Hei. Lydbøker er visstnok ikke som vanlige bøker, sies det.
Har dere noen gode anbefalninger på lydbøker det er verdt å høre? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

For min del er det det samme om det er lydbok eller en vanlig bok. Likevell er det en bok jeg tror er bedre som lydbok og det er "de dødes tjern" lest av Henny Moan. fryktelig spennende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hvilken type liietratur leser du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det meste av skjønnlitteratur. Men jeg er ikke så glad i krim. Den beste opplevelsen får jeg som regel på Norsk :-).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbøker har jo som regel samme innhold som papir- og e-bøker, så for meg er oppleseren helt avgjørende. En dyktig oppleser tilfører boka en ekstra dimensjon mens en dårlig kan ødelegge hele leseopplevelsen (eller lytteopplevelsen, da.) Jeg kjøper stort sett engelske lydbøker, så anbefalingene mine blir der etter.

Jeg begynte ikke for alvor å lytte til lydbøker før jeg lot meg overbevise av krira her på bokelskere for tre år siden, da krira startet denne tråden. Nå lytter jeg til omtrent like mange bøker som jeg leser. Som medlem i audible.com og/eller audible.uk kan du få daglige, gunstige tilbud på lydbøker. Jeg kjøpte og lastet ned Breakfast of Champions av Kurt, Jr. Vonnegut til den nette pris av $ 2,95 senest i dag. Jeg har lest den før, men det er lenge siden, og jeg lot meg friste av at det er John Malkovich som leser.

Her har du noen tips innen ulike sjangere som jeg håper du får nytte av:

På norsk vil jeg anbefale Haruki Murakamis trilogi 1Q84(bok 1,2, og 3). Murakami skriver godt, bøkene er spennende og jeg synes Mai-The Duc leser veldig godt.

På engelsk vil jeg trekke frem særlig tre titler jeg har likt spesielt godt. Veldig forskjellige bøker, men alle gode, synes jeg.

The Memory of Running, skrevet og lest av Ron McLarty. En fantastisk fin og snål bok. krira startet en diskusjon om denne her på bokelskere, og du kan jo gå inn og se hva hun skrev og blant andre jeg kommenterte.

Station Eleven av kanadiske Emily St. John Mandel, lest av Kirsten Potter. Dette er etter min mening en uhyre velskrevet og fin postapokalyptisk roman. Marianne Kessel har skrevet en flott omtale av den her på bokelskere, og du kan også lese om den på Wikipedia.

Til slutt en bok som ikke er en roman, men som jeg synes er et særdeles vellykket eksempel på hvordan utnytte lydbokmediet på en ypperlig måte: Bicycle Diaries av og med David Byrne, den tidligere vokalisten og frontfiguren i New York-bandet Talking Heads.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har foreløpig ikke klart å få helt den store opplevelsen av engelsk litteratur, dessverre. Allikevel må jeg si takk for gode anbefalninger. Jeg ser at Station Eleven er oversatt til Norsk :-).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nesten alt som kommer ut av bøker nå, kommer også i lyd - jeg foretrekker lydbøker og det meste av det jeg leser er i lyd. Har omtalt en god del av dem i Reading Randi. Noen av de siste gode lydbøkene jeg har lest er Bjørnstads "Sekstitallet", Hoems "Bror din på prærien" og Linn Ullmanns "De urolige". Mye bra i krimromaner også i lyd.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk. De skal jeg sjekke ut :-).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så at du nettopp har lest og likt Silo av Hugh Howey. Den er jo starten på en trilogi. De har alle tre i Silo-serien på lydbok på audible.co.uk eller audible.com. Så dersom du synes det er greit å få de på engelsk, så vil jeg anbefale det på det varmeste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Silo var bra :-). Jeg trives ikke like godt med engelsk lesestoff, men jeg skal se om det blir annerledes med lydbøker :-).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min erfaring er at det er en vanesak. Som oftest finnes det opplesere på audible som er gode til å gjøre stoffet tilgjengelig. Audible har alltid prøvelytting gratis (medlem eller ei). Du behøver mao ikke å kjøpe noe som helst før du evt er komfortabel med lyttingen. For min del konstaterer jeg med entusiasme at engelskferdighetene har økt (devis) pga audible. Jeg har i flere år hatt audible-appen på mobilen og er svært fornøyd med appen. Aldri noe problem med å finne hvor du slapp - med mindre du sovner (men da kan du lett gå tilbake, via et par dytt med fingeren, til tidligere kapitler). Lykke til :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også tenkt at det er en vanesak.. Jeg har prøvd meg tidligere. Skal prøve meg igjen senere. Takk for tips :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt vanskelig å svare på et så generelt spørsmål. Kan du si litt om hva du liker å lese? Fag- eller skjønnlitteratur? Er det spesielle sjangre du foretrekker, noen du absolutt ikke er interessert i? Er du ute etter lydbøker på norsk, engelsk eller andre språk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ganske altetende innenfor skjønnlitteratur. Det eneste er at jeg er litt mindre glad i krim enn i andre sjangere og jeg er litt mer glad i science fiction og eventyr :-).

Doppler av Erlend Loe er en lydbok jeg likte veldig godt. Historien og måten den blir lest på gjør den til en fantastisk lytteopplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så enig, så enig! Erlend Loe sine bøker er aller best når Erlend Loe leser dem selv! Og heldigvis gjør han jo akkurat det når det gjelder lydbokutgavene! Kan også anbefale Tore Renberg som oppleser av egne bøker! "Angrep fra alle kanter" lest av forfatteren selv var storveis! Det var da jeg nesten ble litt lei meg for at jeg faktisk hadde lest "vi ses i morgen". Skulle jo heller ha hørt den også.

Jeg hørte 94 lydbøker i fjor. Synes stort sett oppleserne er veldig bra. Ett problem kan imidlertid være at en del leser fryktelig treeeegt. Da er det greit å høre via en app slik at hastigheten kan skrus opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

94 lydbøker er heftig!
Jeg klarer ikke å henge med hvis ikke leseren og lydboken fenger meg, så takk for tips! :-).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB