Tekst som har fått en stjerne av Inger-Lise:

Viser 61 til 80 av 164:

Mine favoritter i sjangeren er Martin Cruz Smiths romaner om kriminaletterforsker Renko i Sovjet/Russland og James Lee Burkes bøker om deputy sheriff David Robichaux, Iberia, Louisianna. Jeg leser ikke mye krim, men disse bøkene har fenget meg. Likedan har den islandske krimforfatteren Arnaldur Indridasons romaner vært et positivt bekjentskap. Det er forøvrige laget film av hans roman Mýrin, meget pent gjort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp starta på "Forlat oss vår skyld" av Romain Sardou (eit kupp til 29 kroner på SIT bokhandel i Trondheim rett før jul). Handlinga er lagt til tidsromet 1283-1290. Litt i same gata som "Rosens navn", boka har vært bra så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest alle Broder Cadfael av Ellis Peters også, har også sett hele TVserien basert på bøkene hennes. Se ellers hyllene mine for krim fra antikken og middelalderen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har jeg limt inn en kopi av et innlegg jeg skrev for et år siden. Jeg er klar over at jeg tøyer begrepet "Historisk krim" litt:

Jeg er glad i bøker med det jeg oppfatter som en dimensjon utover det rene krimplottet. Det syns jeg gjerne jeg finner i historisk krim, og da er den ekstra dimensjonen helst et godt tegnet tidsbilde. I begrepet historisk krim legger jeg to slags bøker:

Den ene kategorien er bøker som er skrevet i våre dager, men med handling lagt godt tilbake i tid. Serier som kan neves er Kurt Austs bøker om Peter Hortten og Thomas av Boueberge (ca 1700), C. J. Sansoms bøker om Matthew Shardlake (ca 1540) og Ellis Peters om fader Cadfael (ca 1140). Jeg er spent på Rory Clements bok ”Martyr” fra sent 1500-tall i London. Den er også ment å skulle utvides til en serie.

En enkeltstående bok i denne kategorien som jeg syns var svært bra, er ”Hevnens engel” av Bo Holmerg, fra Sverige på 1840-tallet.

Den andre kategorien er bøker som er skrevet med handling fra egen samtid, men som nå er blitt så gamle at de får et historisk preg på den måten. Fra Storbritannia er det navn som Conan Doyle, Christie og Carr. Disse er det jo mange som leser og liker. Litt mer alene er jeg om å dypdykke i norsk krim fra godt bakover på 1900 tallet. André Bjerke er allemannseie, mens navn som Lalli & Fridtjof Knutsen, Roy Roberts (Alex Brinchmann), Arnold Jacoby og Waldemar Brøgger er mer ukjente for de fleste. Bøker av disse har jeg hatt stor glede av og generelt gitt høye terningkast.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Historisk krim: Kurt Aust, Jørgen Brekke og Rosens navn av Umberto Eco. Kerstin Ekmans "Hendelser ved vann" er flott...Liker du serier fra nåtiden er Måns Kallentoft ok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Glemte Peter Robinson - har lest et par av ham og likt dem godt, særlig "A piece of my heart".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg pleier alltid å anbefale bøkene om Adam Dalgliesh, av P.D. James. God, britisk krim!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser nå "Tenk på et tall" av John Verdon. Den er så langt veldig spennende! Han har gitt ut to bøker til, ser jeg, men aner ikke om de finnes på norsk. Amerikansk mysterium!

En annen favoritt er Ann Cleeves. Jeg likte spesielt godt Shetland-serien hennes, som består av fire bøker (Svart som ravnen, Røde knokler, Hvite netter (?) og Blått lyn, het de på norsk). Nå holder jeg på med Vera Stanhope-serien, tror det er fem-seks bøker som er kommet. Hun har også skrevet mange bøker før disse seriene, men dem har jeg ikke lest. Dette er klassisk engelsk krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du skriver "krimbøker" inn i søkefeltet under alle diskusjonene får du frem 362 tråder hvor dette diskuteres. Skulle tro du vil finne noe av interesse der.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Krimbøker kan være så mangt; fra dyptgående temaer til veldig lettleste. Dan Brown liker jeg veldig godt, samt Lars Kepler, Chelsea Cain, Val McDermid og Mo Hayder. Jeg ser at du har lest en del av Camilla Lackberg, da vil jeg anbefale Åse Larsson, som jeg synes er bedre. Siden du har lest Anne Holt, så kan jeg nevne Unni Lindell som er i samme "sjanger". Vet ikke om du ble noe klokere :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg svarer det samme til alle som spør etter gode krimbøker, og det er bøkene til James Lee Burke! Og bøkene til Hjorth&Rosenfeldt. Det er vel ein 15-16 bøker av Burke på norsk, og det er skrevet 2 bøker så langt fra Hjorth&Rosenfeldt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er riktig, har ikke lest boken selv, så jeg vet ikke hva det henspeiler til, men har sjekket boka, og det er siste setning. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En utrolig spennende og nervepirrende bok. Jeg klarte ikke å legge den fra meg før jeg hadde lest den ferdig, er absolutt å anbefale! Boken er lett å forstå, og er en bok man gjerne kan kose seg med foran peisen. Så hvis du ikke har lest den, så løp og kjøp!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fenger fra første side :-) Ingen grusomme detaljer, eller andre grufulle hendelser, men likevel en virkelig god krim. Dette er mitt første bekjentskap med Jørn Lier Horst. Gleder meg til å lese mer av denne forfatteren, og alle tidligere utgitte bøker om W.Wisting :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En fantastisk bok. Det denne jenta har vært gjennom er helt forferdelig, og det at hun vil dele det med oss er utrolig sterkt og fint gjort. Boken gir oss et inblikk i en oppvekst preget av vold, incest, misbruk, et hjem uten grenser, hvordan barnevernet sviktet flere ganger og hvordan ingen trodde på det jenta sa foregikk hjemme. Hun ble ikke bare sviktet av sin egen familie, men også samfunnet rundt. Dette er en lærerik bok som alle burde lese.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Drivende, annerledes og spennende. Bøkene om William Wisting blir bare bedre og bedre, nå har realismen fått selskap av tempo, nytenking og mer spennende personskildringer. Gleder meg til neste!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg er ny i dette "universet" og har begynt å legge inn bøker eg les eller har lest. Begynte med å gi poeng med prikkar på terningen, men no er eg blitt veldig usikker på om det er så ok...

Eg merkar sjølv at eg fort hoppar over dei som andre har gitt terningkast 3 eller 4.
Det er jo mange bøker som er veldig lesverdige sjølv om eg ikkje vil gi dei toppskår. Eg ville likevel ikkje unnvore å lese dei. Og no kan mitt eller vårt felles terningkast bety at andre går glipp av boka.

Om ei bok treff meg, har også noko å gjera med kva eg for tida er opptatt av, kanskje også om eg har ro nok til å lese og ta inn temaet, humør mm.
Kva tankar har de gjort dykk om dette?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg leste Gömda og ble utrolig grepet. Jeg trodde kanskje jeg visste hva forfølgelse var, men nei, det stemte ikke. Her får man virkelig et sterkt inntrykk av mishandel, forfølgelse og uforståelig og ekstremt hat.

Det mest imponerende med denne boken er at Maria Eriksson våget å stå fram med sin historie. Jeg tror og håper at denne boken kan ha hjulpet mange i lignende situasjoner.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

sterk og tankevekkende, god bok. anbefales

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sterk 5'er! En god krim,med en god vri på slutten. Disse bøkene om Harry Hole blir bare bedre å bedre. Gleder meg til å lese neste bok; snømannen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian Axdal