Tekst som har fått en stjerne av Kirsten Lund:

Viser 761 til 780 av 10716:

Sier du det?
Jeg kommer nok til å se etter mer av henne, da må jeg huske på dette med forskjellige navn!
(Og takk for skryten, å få være med og inspirere til lesing av nye forfattere gleder bokhjertet mitt)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fremmed du møter på toget kommer opp med en glimrende ide…la oss bytte mordoffer? Jeg myrder på dine vegne, og du på mine vegne- verdens smarteste mord! Du er overhode ikke interessert og forkaster forslaget øyeblikkelig, uten anger og uten å se deg tilbake.
Problemet er at den fremmede ikke vil slippe deg…

Dette er verken en vanlig detektivroman eller en bok med mye action, men psykologisk spenning er det rikelig av. (Kanskje jeg kan si at det er en gammel slektning av «Den hemmelige historien»?)

Hitchcock filmatiserte denne romanen så fort den var utgitt, det sier vel sitt.

Trekk for gardinene, tenn stearinlysene og god leselyst

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En flott historie om fem brødre som vokser opp i Odda på 1940-50 tallet. Den eldste av de fem brødrene er forfatterens egen far. De lever forskjellige liv, disse brødrene og de får tidlig utdelt sine roller, da faren deres dør, før eldstemann er konfirmert. De er en energisk gjeng og blir berømte for sine maratonløp. En reiser til Amerika, en annen vandrer Hardangervidda på kryss og tvers. De bygger hus, hytter, biler og båter. Dette er ei bok breddfull av livsfortellinger, levd liv og røverhistorier. Kjærlig fortalt av datter, niese og barnebarn, Marit Eikemo. Jeg hørte lydboka og den er godt innlest av Silje Breivik.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Meget god bok, etter min mening. Utrolig stemningsfull og godt komponert historie med en slutt som virkelig har "punch". Veldig nære en sekser hos meg, men det handler nok mer om hvor gode andre bøker er, enn om hvor mye denne skal trekkes for, at den havner på en femmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den boken er blitt en av mine favorittbøker som kan leses om igjen om en stund. Jeg er så heldig at jeg har fått tak i filmen også,så den har jeg sett flere ganger.
Siden du likte den boken så godt,så komm:er jeg med et boktips til deg. Og det er:
Når villdyret våkner, av Jack London som også er filmatisert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Håper de faller i smak! Artig med dialekter, men enkelte tilnærmet umulig å forstå😰 Hilsen sørlandsdialekt omgitt av bergensere😅

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har vært litt tunge tider i det siste, og jeg følte akutt behov for å ha noe hyggelig å lese på. Inspirert av Disney-filmen fra 1993 basert på denne boken, fant jeg ut at jeg hadde lyst til å lese den igjen, - også for å sjekke hvor store friheter filmskaperne hadde tatt seg.
Jeg fikk denne boken da jeg var 13 år, og jeg elsket den, - den ble lest mange ganger i løpet av ungdomstiden. Dette var den første utgaven fra 1962, og jeg så på den som den første «voksenboken» min, - helt uten bilder, selv ikke på forsiden (bare på et papiromslag, som er forsvunnet).
Den handler om to hunder og en katt som tar seg tvers gjennom Canadas villmark på egenhånd, og det har vært en fryd å lese den igjen! Det er tette og gode beskrivelser av naturen de drar gjennom, og også dyrenes oppførsel er godt beskrevet, - som naturelsker, hunde-eier og tidligere katte-eier var det mye å kose seg med der.
Også filmen har jeg kost meg med sammen med barnebarna, men jeg må jo konstatere at det er forandret ganske mye på historien. Det viktigste er at historien om eierne til dyrene er endret, samt at dyrene i filmen har skiftet alder og karakter. Men i filmen har dyrene stemmer som gjør at vi får vite hva de tenker, noe som gjør dem mer menneskelige og skaper mange morsomme situasjoner, - veldig populært blant barna! Dessuten er det utrolig imponerende hvordan de har fått dyr til å spille disse rollene, - for det er en spillefilm, og med mange vakre naturbilder.
Så hvis man ikke sammenligner, er både bok og film fine opplevelser, - men altså nokså forskjellige.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Vet du hvem du har i hus?

Har du en ukjent leieboer?
Eller er du sikker på at du bor helt alene eller med folk du kjenner? En gammel mann påstår at han aldri har sett kvinnen og gutten i kjelleren før, som blir funnet helt tilfeldig. Han er bare en gammel og forvirret man. Adam Fawley blir satt på saken. Denne gutten vekker en sorg i ham, siden han og hans kone mistet deres sønn for ikke lenge siden, og sorgen sitter i enda. Men hans kone, Alex insisterer på at gutten blir boende hos dem enn så lenge. Under etterforskningen, finner Adam ut en slags ledetråd om en ung jente som forsvant for mange år siden, som er blitt en cold case. Har disse sakene en forbindelse?

I mørket er fortalt som vanlig bokform og blandet med forskjellig bruk av media. Man leser intervjuer, videopptakbeskrivelser, avhør og mye annet. Er ikke helt fan av forskjellig bruk av media, men heldigvis består ikke hele boka av det. Det brytes opp med noen av disse forskjellige brukene av media.

Hunter skriver som regel om mørke saker, og det gjør hun denne gang også. Denne saken kan minne om noen av sakene fra virkeligheten. Jenter som er blitt holdt fanget i flere år før de klarer å rømme, eller som ble funnet. Denne boka er et eksempel på at det kan også skje i et vanlig og rolig nabolag. Spørsmålet er om det er den gamle professoren med alzheimers som står bak, eller om det er en sak med en enda mørkere vending ...

Noen småtørre partier
Noen av partiene kunne bli noe gjentakende og tørt, noe som ofte skjer i krimbøker, men likevel klarte den å holde interessen min oppe hele veien. Hunter skriver mørkt og realistisk uten for mange overdrivelser. Så har sansen for skrivestilen hennes. Det er også lett å se for seg det som skjer mens man leser, i stedet for at man faller ut.

Det er ikke mange etterforskere jeg liker. Mange kan bli oppslukt av familielivet eller blir altfor like. Men det er noe humant med Alex Fawley. Han har sine sterke og svake sider som han prøver å balansere når ting blir kaotisk.

Tidligere har jeg lest Alt dette raseriet av Hunter, som jeg tror er den femte boka i serien, og selv om jeg likte den hakket bedre, kommer jeg til å lese flere bøker i denne serien. Har noen uleste liggende allerede som jeg håper på å få med meg senere i år.

I mørket kunne kanskje bli litt for rolig, men beholdt det mørke og det tragiske som jeg liker i krimbøker. Det var verdt å komme seg gjennom de rolige partiene som kunne oppleves som stillestående.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei bok å leve med ei stund. Ikke forhaste seg. Bruke lang tid. I år er det 100 år siden den kom ut, i 1924, og i år har jeg lest den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har lest mange bøker skrevet av Murakami, han er en virkelig god forfatter!

I slutten av uken og i helgen har jeg lest (og leser) Min lille by - 52 miniatyrer, av Hilde Brunsvik.

Den må leses og tas inn litt nå og da. Jeg kjøpte boka etter å ha vært på et arrangement hvor Hilde Brunsvik sang og leste fra denne boken. Det var en helt fantastisk stemning!

"Etter isen kommer havet. Det bærer oss til de nye kystene, vi padler langs de nye fjordene, finner de nye fiskeplassene, de nye boplassene, de nye badeplassene.
I dypet under oss dekker havet sjøbunnen med tjukke lag av levende, salt leire hvor skogene skal vokse, kornet skal vokse, dyra skal beite, barna skal leke. Åkrene våre ligger på havets bunn. Gatene og husene og fabrikkene våre ligger på havets bunn. Biblioteket vårt og torget vårt ligger på havets bunn.
Hvem løfter de nye øyene opp fra havet? Hvem smalner fjordene til sund? Hvem løfter strendene så plassene våre blir liggende inne på land?
Min lille by gjør små nedslag, men trekker lange linjer: Geologiske endringer, planter og dyr på vandring, menneskers arbeid i landskapet og gradvise utarming av naturen. Alle tider foregår samtidig i Hilde Brunsviks hjertevarme kjærlighetserklæring til industribyen og landskapet som skapte den, der kortprosa og sanger går opp i en høyere enhet: 52 miniatyrer."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har lest «Overtredelser» av Louise Kennedy. Handlingen foregår i Belfast på syttitallet, og det er rikelig med drap og hjemmelagde bomber, alkohol og kjærlighet. Det er også en historie om håp og utholdenhet. Jeg likte den kjempegodt, men så er jeg svak for bøker der kjærlighet er en bihistorie, som en del av livet, i motsetning til selve livet. Etter denne boka har jeg begynt på «De utstøtte» av Elly Griffiths, som er den sjette boka om arkeologen Ruth Galloway. Den er morsom, og man blir litt glad i hovedpersonene, som det er mange av. Nå håper jeg bare å holde stimen oppe resten av ferien, på lesefronten. Det er få aktiviteter som gir mer hvile og avkobling for min del. Håper alle som liker å lese, får tid til å lese i ferien.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hørtes ut som nok så greit vær. Interresant bøker du skriver her med viktig tema å snakke om. Håper du får en god lesning og ha en god søndag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet at Lars Mytting (fra Fåvang, Gudbrandsdalen ) leser sine egne bøker. Hvorvidt han har holdt på dialekten sin vet jeg dog ikke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du verden for en bok! Kanskje den beste jeg har lest om et barn som vokser opp i fattigdom i en dysfunksjonell familie og har det verst tenkelige utgangspunkt i livet. Moren er narkoman, faren død, stefaren voldelig, barnevernet funker ikke, fosterhjemmene utnytter ham etc. Det er hovedpersonen Demon Copperhead som forteller, og det gjør han på en morsom og tankevekkende måte. Hvordan mestre livet i motgang og medgang, - her er det mye allmennmenneskelig å hente. Mye handling, mye rystende som skjer, men også mye godhet og kjærlighet. Slutten var fin!

