Eg las Kjartan Fløgstad sin bok Magdalenafjorden samstundes som vi held på med Haugtussa, og måtte smile litt over at Fløgstad viser til Garborg på s. 255:
"Kan ein seia at Jæren stig av havet slik Arne Garborg gjorde? Knappast, det ligg der, lågt og flatt og stig ikkje i det heile tatt."
Artig når ein held på med to bøker, og finn at den eine refererer til den andre.
En bare må ha dings til hjemmet - uansett om man leser/bruker papirbøker eller lesebrett.
Støtter den. Sjølv har eg i tillegg nytta boardingkort frå Lufthansa og TAP det siste året.
Enkelte av bøkene eg les er av ein slik art at eg ynskjer å faktasjekke opplysningar undervegs, eller kanskje rett og slett finne meir bakgrunnsinformasjon. Då er det kjekt at lesestolen, som er ein 2-seter med stort armlene mellom seta, er plassert slik at eg har ein benk på høgre sida i ein knapp armlengde-avstand der EDB-maskina (for å børste støvet av ei gamal nemning) er tilgjengeleg, og at midt-armlenet er "dobbelt" slik at eg kan stable bøkene eg held på med der. Det er heller ingen ulempe at det same armlenet har kaffekopp-haldar.
Jeg ser ikke bort fra at det eksisterer en liknende tråd fra før. I så fall; hvor? Tar gjerne i mot praktiske tips, av typen Kristine Louise kom med under felleslesning av Middlemarch:
Hvis boka er tung, sitt i stolen og les med pute på fanget.
Sjøl har jeg funnet ut at de beste bokmerkene, spesielt til pocketbøker, er boardingkort fra SAS.
Andre?
nå har jeg
tatt på meg buksa
detta er alvor
vi skal på tur
rustningskvelden
satt han og pilte
på sine verkende sår
da morgenen kom
fikk fuglene mat
den natta
sprakk zarathustra
gudetrollet
og resten av verden
ordet talte
Ikke en spesiell opplevelse - i like stor grad som en spesiell butikk - men jeg var innom bokhandelen Shakespeare and Company i Paris nå i helgen. For en fantastisk bokhule!
Om det er noen som ikke kjenner den, se bilder her
Hjernen til en forelsket person ser ikke ut som hjernen til en som er overveldet av sterke følelser. Den ser ut som hjernen til en person som har sniffet kokain.
To boller ligger i en ovn.
Den ene bollen sier: Jøss, det er virkelig varmt her.
Den andre skvetter til og sier: Uææ! En snakkende bolle.
Ja, som oftest viktig å ha lest boken først, om det er filmatisering av en roman.....
We all empathize with a sleep-deprived mate who comes home from work too tired to talk, but it's harder to grasp that social overstimulation can be just as exhausting.
The same person who would never raise his hand in a lecture hall of two hundred people might blog to two thousand, or two million, without thinking twice.
Den syttende mai som vi er så glad i
Skal feirast med hornmusikk tidleg og seint
Men likevel les eg nok ut Murkami
Sin Elskede Sputnik, og dessutan har vi
Snart Haugtussa-lesing slik som det er eint
Da er det på tide å dra fram bunaden, pusse sølvet, stryke dressen/kjolen og klargjøre flagget. Imorgen er dagen for å ta på seg fintøyet og rusle ut grytidlig for å se på flaggheis og høre taler, spise god mat for så å rusle ut igjen for å se på barnetog eller andre feiringer.
Her har bunaden, med veldig få unntak, hengt i skapet siden konfirmasjonen, det gjør den også i år. For meg er 17. mai mer bråk enn gøy, med korps, barnehyl og generelt høyt lyd- og energinivå holder jeg meg inne.
Det blir derfor litt lesing, selv om formen ikke er helt på topp. Hovedboken er Tomt rede, en krimroman av spanske Alicia Gimènez-Bartlett. Jeg håper at litt spenning og driv får meg ut av denne lesetørken min. Ved siden av leser jeg Ekstremt av Sharon Osbourne. Ikke det helt store ennå for min del, selv om jeg synes det er interessant å lese om noen som har opplevd såpass mye.
