Tekst som har fått en stjerne av ritaoline:

Viser 1 til 20 av 2330:

Jeg har alltid sett for meg kjærligheten som en plante. Man må pleie den, man må beskytte den, fremfor alt når den er ung og ikke har slått dype røtter, ellers visner den og tørker ut. Man må gi den hva den trenger for å trives. Det hender den kan friskne til på egen hånd, og da vokser den på de mest umulige steder og trosser all motstand.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De er mørkebrune, nesten svarte, og svært, svært store. Det er de største jeg noen gang har sett. Og likevel røper de ingenting om ham. For når han ser på meg, fortaper jeg meg i øynene hans. De er så store, og det er så mye ro i dem at jeg aldri klarer fokusere på noe, samme hvor mye jeg prøver. Det kjennes litegrann som å ligge på en eng og stirre lenge opp i en dypsvart nattehimmel full av blinkende stjerner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Slik som hjertet ditt slår, skulle gjerne verdens hjerte slå, da ble her godt å være.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sinne etterlater alltid et tomrom, som umiddelbart fylles av en tristhet som renner som en stor elv, en flom, uten begynnelse eller slutt. Tårenes lager hadde blitt fornyet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det sies at et menneskes personlighet er summen av dets erfaringer. Men det er jo ikke sant, ikke helt, for hvis fortiden vår var alt som definerte oss, ville vi aldri orke oss selv. Vi må få overbevise oss om at vi er mer enn feilene vi gjorde i går. At vi er alle våre neste valg også, alle våre morgendager.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er bibliotekar. Bibliotekarer vet alt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å være et avvik fra normalen er en konstant tilværelse. Jeg, som homo og offentlig person, står i dette daglig. Min legning er ofte en del av samtalen, og i de fleste intervjuer eller nyhetssaker der jeg figurerer, starter saken ofte med: "Homofile Adam Schjølberg..." Mine kollegaer blir introdusert med yrkestittel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vakker bok :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg eier ikke konkurranseinstinkt. Hvis det ble hungersnød, ville jeg vært en av de første som strøk med

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg måtte gråte en skvett og åtteåringen sa «den var fin og følsom»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Igjen har Lisa Aisato laget en fantastisk bok med de mest fantastiske illustrasjoner, denne gangen går hun gjennom et helt liv på knappe 200 sider og jeg lar meg stadig imponere over hvor dyktig hun er til å formidle. Anbefales på det aller stekeste! :-)

Les gjerne hele omtalen min her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva om depresjon egentlig er en form for sorg - over at livet ikke er slik det burde være? Hva om det er en slags sorg over forbindelsene vi har mistet, men fremdeles trenger?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Dette syns jeg var den minst interesante så langt.. Litt langtekkelig og veldig usansynlig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stillhet betydde medisiner. Og stillhet utenom det vanlige betydde doser utenom det vanlige.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I prostens bokhyller ser jeg bokryggene stå oppmarsjert på rekke og rad, og alle er fulle av tid i ulike former. Den tiden det tok å skrive boken, tiden som skildres i den, og så tiden det tar å lese den. Og i et svimlende øyeblikk går det opp for meg at med en viss størrelse på bokhyllen må bøkene inneholde mer tid enn et menneskeliv kan romme.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Vi tenker ikke over det, men vi kan alltid velge å dø. Det er den største friheten, at hver dag vi ikke velger å dø, velger vi å leve.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

All den dritten
du har der
sånt skal ingen gå
og drasse på alene
det hjelper ingen
du må snakke med noen
som har sett dritt før
som vet hva som skal til
for å få fyr på de greiene der

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er bra nok og alt det der
men hvordan får jeg han i speilet
til å tro det
når jeg ikke tror på det selv engang

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den kroppen der
skal du ha hele livet
da er det lurt
å si litt pene ting til den nå
bli kompis med den
be den ut på lunsj
så slipper du at den hater deg
når du blir en skrukkete pensjonist
for alle de skrukkene der
de vil du ikke ha imot deg
om du skjønner

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LeseaaseHilde Merete GjessingKristin_PangLeserStjernekastSimen "Boktimmy" IngemundsenBjørg  FrøysaaCtinaKuboaaVersionMarianneJulie StensethAtmanMonica  SkybakmoenAnn ChristinRenate BakkenAndreas BoklesersveinHeidi BBente Gro LorentzenFlettietteMarit HøvdeLisbeth Kingsrud KvistenEirin EftevandEileen BørresenMette-MVannflaskeTone Maria JonassengretemorMarit HåverstadLinnHilde H  HelsethMorten JensenSverreIdaLibraritas vVigdis VoldLesevimsaThea EmilieAnne Berit Grønbechkntschjrld