Tekst som har fått en stjerne av Øystein Sund:

Viser 1 til 11 av 11:

Synd å si det, men jeg synes ikke at denne boka var så bra som jeg trodde den sku være. Jeg hadde hørt mye skryt, blant annet at den var veldig morsom. Vel. Jeg irriterte meg først og fremst over språket i boka. Fortellermåten. Det ødela veldig mye for min del. Boka var heller ikke direkte morsom og jeg skjønte jeg kom til å slite meg gjennom den. Jeg ville fullføre, men avbrøt under halvveis. Hvis noen er intr så selger jeg boka

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gleder meg til den femte boken i vår dystopiske lesesirkel! Det er jo et lite jubileum :)

Alle som har lyst er velkommen til å være med på lesingen av denne boken. Diskusjonen om denne boken holdes i denne tråden, mens diskusjon om andre bøker og om boksirkelen holdes i denne tråden: https://bokelskere.no/tekst/288884/

Boken heter the Passage på engelsk, men har to ulike titler på norsk: Overgangen OG Den første.

Bok-cover

Dette er første bok i en planlagt triologi, og den har fått veldig god mottakelse. Vi leser bare første boken i denne sammenhengen.

Den finnes med stor sannsynlighet i ditt bibliotek. Husk å be om fjernlån til boksirkel hvis den er utlånt, kanskje du slipper venteliste :)
Den finnes på engelsk på Amazon, og som dyr engelsk lydbok på Audible, og som e-bok på de fleste andre plattformer.

Foreslår leseperiode 14. april-14. mai. Hvordan høres det ut? Gleder vi oss? :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, det var herlig lesning! Nylig ferdig med den jeg også. Kommer trolig til å lese den igjen (om en del år). Var bare å kose seg med 80-talls-referansene. Disse referansene var med på å forme historien på en virkelig fengende måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I mitt epostprogram, Microsoft Outlook finnes en funksjon som heter «Blokker denne avsenderen».

Jeg forstår at det finnes et behov for å beskytte seg mot uønskete, private meldinger her på bokelskere (selv om jeg aldri har møtt problemet selv). Etter min mening er det så mange ulemper med den ordningen som nå er innført, at den bør avvikles og erstattes med en «Blokker denne avsenderen». I tillegg til de momentene som jeg og andre allerede har nevnt, er dagens ordning udemokratisk. Jeg vil tro at mange, spesielt nye bokelskere, ikke får med seg at en bokelsker må «følge deg» for at du skal kunne sende vedkommende en privat melding. Private meldinger er, i de aller fleste tilfeller, en hyggelig og fin måte å knytte kontakter på.

Det er også et alvorlig problem at vi ikke kan kontakte deg, som administrator, privat lenger. Jeg har, som du vel husker, enkelte ganger kontaktet deg om useriøse og gufne profiler, som du straks har fjernet. Også i andre henseender kan vi ha behov for å snakke med deg, uten at denne kommunikasjonen ligger åpen for alle.

Jeg ber deg vurdere nyordningen en gang til. En ordning, som i Outlook, der du etter eget valg kan blokkere de avsenderne som du ikke ønsker meldinger fra, er etter mitt syn en langt bedre løsning. Så kan vi ha gleden av alle de uproblematiske private meldingene – meldinger som følger av felles interesser, men ikke angår alle på dette nettstedet.

Dette med ønske om at bokelskere.no skal fungere så godt som mulig, for så mange som mulig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er ingen som vet at de opplever det lykkeligste øyeblikket i livet sitt, når de opplever det. Noen mennesker sier, når de er veldig begeistret, at de akkurat har opplevd sitt livs lykkeligste øyeblikk, men innerst inne tror alle at det øyeblikket ikke har kommet ennå. De tror at de i fremtiden kommer til å oppleve noe enda finere og lykkeligere. For det ville jo være grusomt, hvis du som ung, visste at ingenting noen gang ble finere siden. At alt ble verre. Ikke sant?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg fryder meg over at vi, avatarer, diskuterer akkurat denne boka - på nett :) Litt meta. :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Lest februar 2016.
Fin tjukk bok. Omslaget er uutholdelig "mystisk", og gir bange anelser.
Jeg elsket Shantaram, men jeg husker ikke at jeg på noen tidspunkt tenkte at en oppfølger var på sin plass. For det er det ikke.
Likevel klarte jeg ikke å tøyle nysgjerrigheten og leste " Fjellet skygge".
Boken starter greit, den rir på en bølge av gjennsynsglede både av persongalleriet og steminingen i Shantaram. Det dør fort ut, handlingen er vanskelig å få grep om. Personene i historien er ikke lengre sympatiske og kameratslige, de er tidvis flyktige og irriterende.

Også starter nedturen for alvor; forfatteren brer om seg av sin vulgære og svulstige filosofi. For det er forfatteren, jeg mister all tro på at det samme vrøvelet kommer fra personene i historien. De mister all sin troverdighet, jeg ser forfatteren, ikke fortellingen. Jeg blir periodevis direkte brydd på forfatterens vegne, og det som tilsynelatende er hans store livslærdom og filosofi. Tilslutt må jeg skumlese store deler av boken, jeg finner meg alvorlig irritert og oppgitt over alt de svulstige svadaet, som serveres som det skulle vært livsforrandrende, nydelig poesi.

Mye mindre og mer nedsettende kunne jeg ha sakt om denne boken, men jeg velger og korte det ned til: dette burde forfatteren hold for seg selv.

Har du lest Shantaram, ikke les denne, den vil farge ditt syn på Shantaram og gi deg et voldsomt behov for å filleriste forfatteren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Apropos, det kommer en dataspillutstilling på teknisk museum i oslo http://www.aftenposten.no/digital/Na-kan-du-spille-deg-gjennom-dataspillhistorien-705950_1.snd
:-)
Har elendig nett her jeg e nå så jeg kommer sterkere tilbake i diskusjonen senere! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så at du nettopp har lest og likt Silo av Hugh Howey. Den er jo starten på en trilogi. De har alle tre i Silo-serien på lydbok på audible.co.uk eller audible.com. Så dersom du synes det er greit å få de på engelsk, så vil jeg anbefale det på det varmeste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"De som leser, lever tusen liv før de dør" sa Jojen. "Mannen som aldri leser, lever bare ett"

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Da antar du helt feil. Men det gjør ikke noe. Man opplever ting forskjellig og det er greit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Eileen BørresenKarin BergKareteAnne Berit GrønbechMetteHanne Kvernmo RyeOleSynnøve H HoelHarald KMarianne MFrisk NordvestKristineBente NogvaTheaNils PharoEli HagelundTine SundalTone SundlandBookiacTonesen81IdaKristin_Anne-Stine Ruud HusevågAnn ChristinHanne MidtsundKnut Thomas  SolenbyRune U. FurbergNinaAndreas BokleserJosteinKristine LouiseElisabeth SveeBjørg Marit TinholtIna Elisabeth Bøgh VigreIngunn SLena NmgeAneKirsten LundLøvåsen