Dean og jeg barberte oss og dusjet, jeg mistet lommeboka i korridoren. Dean fant den og skulle til å smyge den under trøya da han skjønte at den var vår, og ble grundig skuffet.
Den praktfulle bilen fikk vinden til å stønne, den raste av sted så slettene rullet seg opp som papir, den slengte fra seg asfalten med verdighet - det var en keiserlig kjerre. Jeg åpnet øynene mot den gryende dagen, vi styrtet rett inn i den.
Hei,
jeg trenger noen råd her. Min yngste bror fyller 18 snart og jeg har lyst til å gi han en bok. Han er meget politisk engasjert og smart, men leser ikke noe særlig skjønnlitteratur. Sakprosa er heller hans greie. Jeg som har lest masse skjønnlitteratur vet alltid hva jeg skal gi skjønnlitteraturlesende mennesker, men med min bror vet jeg ikke. Jeg så for meg å gi han en klassiker av en eller annen politisk tenker eller filosof, men jeg tror det kan være av tyngste laget for en som ennå er så ung. (På en annen side skal det jo ikke være for lett heller - og han er meget ambisiøs!) Er det noen som har noen tips?
Har du noen gang vært sen med å levere tilbake en bok lånt fra biblioteket? Fortvil ikke - her er en angrende synder som definitivt var tregere enn deg:
http://www.theguardian.com/world/2016/apr/29/borrower-returns-library-book-67-years-late-fine
Denne boka handler om ensomhet.Men hvorfor må ensomme mennesker beskrives som rare og suspekte? Det finnes mange som er alene uten å ha tilbøyeligheter verken i den ene eller andre retningen, men rett og slett trives best i eget selskap. Er alle som bor alene en trussel mot de som lever med en familie? Noen velger å trekke seg unna mennesker også.
Vi er piler skutt ut av mors liv, og vi lander på en kirkegård. Og hva spiller det da for rolle hvor høyt vi har fløyet - i det øyeblikk vi lander.
Jeg synes dette bare var et eneste overflødig rot fra ende til annen, masse kjedelig dialog og idet hele tatt...og Scout er ikke mye "fargeblind", hun har jo en utpreget rasistisk tankegang. Jeg elsker "Drep ikke en sangfugl", men denne romanen synes jeg ikke burde blitt utgitt..
Elsker å kjøpe bøker på loppemarked, finner så mange skatter. Her fikk jeg disse 18 bøkene for 50 kroner!
Gang på gang har jeg hentet frem Carl Grimbergs "Menneskenes liv og historie", når jeg ønsker å forstå tiden forfattere levde på eller skrev om. Han tar selv med mange verk og forfattere i sine historier og jeg liker språket, humoren og tankene til Grimberg.
I dag har jeg lest om alle de omveltningene og alt som skjedde i Europa på midten av 1800-tallet. I tillegg har jeg lest om den spanske inkvisasjonen i siste halvdel av 1400-tallet. Grådighet og religion er røde tråder gjennom hele den historien... Alt dette relatert til Dostojevskijs "Brødrene Karamasov." Noen har nevnt lesesirkelboka i tråden, og jeg må innrømme at jeg henger langt etter min egen leseplan. Mange bøker har jeg hastet igjennom, men denne blir ikke én av dem.
En riktig god helg!
Da er det lesehelg! Jeg tar over stafettpinnen fra Vibeke Hulback. Hun har, med sin helgetråd de siste 2 årene, vært et fast holdepunkt for mange og en god bidragsyter til at bokelskere er et trivelig forum. - Takk, Vibeke :-)
Våren er i anmarsj og jeg gleder meg til lesing utendørs. På lesefronten går det mest i dystopi. Jeg har tyvstartet å lese The Passage av Justin Cronin som den dystopiske lesesirkelen her på bokelskere har valgt. Hittil er den veldig fengende - en bok på rundt 800 sider bør være det for å bli lest. Jeg er dessuten et stykke på vei i Brødrene Karamasov av Dostojevskij - en murstein den også. Her er lesemotivasjonen noe mindre, men jeg krabber da fremover.
Liker du å lytte? – Jeg elsker podcast og oppdaget i vinter Criminal - en podcast som har fått god omtale. I frittstående episoder på ca 20 min presenteres mer eller mindre snodige krim-relaterte historier fra virkeligheten. http://thisiscriminal.com/
Riktig god lesehelg til alle! :-)
Denne boken har stått lenge i hyllen, (minst ti år). Jeg har begynt på den før men gitt opp. Nå gjorde jeg et nytt forsøk, men klarer heller ikke denne gangen å engasjere meg. Jeg synes det er litt synd, fordi språket og beskrivelsene av personer og miljø er veldig bra... men altså ikke nok.
Og jeg har i dag begynt på De dødes tjern av André Bjerke. Den boka har jeg lest hver påske siden ungdomsskolen. Det er en tradisjon;)
Har allerede lest Tegneserienes historie tidligere idag, og har lagt til den som en favoritt bok. Samme dagen jeg hentet den på biblioteket, og småleste litt i den bestemte jeg meg for å kjøpe mitt eget eksemplar. Den er på vei og er her etter påske.
Ellers i påska skal jeg lese ferdig Mysterier fra forsvunne sivilisasjoner og Ragnarokk 1999 av Charles Berlitz siden begge forfaller rett etter påske. Og hvis jeg rekker det også Olav den hellige som den siste boka i serien Sagakongene som inngår i leseutfordringen.
En katedral var i prinsippet en kirke som alle andre: det var simpelthen den kirken hvor biskopen hadde sitt sete.
Stormenes tid, Ken Follett
'I den retning peker også navnet Sæming, som har usikker opprinnelse, men som kan bety "etterkommer av Saam", altså sameætling.'
Håkon Jarl av Frans-Arne Stylegar i serien Sagakongene
Smerten var lammende og Sigurđur Óli hadde seget ned på knærne.
Vannet av Arnaldur Indriđason
Eg kommenterte ikkje den manglande skolesuksessen til søskena mine.
"Dei som flyktar og dei som blir"
av Elena Ferrante
En lørdagsmorgen våknet jeg med "Power in the Darkness" i hodet, og skjønte plutselig at den rytmen kunne jeg spille. - Sola (trommeslagar) i DumDum i S. Kartveit (2015): DumDum Boys - "En vill en"
Han plukket ned et bilde fra dødsgalleriet og betraktet detaljene.
Leser Honningfellen av Unni Lindell.
Den 6. setningen på side 47 i Kindleutgaven av romanen Ready Player One (Ernest Cline):¨
¨
"He was a good teacher."
Men jeg synes Den 4. setningen på denne siden er mer interessant. Den omhandler nevnte lærer: "When he spoke, he somehow always managed to sound like he was reading a passage from Dickens."