District 12:Where you can starve to death in safety.
Boka mi er heldigvis på 606 sider og den er spennende:) Det bestes bøker har jeg ikke lenger, de er kastet. Makan til søppel... Ellers er jeg helt ny her så jeg har ikke skjønt alt her ennå. Pakket ut eskene mine med bøker i går, og det ble mange meter. Nå er de katalogisert og alfabetisert utover hele gulvet. Må få lagt dem inn her også:)
Jeg kommer nok til å lese den siden jeg alt har vurdert det. Litt spennende med en genre man ikke har peiling på i det hele tatt, men er nysgjerrig på! Får huske på å skrive et par linjer når jeg kommer så langt.
Jeg synes dette er en av de mest intelligente krimbøkene jeg har lest. Hadde egentlig ikke tenkt å lese den, men så var det en av elevene mine som la den opp i særemnet sitt, så da ble det til at jeg leste den likevel. Heldigvis!
Det fascinerer meg hvor ulike vi bokelskere er! For meg ville det vært helligbrøde å lese slutten av ei bok før jeg faktisk har lest alle sidene forut og “fortjener” å komme til den. Jeg kan ikke si om jeg liker en slutt eller ikke, før jeg har fått med meg alle hendelsene som foranlediger den. Det blir som om jeg skulle avfeie en tese, kun basert på konklusjonen, ikke empirien som ligger til grunn..
"Håndtering av udøde" av John Ajvide Linqvist. Dette er kanskje en litt annen type zombiefortelling (svensk!) med fokus på mellommenneskelige relasjoner og problemene som oppstår i et samfunn hvor de døde våkner. Kan absolutt anbefales!
Bibliotekaren går så til den stabelen som inneholder bøker av den typen du nettopp har beskrevet, tar den øverste boken i haugen og overrekker den til deg. Enhver påstand om at dette ikke er boken du er ute etter, men bare en som i det rent ytre ligner, blir møtt med uforstående blikk, og dersom du fortsetter å insistere på at dette ikke er boken du ønsket, himler de med øynene og gjør megetsigende gester bak din rygg.
Selv de som definerer seg som "litteraturelskere" eller "bokormer", bruker mindre tid på å lese bøker enn de bruker til andre, relaterte aktiviteter; lese anmeldelser og forfatterintervjuer, diskutere bøker og forfattere med andre, besøke bibliotek og bokhandlere, sortere boksamlingen og så videre.
Hun gikk på en måte grundigere til verks enn de andre og ville se på de samfunnsmessige forutsetningene for lesningen, som slike fakta at de fleste lesere har høyere utdannelse, god inntekt osv. Hennes konklusjoner gikk altså i retning at for å skape det optimale klimaet for lesning og forståelse av litteratur, var det nødvendig å sørge for at alle, eller i alle fall flest mulig, hadde forutsetning for å lese og forstå den; (...)
"Klassikeren" av Ola Jostein Jørgensen
Hvis jeg mener en bok fortjener terningkast seks så er jeg ikke "knipen" på seksere. Det er allikevel ikke alltid en bok som får terningkast seks blir en favorittbok.
Jeg bruker mer og mer tid på å finne de rette bøkene når jeg er på bokjakt. Derfor leser jeg ofte bøker som jeg på forhånd har lest bokanmeldelse av eller fått anbefalt. Dermed blir det ofte delt ut høye terningkast fra meg.
Mine krav for at en bok skal få terningkast seks er:
- Jeg må like språket i boken.
- Personskildringene må være gode og troverdige.
- Historien må være fantastisk og gi meg en opplevelse som rører noe i meg.
Jeg vet at det blir terningkast seks når boken får meg til å:
- poste mange gode sitater
- tenke på boken selv når jeg holder på med andre ting
- ringe venninnen min for å snakke om boken
- grue meg til den er ferdiglest, samtidig som jeg ikke kan få lest den fort nok
- lese avsnitt om igjen fordi språket er så flott
Korfor vise kor svak ein er? Og ta imot hogg?
Så enig i det du skriver! Både i beskrivelsen av Pickwick-klubben og i din holdning til boken. Jeg hadde heller ikke lest den, hadde det ikke vært for denne tråden. Tusen takk!
Dessuten må Pickwick-klubben være en gave til alle som er interessert i det britiske kjøkkens tradisjoner. Av drikke har jeg notert meg et vell av:
øl, vin, brennevin, toddyer og punsjer - varm toddy, nine-pence-toddy, gintoddy, portvinstoddy, varm hyllebærvin, konjakk, punch, rom, ananasrom, portvin, sherry, gin, rompunsj, melkepunsj, rødvin, portvin, utenlandsk vin, madeira, grogg og dog's nose (varm portvin, strøsukker, muskat og gin).
Sikkert var det enda flere, som jeg har gått glipp av! Kom igjen!
At den hører hjemme i Italia er det i hvert fall ingen tvil om, men jeg tenker at det nok er litt lenger sør!
Jeg leste mange av disse på hyttetur da jeg var liten, vel vitende om at de var forkortet (i nøden spiser fanden fluer!). Hver gang jeg kom over en historie jeg virkelig likte syntes jeg det var utrolig synd at jeg ikke fikk lest den originale langversjonen.
(En tanke: Det Bestes "Min kamp" - forkortet til ett bind!)
Oppslagsverk, romaner og biografier om psykiske vanskeligheter og tanker tenkt rundt det, død og harde tider.
Jeg har for tiden 3,7 i gjennomsnitt for mine terningkast, noe som faktisk var høyere enn jeg hadde forventet - jeg har på følelsen av at jeg har lest utrolig mange middelmådige og dårlige bøker i det siste, og siden jeg ikke får meg til å avbryte spesielt mange bøker, viser det seg i lave terningkast.
Hvorfor ender jeg så opp med såpass mange middelmådeige eller dårlige bøker? For det første fordi jeg ikke er spesielt kresen hva utvalget bøker angår, jeg vil gjerne prøve litt av hvert, og har en tendens til alltid å låne med meg minst 2-3 bøker fra hylla merket Nye bøker. Inntrykket mitt er dessverre at veldig mye av det som blir utgitt for tiden er heller middelmådig eller rett og slett dårlig (det kan av og til virke som om hva som helst kan utgis uten problemer, særlig hva kortprosa og lyrikk angår).
Det som veier opp for alle de dårlige bøkene, er gullkornene innimellom, det er alltid oppløftende å finne ei god bok, og jeg setter desto større pris på den hvis jeg ikke bare leser gode bøker.
Hva som er en god bok derimot, vil jeg ikke en gang prøve å definere, her mener jeg det må være opp til hver enkelt å gjøre seg opp en egen mening; med andre ord ikke stirr dere blinde på hvilke terningkast andre har gitt boka, husk at alle er forskjellige, og ikke nødvendigvis vil la seg rive med i like stor grad av de samme bøkene.
Da er jeg ferdig med The Pickwick Papers. Det har vært en positiv opplevelse å lese boka, jeg liker alle karakterene, dialogene og måten boka er skrevet på. Likte spesielt godt hvordan det hele tiden er små fortellinger inni hovedhistorien. Det er en bok full av humor, dialekt, ordtak og flotte karakter- og miljøskildringer.
Dette er en bok jeg hadde gått glipp av om det ikke var for dette forumet og spesielt denne tråden. Gleder meg til å fortsette på de andre bøkene av Dickens.
'I only assisted natur', ma'm, as the doctor said to the boy's mother arter he'd bled him to death.'
"Forskjeller i skikker og språk betyr intet, dersom våre mål er de samme og våre hjerter er åpne." - Albus Humlesnurr