«Det kommer alltids til å fins folk som ser ned på din plass i livet og kaller den en svinesti, men hvis du ruller deg i det, så er det ditt eget valg.»

Barbara Kingsolver er en mesterlig forteller. Jeg har lest og likt
Frodig sommer - om en kvinnelig skogforsker i Appalache-fjellene i USA der også Demon Copperhead kommer fra
Gifttreet - om en misjonærfamilie i Kongo
Lakunen - fra Mexico, om tildels virkelige personer som kunstnerekteparet Diego Rivera og Frida Kalho, og Leo Trotskij.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe av Murakami noen gang. Kanskje jeg må sette ham opp på lese lista mi?

Gjennom uka har jeg lest to korte bøker som er helt forskjellige og samtidig helt like.
Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg-Kjersti Annesdatter Skomvold
Siste sats- Robert Seethaler
Begge handler om voksne mennesker som ser tilbake på livet de har levd.

Den første er både humoristisk og sår. Vi følger Mathea som ikke takler det kompliserte samspillet mellom mennesker og lever livet sitt innendørs. Heldigvis er hun gift med sitt livs store kjærlighet, men hva skal hun gjøre med seg selv når han ikke er der mer?

I siste sats følger vi en berømt dirigent og musiker som har opplevd store triumfer som kunstner men også sviende nederlag og sorger i privatlivet. Døende, på vei hjem over havet, sitter han på dekk og mimrer.

Jeg tror jammen jeg likte begge bøkene like godt, til tross for at de er skrevet så forskjellig.
To solide femmere fra meg

Nå står en gammel krim for tur: Billett til helvete av Patricia Highsmith. (Filmatisert av Hitchcock så den bør vel være bra)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helgen har jeg fått kommet litt i gang med Byen bak muren av Haruki Murakami som har vært omtalt både i medier og flere boksendinger jeg sender på. Jeg er veldig spent på hvordan den boken tar seg videre, så langt ganske bra. Jeg liker Murakami veldig godt og håper på at denne faller like godt i smak som det andre jeg har lest.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Anbefaler hele Tora-trilogien til Wassmo, lest av Marit Andreassen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har kost meg veldig mye med å høre Grete Haagenrud lese sine egne bøker.
Hun leser på Finnmarksdialekt og har en helt særegen stemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet at Tore Renberg selv leser flere av sine romaner som lydbok. Tollak til Ingeborg, Hillevåg-serien, og bøkene i Kompani Orheim/Mannen som elske Yngve-serien. :) Stavanger dialekt er ikke blant dem du etterspør men det er iallefall dialekt...! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Må nesten gi en sekser på denne boken, først og fremst på grunn av forfatteren evne til å trigge leserens nysgjerrighet over så store deler av boken. Fortjener virkelig tittelen "Page turner".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergLiljamarvikkisLilleviMonica CarlsensiljehusmorTatiana WesserlingSissel ElisabethMarit AamdalalpakkaAnne-Stine Ruud HusevågCarine OlsrødTore HalsaHarald AndersenPiippokattaSt. YngheadStine SevilhaugVannflaskeBerit RElin Katrine NilssenCathrine PedersenHeleneHildNina J.B.KristineTorill RevheimBruno BilliaertRandiAHildaGladleserKjerstiMargrethe  HaugenStein KippersundTonje SivertsenReidun SvensliLeseaaseHilde Merete GjessingNicolai Alexander StyveIngebjørgBerty