Jeg har vanskelig for å gi hele seks på terningkast, det er bestandig et men, noe kunne vært bedre.! Er det flere enn meg som heller gir femmere enn hele seksere.? Hva skal til , hvilke kriterier krever du.? Må boka være så bra at du vil lese den flere ganger.? Analyserer du boken , hvordan den er skrevet .? Jeg elsker mange av bøkene mine men bare noen få utvalgte får hele seks i karakter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg føler alltid at jeg gir for mange 4ere jeg. Det er liksom et slikt gjennomsnittsterningkast til bøker som er gode men som ikke ga meg nok for en femmer eller sekser. Men som var adskillig bedre enn en treer. Så når jeg ser på mine terningkast så har de aller fleste bøker fått en firer. Når det gjelder femmere og sekserere så er jeg ikke gjerrige med å gi de, men det er bare en stund mellom de bøkene som fortjener de. Og jeg kan ikke forklare forksjellen mellom en femmer eller sekser, jeg bare vet hva som er rett når jeg har lest boka. En spesiell magefølelse jeg følger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gjør forskjell på "Denne boka var en super leseropplevelse for meg" og "Denne boka er en god bok". Gir dermed terningkast seks når jeg mener boka utmerker seg uavhengig av humør og vær og vind.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis boka treffer og historien er god kan jeg godt gi en sekser jeg. Har gitt en del seksere på de jeg har lest, fordi det er bøker som innholdsmessige er sterke på hver sin måte. Det behøver ikke være en fast sjanger. :O)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror jeg har gitt terningkast bare til to-tre bøker... Merket at jeg følte det ble litt stress!! Da må jeg liksom huske hvor bra en firer eller treer egentlig var - nei, jeg tror jeg nøyer meg med å markere favoritter. Som du sier, er det vanskelig å gi seksere. Hvis boka skal være "perfekt" for å få seks, blir det jo mange favoritter som bare får en femmer - men da blander de seg med "alminnelig kjempebra" bøker som man kanskje ikke elsker like høyt...

Nei, tror jeg holder meg unna terningene, jeg. Blir nesten som å velge en favoritt blant barna sine! (Nå har jeg bare ett barn, men tusen bøker - så her synser jeg litt :))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med flere her. Gir ofte en sekser når en bok er fersk og jeg er virkelig begeistret, og det kan være til både lett og tyngre litteratur. Og så kommer jo de bøkene jeg har lest gjennom livet som virkelig står frem som store opplevelser. Sannelig skal jeg se om jeg har gitt dem 6!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis jeg mener en bok fortjener terningkast seks så er jeg ikke "knipen" på seksere. Det er allikevel ikke alltid en bok som får terningkast seks blir en favorittbok.

Jeg bruker mer og mer tid på å finne de rette bøkene når jeg er på bokjakt. Derfor leser jeg ofte bøker som jeg på forhånd har lest bokanmeldelse av eller fått anbefalt. Dermed blir det ofte delt ut høye terningkast fra meg.

Mine krav for at en bok skal få terningkast seks er:
- Jeg må like språket i boken.
- Personskildringene må være gode og troverdige.
- Historien må være fantastisk og gi meg en opplevelse som rører noe i meg.

Jeg vet at det blir terningkast seks når boken får meg til å:
- poste mange gode sitater
- tenke på boken selv når jeg holder på med andre ting
- ringe venninnen min for å snakke om boken
- grue meg til den er ferdiglest, samtidig som jeg ikke kan få lest den fort nok
- lese avsnitt om igjen fordi språket er så flott

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg er heller for raus, like etter jeg har lest en bok,men da hender det jeg nedjusterer når jeg har roa forelskelsen i boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det der gjør jeg også. Etter den første begeistringen og jeg lot meg rive med, hender det at jeg også nedjusterer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nok litt gnien med seksere, men det synes jeg man skal være. En bok som mangler "noe" er ikke god nok for en sekser. Jeg har ikke analysert en bok siden skolen, men ett godt språk er viktig for at den skal nå helt opp. Den må lære meg noe, engasjere meg og ha en god handling. Det hender at jeg leser en bok jeg har lyst å fortelle hele verden om, de bøkene er de eneste som får terningkast 6 hos meg.

Og vi må ikke glemme at en femmer er en veldig god karakter det og.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir seksere av ulike årsaker, men som grunnleggende krav må bøkene være godt skrevet. Klønete språk/dårlige formuleringer vil derfor ødelegge for en sekser selv om handlingen kan være bra. Når dette er på plass, hva krever jeg så? Gir jeg en sekser, så er det fordi boken har rørt meg følelsesmessig på en eller annen måte, enten gjennom intens og hesblesende spenning,latter og glede eller sorg og savn. Noe som også kvalifiserer til en sekser er rett og slett at den har gjort meg til et mer opplyst menneske; fått opp øynene mine i forhold til problemstillinger som jeg ikke har reflektert noe særlig over tidligere.Vi kan lære så utrolig mye gjennom skjønnlitteraturen, vi må bare evne å ta det til oss!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, dessverre, - snarere tvert i mot. Jeg har lett for å gi en bok jeg synes er bra, terningkast 6, - men nå har jeg begynt å vurdere om den virkelig er bra som den og den virkelig gode boken, og da har det etter hvert blitt noen flere femmere;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Både og. Det er veldig mange bøker jeg finner ekstremt bra som har endt opp med en femmer fra meg. Det betyr ikke at de ikke kan være en favoritt eller noe av den grunn. Det er bare det at det er ett eller annet ved dem som gjør at det finnes enda bedre bøker der ute. Jeg har også gitt en del seksere, og det er til de bøkene jeg synes er både bra, er favoritter og som jeg ikke har noen negative tanker rundt når jeg leser dem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAne