Tekst som har fått en stjerne av Aina:

Viser 441 til 460 av 1054:

Nei, jeg slutter meg til Ingrid og Aina i innleggene nedenfor.
Jeg kan ikke se at mitt liv blir fattigere om jeg må vente en dag eller flere på bibliotektet, eller må rote rundt i flere antikvariat for å finne en bok. Øker bare spenningen og gleden ved å vente ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det blir neppe helt 100 % slutt på papirboken, siden lesebrett alltid vil være en suppliment til de fysiske bøkene. Det som har blitt utgitt før, vil alltid finnes i papirform. Elektronisk teknologi er heller ikke 100 % sikker bevaringslagring, i tilfelle alt kollapser eller blir borte.

Og man vil nok alltid finne bøker i biblioteker, antikvariater, museer og andre steder siden en fysisk bok er et kulturinstitusjon og produkt som de fleste har et positivt forhold til. Samt også behov for å omgås med som en veldig god venn. Ingenting er som å holde en fysisk bok i hånd, ta på den og lukte på gamle og nye bøker.

Men det som muligens vil endre seg er at fagbøker og annen litteratur man ikke har så personlig forhold til vil nok foretrekkes å lese i e-bokformat på grunn av plassmangelen. Mens hvis man virkelig vil kose og hygge seg med en bok, så vil den fysiske boken fremdels bli foretrukket av nostalgi-tilhengerne. Akkurat som LP, CD eller VHS ikke er helt bort fra den menneskelige virkelighet.

Eneste forskjellen er at man personlig mest sannsynlig må bestille den trykte utgaven og velge kvaliteten man vil ha. Dette blir en fordel for både forfatter, bokbindere og brukere; Forfattere får større del av pengerkaka, bokbindere vil få en ny renessanse mens brukere vil få dette billigere og gjøre sin utgave personlig. Miljøet vil muligens også merke dette, siden bare de som vil ha den fysiske utgaven vil bestille den.

De eneste som har noe å tape på det er det dyre og unødvendige mellomleddet, forlagene. De vil nok merke det samme som musikkselskapene og filmdistribusjonsselskapene har merket når de ikke er på lag med resten av folket.

Dessuten er mange bøker også pyntegjenstand, møbel og bekreftelsegjenstand som bekrefter vår personlighet/interesser på grunn av tittelen. Dette har de til felles med CDer og DVDer. Den samme bekrefelsen finner man dessverre ikke på en lesebrett eller i en Ipod. siden disse bare er muligheter. Det eneste som disse dingsene forteller er om man er teknologivennlig og liker å bruke de andre mulighetene som virkelig finnes der ute.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei egentlig ikke. Det blir for massivt og stressende for meg. Jeg liker å være i min egen lille bokverden når jeg går i butikker eller sitter på nettet og leter etter nye bøker å kjøpe. Og jeg liker å ha den samme lille verden følelsen når jeg leser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da anbefaller jeg deg å laste ned feks "Sangen om Sørlandet" av Ferdinand Finne.
Jeg er veldig spent på om du fortsatt er like begeistret når du skal se bildene/maleriene på en liten mobilskjerm.
Et annet moment, som i hvert fall jeg er opptatt av, er det å bla seg tilbake i boka. -Hva var det han skrev i tredje kapittelet? Kjapt gjort med boka i hånden, men på en e-bok? Videre vil jeg helt sikkert savne muligheten til å sammenligne to bøker, alltså jeg får assosiasjoner til en annen bok jeg lest og dykker ned i hylla, finner frem boka og har to stk i fanget. Går med e-bok? Tvilsomt.
Nei, i min verden er bøker for litteraturelskere, og e-bøker for forbrukere. (Og folk som er glad i duppedingser)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nåååh, ro i gemyttene! Enn hvor mye det smigrer meg at to kvinner slåss over min ære, så er jeg ikke verdt det, og hva mer, det er unødvendig. Jeg ble ikke fornærmet av det Ann Christin skrev, skjønt jeg må nok innrømme jeg la merke til de samme antydningene som Keti påpekte. Men jeg tar det for gitt at folk ikke er her for å være ufine mot hverandre, med andre ord, jeg tar det for gitt at det ikke var vondt ment det uskyldige jeg fanget opp. Som idealist nærer jeg det håp at vi kan komme overens.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg håper virkelig ikke at vi ser slutten på papirbøkene i min levetid. Det er noe eget med en fysisk bok, man kan tapetsere veggene med dem, de lukter og låter på en spesiell måte som jeg liker veldig godt, jeg liker vekten av en bok i hånden, det å kunne bla frem og tilbake om jeg finner et sitat jeg liker eller det er noe jeg lurer på. Og jeg elsker virkelig å kunne vise frem alle bøkene mine, selv om jeg ikke bare leser klassikere og tung samtidslitteratur, og jeg har mange rare bøker i min samling. Dessuten vil jeg gjerne at bokhandlerne består som de er, jeg liker så godt å gå mellom hyllene og se hva jeg kan finne.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Huff, det hadde ikke vært noe særlig! Å gå glipp av de jevnlige turene på biblioteket for å låne flere bøker. Det er den eneste plassen jeg faktisk treffer på andre som liker å lese bøker annet enn på denne siden, og det ville jeg ikke vært foruten.

