Jeg velger å starte lesehelgen idag siden biblioteket og de fleste butikkene stenger tidlig idag. Jeg svarte på en annen diskusjon at jeg hadde lagt klar de bøkene jeg har av Frode Granhus til påskelesing, men det blir biblioteksbøker og leseutfordringsbøker isteden, men 2 av dem er krim.

Her i Sarpsborg er det fint påskevær, nesten all snøen er vekk, så jeg trenger ikke å bruke stokk lenger. Har dårlig balanse når det er glatt. Jeg er IKKE født med ski på beina!

Først og fremst skal jeg lese ferdig Kunst, kultur, kunder - kulturkonsum i dagens Norge som jeg har ca 50 sider igjen på. Etter den starter jeg på In Search of Frankenstein, krimen på leseutfordringen er Mannen med de blå sirkler for punktet 'A book with your favorite color in the title' og Bukken til havresekken for punktet 'Nordic noir'. I tillegg skal jeg også lese den lettleste Hilmas Alaska – en guidebok som jeg fant sist vi var i Strömstad, enda en biblioteksbok Fra hedendom til kristendom - perspektiver på religionsskiftet i Norge; og til sist leseutfordringsboka for punktet 'A book with alliteration in the title', Hitler’s Henchmen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 8 svar.

og "ser man bort fra temperaturen", (Nordmanns Vis)
så er jamen global oppvarming et snertent konsept

Godt sagt! (1) Varsle Svar

fer dig med min europeiske famile de suste 54 000 år, og den er bra for de som like rå lese om DNA osv...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser man bort fra tempraturen, må dette ha vært tidenes drømmepåske i på Østlandet. Jeg har vært på hytta ved sjøen i håp om å møte våren, litt vårlig har det vært til tross for røde grader på natta. Jeg har brukt påsken på å lese pensum, slik livet som deltidsstudent i full jobb gjerne blir. Men det har blitt litt tid til lystlesing også. Jeg fikk lest ferdig Tante Ulrikkes vei, som portretterer et Oslo jeg ikke kjenner. Helt klart leseverdig debutroman. Jeg har nå gått i gang med Byen og Verden, som er en dansk bok bestående av 100 novelleaktige historier fra en og samme by. Fascinerende. Vi møter personer og familier både av høy og lav rang, og gjennom noen sider får vi risset av deres livshistorie, servert med en mengde bisetninger og gjerne med en sarkastisk kommentar om dobbeltmoral når det er på sin plass. Har enda mange historier igjen inn i hverdagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The sun always shines on tv, i følge AHA. Det stemmer nok ikke helt, imidlertid skinner sola hele tida i Odda når den klarer å finne plass mellom Folgefonna og Hardangervidda. Det betyr null lesing på dagtid, henimot midnatt er det liv laga for sånt. Har lest ferdig den herlige Da Fraser Møtte Billy av Louise Booth, som er mora til Fraser, den som handler om den tidligere hjemløse katten Billy som blir Fraser sin uvurdelige støtte i hans unge liv. En 6`er for sin sjarme!

Har videre lest ferdig Til Vestisen av Tor Even Svanes. Den handler om Mari som er fersk inspektør for Fiskeridirektoratet og som får i oppdrag å bli med selfangstskuta M/S Kvalfjord til nettopp Vestisen, det potensielt i seks uker, for å observere, rådgi og rapportere. Jeg lar det bli med ordet "guffen" for å beskrive historien - som er godt fortalt. Les og bedøm selv.

Nå skal jeg starte på Nord av Merethe Lindstrøm, som jeg har tjuvlest i og har dertil forventninger. Sånn går nå de første nattetimene. Ellers blir det yatzy, filmer, turer og vedhogst på dag- og kveldstid, altså ei tradisjonell påske :-) Ha nye fine dager på utpust, godtfolk!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bind 3 ( dvs 1980 - tallet) av Ketil Bjørnstads romansyklus "Verden som var min" blir eneste bok denne helgen. Været er nemlig fortsatt solrikt, og vårfornemmelsene har så smått kommet. I den nevnte boka skriver Bjørnstad videre om utviklingen i sin karriere som komponist og forfatter, og parallellt tar han for seg sentrale hendelser i nyhetsbildet - både innen- og utenlands. F-eks - Alexander Kielland plattformens kollaps (123 personer omkom), Treholt -saken,norsk seier i Melodi Grand Prix, Reagan/Gorbatsjov og revolusjonen i Øst- Europa.
God lese/påskehelg til alle .)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her er påskeværet så fint at det hittil har blitt lite lesing. Jeg leste ferdig Kvelande kjærleik i begynnelsen av uka. Den er jo kort, og det var bra, for den svarte nok ikke til forventningene. Jeg synes historien var tynn, og det eneste som dro opp var Sørsdals gode oversettelse og språk..

Jaja, nå skal jeg være i hjemtraktene resten av påska, og det blir nok mer lesing i solveggen i hagen enn det ble på fjellet. Så nå gjør jeg noe jeg sjelden gjør, jeg leser to bøker samtidig.
Jeg startet i går med Unni Lindells Min mor har en saks i ryggen. Herlige, underfundige kriminalnoveller. Jeg nikoser meg!

Så startet jeg i dag på Yrsa Sigurdardottirs Dragsug. Denne lover også godt. Det ligger an til fortsatt herlige fridager :-)

Ha en fortsatt god påske alle sammen :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

På ein langfredagskveld kan det passe med krim
Så med Keplers Kaninjeger set eg meg inn
For å lese om Joona og Saga og dei
Denne boka den les eg nok ut i ein fei.

Skal eg køyre ein tur så blir lydboka med
Der har krim nummer to komt eit stykke på veg
Og den boka er gamal, og handlinga er
Ifrå Melbourne, om mord i ein hesteskyss der.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

hørtes ut som du leser spennende bøker. Godt med påske litteratur også. Jeg skal selv fortsatt høre lydbok Dinner at the center som er thriller- krim bok Nathan Englander og hører Little Fires Everywhere Celeste Ng og ellers leser jeg fortsatt bok av John Irving I en og samme person.

Ønsker alle god påske med bøker eller uten og fint vær :)

God påske og helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit Honningsvåg