Ryktene sier det er vår men her ligger nok snø fremdeles. De siste par dagene har jeg sittet i solskinn bak huset med ørepropper. Kona svinger motorsaga men beina mine har parkert så det er ikke mye jeg kan bidra med annet enn å hjelpe til om ho får et tre i hodet. Men i finværet koser jeg med veldig med Min venn pingvinen Jeg digger pingviner fra før så dette var en perfekt bok.
Nå skal jeg logge av og ha en tur ned på biblioteket som har meråpent. Alltid spennende hva som blir med hjem derfra.
Ha en fin helg :)
Herlig skrevet nok en gang :). Denne helgen leser The Power Naomi Alderman, spennende bok om kvinner som har overtak på verden. Spennende vinkling synes jeg. Ellers skal jeg kose meg med god mat og lese litt pensum søndag.
Ønsker alle godt vær med bøker i solen eller ut, god helg :)
Litt snø her og der ennå, men i neste uke er det visstnok håp om vårvarme. De mest optimistiske værmelderne tror på opp mot pluss 15 for frosne vestlendinger.
Mht lesing, så blir det mest lesing i årets 3. bok av Arne Garborg. Denne gang hans "Trætte mend" fra 1891. Hovedpersonen i boka er Gabriel Gram, og han er på leting etter fotfeste i livet, både mht til kvinner og religion. Når det gjelder kvinnene, er Gabriel tiltrukket av tre samtidig. Det jeg har lest hittil har gjort et positivt inntrykk.
Ellers er det mulig jeg blar litt videre i Snorres kongesagaer.
God lesehelg til alle :)
Trur kanskje at Sommerboken kan bli litt for treig og handlingsfattig for ein åtteåring
Ikkje misforstå - eg elskar den boka! - turnerte ikkje at dei fleste barn vil sette like stor pris på ho ettersom det hender så lite og det Ikkje finst noko klar spenningsutvikling, iallfall ikkje kan stor nok og tydeleg nok grad til å fenge eit så ungt publikum
For noen år siden var vel "Rampete Robin"-serien populær blant åtteåringer? Det er det "moderneste" jeg kommer på i farten - eller vent, nei: den prisbelønte "Brune", selvfølgelig! Og oppfølgerne til Håkon Øvreås. Her er en anmeldelse av "Brune" på barnebokbloggen - antagelig en blogg det er verdt å titte nærmere på?
Ellers skal jo Maria Parrs bøker være veldig bra - de kan kanskje passe?
Også har jeg mange mye eldre favoritter, og tar sjansen på å trekke frem "Trollkrittet" av Zinken Hopp. Fabulerende klassiker, lenke til en utgave fra 2005.
Tilføyelse:
Jeg måtte ta en titt på barnebokbloggen selv, etter å ha lenket til den (bøker er alltid interessant, selv om jeg selv p.t. ikke er på jakt etter barnebøker...) Og seneste innlegg (postet i går!) er en anbefaling av en visstnok skikkelig gøyal bok som passer for åtteåringer og eldre: "BZZZ verdens minste bankran" av Aleksander Krikwood Brown og Andreas Iversen. Her er anmeldelsen av den boken!
Lemony Snicket har skrevet " den onde greven", en serie på 13 bøker om noen foreldreløse søsken og deres onde formynder som vil ha tak i formuen deres. Jeg leste dem høyt for tantebarna mine og de likte dem godt...og jeg også!
Jeg selv som barn like veldig godt historien Draken med de røde øynene av Astrid Lingren veldig fin og søt historie. Harry Potter som blir nevnt her likte jeg også veldig godt som barn. Jeg likte også veldig godt Frans historiene. Ellers kan jeg også anbefale Titanic ti liv av Axel Hellstenius, den var veldig populær blant venner og meg som barn.
Håper dere får flotte lese stunder sammen :)
Så gøy at dere koser dere med lesing sammen! :)
Her er tips til litt nyere bøker, hvis det er av interesse:
Bøker han kan lese selv (lettleste):
Sam og Noa-serien av Karin K. Lindboe
Stian-serien av Jørn Jensen
Sarin-serien (fantasy) av Benni Bødker
Sykkeltyven av Gro Røsth
Ulvegutten-serien av Bringsværd
Bøker å lese sammen:
Fossegrimen av Ingunn Aamodt
Balthasar bruns detektivbyrå av I.V. Steinman
Alle bøkene av David Walliams (Roald Dahl-aktige bøker - morsomme!)
Den gule dragen av Bringsværd
Monsteret i natten av Strandberg
Ellers er mange glad i tegneserier i den alderen. Amuletten-serien er superpopulær, så den kjenner du kanskje til. Men den nye, norsk tegneserien Nordlys er også i den sjangeren og veldig fin. Hilo og Poptropica er andre kule tegneserier han kanskje vil like.
Så herlig, husker selv at min mor leste mye for meg og det er så gode minner!! Noen favoritter for min del som jeg nå som voksen fremdeles får mye glede av å lese er Det suser i sivet, SVK (Roald Dahl), Dustefjerten - bøkene av Ragnar Hovland og mpvselvsagt også nevne Harry Potter. Dette er, i min mening, bøker som er givende og underholdende for både voksne og barn.
Jeg og min sønn på åtte år har stor felles leseglede, og har nå begynt å lest mange « klassikere». Trenger noen tips til uoppdagede perler, både for høytlesing og bøker han kan lese selv. Han leser godt. Blir glad for alle tips!
Helt prima for alle som har sympati for dyr og mennesker i sin alminnelighet.
Det gikk likedan med meg. Religiøse anfektelser er så sin sak, det kan være interessant nok - men her syntes jeg de tok for stor plass. Trilogien som helhet fortjener imidlertid toppkarakter. Samfunnsutvikling og personlig utvikling veves inn i hverandre så man blir aldeles betatt. Risten og Elis er med fra start til mål og holder det hele sammen.
og "ser man bort fra temperaturen", (Nordmanns Vis)
så er jamen global oppvarming et snertent konsept
fer dig med min europeiske famile de suste 54 000 år, og den er bra for de som like rå lese om DNA osv...
Ser man bort fra tempraturen, må dette ha vært tidenes drømmepåske i på Østlandet. Jeg har vært på hytta ved sjøen i håp om å møte våren, litt vårlig har det vært til tross for røde grader på natta. Jeg har brukt påsken på å lese pensum, slik livet som deltidsstudent i full jobb gjerne blir. Men det har blitt litt tid til lystlesing også. Jeg fikk lest ferdig Tante Ulrikkes vei, som portretterer et Oslo jeg ikke kjenner. Helt klart leseverdig debutroman. Jeg har nå gått i gang med Byen og Verden, som er en dansk bok bestående av 100 novelleaktige historier fra en og samme by. Fascinerende. Vi møter personer og familier både av høy og lav rang, og gjennom noen sider får vi risset av deres livshistorie, servert med en mengde bisetninger og gjerne med en sarkastisk kommentar om dobbeltmoral når det er på sin plass. Har enda mange historier igjen inn i hverdagen.
The sun always shines on tv, i følge AHA. Det stemmer nok ikke helt, imidlertid skinner sola hele tida i Odda når den klarer å finne plass mellom Folgefonna og Hardangervidda. Det betyr null lesing på dagtid, henimot midnatt er det liv laga for sånt. Har lest ferdig den herlige Da Fraser Møtte Billy av Louise Booth, som er mora til Fraser, den som handler om den tidligere hjemløse katten Billy som blir Fraser sin uvurdelige støtte i hans unge liv. En 6`er for sin sjarme!
Har videre lest ferdig Til Vestisen av Tor Even Svanes. Den handler om Mari som er fersk inspektør for Fiskeridirektoratet og som får i oppdrag å bli med selfangstskuta M/S Kvalfjord til nettopp Vestisen, det potensielt i seks uker, for å observere, rådgi og rapportere. Jeg lar det bli med ordet "guffen" for å beskrive historien - som er godt fortalt. Les og bedøm selv.
Nå skal jeg starte på Nord av Merethe Lindstrøm, som jeg har tjuvlest i og har dertil forventninger. Sånn går nå de første nattetimene. Ellers blir det yatzy, filmer, turer og vedhogst på dag- og kveldstid, altså ei tradisjonell påske :-) Ha nye fine dager på utpust, godtfolk!
Bind 3 ( dvs 1980 - tallet) av Ketil Bjørnstads romansyklus "Verden som var min" blir eneste bok denne helgen. Været er nemlig fortsatt solrikt, og vårfornemmelsene har så smått kommet. I den nevnte boka skriver Bjørnstad videre om utviklingen i sin karriere som komponist og forfatter, og parallellt tar han for seg sentrale hendelser i nyhetsbildet - både innen- og utenlands. F-eks - Alexander Kielland plattformens kollaps (123 personer omkom), Treholt -saken,norsk seier i Melodi Grand Prix, Reagan/Gorbatsjov og revolusjonen i Øst- Europa.
God lese/påskehelg til alle .)
Her er påskeværet så fint at det hittil har blitt lite lesing. Jeg leste ferdig Kvelande kjærleik i begynnelsen av uka. Den er jo kort, og det var bra, for den svarte nok ikke til forventningene. Jeg synes historien var tynn, og det eneste som dro opp var Sørsdals gode oversettelse og språk..
Jaja, nå skal jeg være i hjemtraktene resten av påska, og det blir nok mer lesing i solveggen i hagen enn det ble på fjellet. Så nå gjør jeg noe jeg sjelden gjør, jeg leser to bøker samtidig.
Jeg startet i går med Unni Lindells Min mor har en saks i ryggen. Herlige, underfundige kriminalnoveller. Jeg nikoser meg!
Så startet jeg i dag på Yrsa Sigurdardottirs Dragsug. Denne lover også godt. Det ligger an til fortsatt herlige fridager :-)
Ha en fortsatt god påske alle sammen :-)
hørtes ut som du leser spennende bøker. Godt med påske litteratur også. Jeg skal selv fortsatt høre lydbok Dinner at the center som er thriller- krim bok Nathan Englander og hører Little Fires Everywhere Celeste Ng og ellers leser jeg fortsatt bok av John Irving I en og samme person.
Ønsker alle god påske med bøker eller uten og fint vær :)
God påske og helg :)
Jeg velger å starte lesehelgen idag siden biblioteket og de fleste butikkene stenger tidlig idag. Jeg svarte på en annen diskusjon at jeg hadde lagt klar de bøkene jeg har av Frode Granhus til påskelesing, men det blir biblioteksbøker og leseutfordringsbøker isteden, men 2 av dem er krim.
Her i Sarpsborg er det fint påskevær, nesten all snøen er vekk, så jeg trenger ikke å bruke stokk lenger. Har dårlig balanse når det er glatt. Jeg er IKKE født med ski på beina!
Først og fremst skal jeg lese ferdig Kunst, kultur, kunder - kulturkonsum i dagens Norge som jeg har ca 50 sider igjen på. Etter den starter jeg på In Search of Frankenstein, krimen på leseutfordringen er Mannen med de blå sirkler for punktet 'A book with your favorite color in the title' og Bukken til havresekken for punktet 'Nordic noir'. I tillegg skal jeg også lese den lettleste Hilmas Alaska – en guidebok som jeg fant sist vi var i Strömstad, enda en biblioteksbok Fra hedendom til kristendom - perspektiver på religionsskiftet i Norge; og til sist leseutfordringsboka for punktet 'A book with alliteration in the title', Hitler’s Henchmen.