ikkje ein permanent tilstand - den er som stjerneskudd i ei mørk natt, som lyser opp og gir oss små lykkestunder som vi kan leve lenge på.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

elmeToveReadninggirl20Anniken RøilGVThomas KlakeggHarald KMartinenAnne-Stine Ruud HusevågJostein RøysetChristenOmwriterStjernekastRune U. FurbergVibekeBerit B LieAmanda AaserødJulie StensethkaroghAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLene ValdemarsenHeidi LLeseberta_23Kjell PAneGladleserBoktimmyHilde H  HelsethThomas Heie H.Marit HåverstadHallgrim BarlaupEli HagelundStregaMarianne MIda SRita KathrineTrine S. AustbøSynnøve H HoelLene AndresenBeate Kristin