Hva med dere?
Får dere tid til å lese i helga?
God helg og ha en fin 17. mai!
Vi møter igjen Jack Caffery og Flea Marley, 18 måneder etter at vi forlot dem i forrige bok. Den forsvunne Misty Kitson er fortsatt ikke funnet, og bare Flea og Jack vet sannheten om hva som har skjedd med henne, men kan ikke dele den med noen.
Samtidig opplever pasienter og ansatte på Beechway mentalsykehus urovekkende hendelser. Pasientene blir reddere og personalet melder seg syke. AJ LeGrande tar kontakt med Jack Caffery i et forsøk på å komme til bunn i hva som egentlig skjer under strømbruddene – for det kan vel ikke virkelig være gjenferdet etter en kvinnelig dverg som setter seg på brystkassa til beboerne om natten?
Mo Hayder har vært en av mine favorittforfattere fra første bok og det gjør hun fortsatt. Til tross for at jeg denne gangen avslørte gjerningspersonen så altfor tidlig, og på en måte som jeg synes var veldig klønete fra forfatterens side – en litt for åpenbar «planting av hint til leseren» til at jeg klarte å overse den, er det «noe» med bøkene til Hayder som jeg fengsles fullstendig av…
Mo Hayder skriver utrolig spennende, krypende ekkelt (hvem sa at Jo Nesbø var makaber i sine bøker?), denne gangen til tider veldig skummelt (én kveld skrudde jeg ikke engang av nattbordslampa!) og drivende godt om Jack og Flea som vi har lært å kjenne fra tidligere bøker. Og det er også disse tidligere bøkene, og historikken de to imellom som gir denne boka en ekstra dimensjon av «må lese videre». Jeg kan ikke si så mye om hva dette er, for da røper jeg slutten på forrige bok og det liker jeg ikke – men Jack vet noe som Flea har gjort, som Flea ikke vet at Jack vet (phu) – og Jack lurer på hvordan de sammen skal kunne få dette problemet ut av verden.
Karins Slaughter (en forfatter jeg også er veldig glad i) skriver på omslaget av denne boken: «Hayder har en unik evne til å sjokkere og overraske sine lesere». Og det må jeg bare si meg enig i – jeg elsker alle bøkene hennes!
Les flere bokanmeldelser på ritaleser.com
vi kan ikkje eige kvarandre
tusen dikt har fortalt oss
at vi ikkje kan eige kvarandre,
men vi kan låne kvarandre
og gløyme levere tilbake
Dikt av Arne Ruset
I dag besøkte jeg bruktbutikken for å se om jeg fant noen bøker. Til min store lykke var det posesalg, fyll en pose med bøker for 50 kroner. Jeg hadde planer om å finne Haugtussa, Keiseren av Portugalia og Syv fantastiske fortellinger, siden det er bøker som topper listen over bøker som vi skal lese i lesesirkelen. Jeg fant ingen av dem, men kom hjem med disse:
Bjørndaltrilogien av Trygve Gulbranssen. De tre bøkene er, Og bakom synger skogene, Det blåser fra Dauingfjell og Ingen vei går utenom.
Pelle Erobreren av Martin Andersen Nexø.
Den afrikanske farm av Karen Blixen.
Smuglere av Arthur Omre.
Hemsøfolket av August Strindberg.
Hun den første, av Arthur Omre.
Vårnatt av Tarjei Vesaas.
Ved neste nymåne av Torborg Nedreaas.
L av Erlend Loe.
Fant også noen diktbøker av Inger Hagerup, Haldis Moren Vesaas, Tove Ditlefsen og Edith Södergran.
Det er helt fantastisk å jakte på bøker i bruktbutikker og det er stor lykke når man kommer hjem med så mange flotte bøker :)
Utrolig spennende! Det er slik en krim skal være.