Då er helga i gang, og med strålande ver
Det kan passe, for no er det mykje som skjer
Slike dagar så finnst ikkje skugge av tvil
Eg vil gjere som Bjørnson og velge april

Litt å lese, de må ein då uansett ha
Og i Mytting sin ved-bok der har eg det bra
Etter den blir det Lars Saabye Christensen-tid
Då skal Stedssans-novellene gjere meg blid.

Og i furet & værbitt, kva steller de med?
Er det jobbing i hagen og kløyving av ved?
Eller satsar de heller på trim og natur
Samt ei vandring i våren sin litteratur?

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Er i rute med mange ting, og det er en herlig følelse. Overhørte akkurat en replikk fra åtteåringen om at hun måtte sove litt siden hun skulle være oppe hele natta. Men: NOT, som de sier. Det er sjarmen med overnattingsbesøk. Kanskje vil Bjarte Bruland og "Holocaust i Norge" være det jeg trenger etter "Kattevenn" på Toonix Kids på HBO. Det er et beundringsverdig verk han har skrevet, men jeg orker ikke så store doser fordi den maskinelle logikken bak holocaust er tung å svelge hver gang. Det er heller ikke et naivt bilde av gode nordmenn under krigen. I dag så jeg at HL-senteret, som holder til i det som var Quislings bolig under krigen, annonserte et foredrag om antijødiske holdninger blant landflyktige nordmenn i Sverige (mandag 9. april kl 18.30, Huk Aveny 56, Bygdøy). Vel, det er sikkert ulike oppfatninger om hva en god nordmann er fortsatt. Det er åpenbart ulike oppfatninger om jøder og muslimer også. I morgen er det hagearbeid og sykkeltur som står på planen. Av og til blir det litt surrealistisk å være her i Norge, og det er knapt noen som har det bedre enn oss noe sted i verden. Så vi trenger litt perspektiv, som blant andre Bruland gir oss med denne boka. Den er god.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Velger meg ikke akkurat april,men må ta det en får : ) Sludd og vind her på øya i dag, men har tenkt å bli inne i stua med Mikael Persbrandt og hans selvbiografi, den er god og direkte, ikke mye som legges under en stol der, nei. Den holder nok ut helgen,og videre har jeg ikke bestemt meg, men har fått noen bøker fra Bokloftet og Ruuds antikvariat som nok blir lest snart.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Leser videre i boka om Kim Jong-Un , og alle hans påfunn i Nord-Korea.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her i Hammerfest har vi over 60 cm med snø, så må nok vente noen uker til før vi kan snakke om vår. I kveld har jeg lest ferdig En morder lyver ikke alene av Maria Lang. En grei krimbok, sånn litt over middels. Jeg kommer nok til å lese minst en bok til av samme forfatter etter hvert. Nå fortsetter jeg kvelden med Heksenes kors av Ingvar Ambjørnsen. Dette er nok ikke helt min type bok, men jeg skal gi den en sjanse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Etter jobb i dag leste jeg meg inn i helgemodus med de siste sidene i Small Great Things av Jodi Picoult. For en bok! Anbefales varmt!! Et sterkt portrett av de ulike typene rasisme som rår i dagens USA. Nå venter The Power av Naomi Alderman (Neste bok i lesesirkelen jeg går i sammen med bla.a. Readninggirl20). Mulig jeg leser videre i novellesamlingen Historier om trøst også, men akkurat nå frister The Power mest.
Liker følelsen av å dykke ned i en lang og god roman!

God helg, alle sammen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Våren er ikke helt tilstede her hos meg heller, så raking i hagen ligger nok ennå noen uker unna. Fortsatt er det nattkaldt, så den siste snøen tiner sakte. Og i morges våknet vi jammen til 10 cm nysnø igjen! Utpå ettermiddagen kom solen, og da ble det riktig så fint. Men det ligger an til skitur denne helga også - det er fortsatt kjempefint i fjellet - og ikke akkurat hagevær, som sagt.

Denne uka har jeg humret godt av Ingrid Winter, og jeg har lest ferdig Dragsug, som var kjempespennende, og bare til å anbefale!

Nå har jeg et par-tre noveller igjen i Unni Lindells Min mor har en saks i ryggen, dem blir jeg ferdig med i morgen sikkert. Denne har jeg kost meg veldig med. Perfekt påskelektyre, perfekt å lese en novelle eller to innimellom tur, kakao og yatzy, når det kanskje ikke passer så godt å forsvinne inn i en hel roman. Anbefales også.

Etterpå tror jeg at jeg trenger noe annet enn krim, så jeg tror jeg kommer til å begynne med Elizabeth blir borte av Emma Healey. Denne fikk jeg i bursdagsgave, og den ser interessant ut.

Ønsker dere alle en fin helg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ryktene sier det er vår men her ligger nok snø fremdeles. De siste par dagene har jeg sittet i solskinn bak huset med ørepropper. Kona svinger motorsaga men beina mine har parkert så det er ikke mye jeg kan bidra med annet enn å hjelpe til om ho får et tre i hodet. Men i finværet koser jeg med veldig med Min venn pingvinen Jeg digger pingviner fra før så dette var en perfekt bok.

Nå skal jeg logge av og ha en tur ned på biblioteket som har meråpent. Alltid spennende hva som blir med hjem derfra.

Ha en fin helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Herlig skrevet nok en gang :). Denne helgen leser The Power Naomi Alderman, spennende bok om kvinner som har overtak på verden. Spennende vinkling synes jeg. Ellers skal jeg kose meg med god mat og lese litt pensum søndag.

Ønsker alle godt vær med bøker i solen eller ut, god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Litt snø her og der ennå, men i neste uke er det visstnok håp om vårvarme. De mest optimistiske værmelderne tror på opp mot pluss 15 for frosne vestlendinger.
Mht lesing, så blir det mest lesing i årets 3. bok av Arne Garborg. Denne gang hans "Trætte mend" fra 1891. Hovedpersonen i boka er Gabriel Gram, og han er på leting etter fotfeste i livet, både mht til kvinner og religion. Når det gjelder kvinnene, er Gabriel tiltrukket av tre samtidig. Det jeg har lest hittil har gjort et positivt inntrykk.
Ellers er det mulig jeg blar litt videre i Snorres kongesagaer.
God lesehelg til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth Svee