Det er også noe med å gå rundt blant alle bøkene og velge den første jeg finner fra skal lese-listen min. Ikke alt egner seg på skjerm.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Husk at det er et nytt konsept og pengene vil selvfølgelig bli fordelt rettferdig etterhvert. Hvis ikke, så er ikke Spotify og des like liv laga. Det tar jeg som en selvfølge:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I denne tråden kom det 23 innlegg om dette for noen dager siden - du kan jo titte litt der, og eventuelt slenge deg med i ordskiftet som pågår? :-D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For meg var det nettopp det enkle språket som gjorde boka så sterk. Med et slikt tema, ville et svulmende og svært beskrivende språk nærmest vært overkill, synes jeg. Schau nærmer seg temaet med respekt og ærbødighet. Boka satt igjen i meg en god stund etter at jeg har lest den, både på grunn av den nevnte tematikken og på grunn av den enkle skrivestilen. Det var nesten noe sårbart over språket i dets enkelhet, samtidig følte jeg at det jeg leste var ekte. Her hadde ikke forfatteren (vel, essayisten)utbrodert en masse. Nei, teksten kjentes enkelt, rett på sak og sann. Språket var etter min mening absolutt riktig for denne boka.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Boken er lettlest, men tematikken er sterk og graverende.

Mobbehistoriene reflekterer en stor variasjon. Historiene er så forskjellige og de gjenspeiler mennesker fra alle samfunnslag, alle aldre, kjønn, og på tvers av kulturer og religioner. Historiene gir et godt bilde av at mobbing rammer hvem som helst.

Hver enkelts historie blir introdusert av forfatteren, etterfulgt av en overskrift som gir et veldig godt bilde av historien som kommer. Personenes smertefulle historier blir fortalt med varierende lengde, forskjellige dialekter og uttrykksformer. Dette gjør den enkeltes historie nær, og berører meg som leser.

Bokens rene layout, bildenes ro og bokens nette følelse i hånden, fremhever (paradoksalt nok) tyngden i problematikken.

Og så - hva gjør mobbing med den som rammes - og de rundt... Noen ser det som en oppvekker og lever livet styrket, hvorpå andre blir ødelagt og noen dør. Tenk, noen blir ødelagt og noen dør!

Dette er et viktig tema som gjelder oss alle, og vi har alle et ansvar. Forfatterens ønske med boken er:

at boken øker folks bevissthet når det gjelder hva man kan gjøre for å forebygge fenomenet mobbing - og ikke minst at vi enes om at ansvaret for det, er like mye mitt som ditt.

Kristin Oudmayer

Du har klart det Kristin Oudmayer. Gratulerer med en knakende god bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg liker å tenke på Norge som et land som har fostret store forfattere og poeter som Ibsen, Bjørnsen, Skram, Hamsund, Undset med flere, samt at vi har en rik og mangfoldig forfatterskare her i landet.

Tror vel vi er storebror i forhold til våre nordiske naboer, men er vi ubetydelig når vi sammenligner oss med England, Russland og eventuelt andre land?

Litteraturens vugge...hvor er den?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aha - ja, nå skimter jeg at dét er nevnt i undertittelen på omslagsbildet i annonsen til høyre. Så dermed het damen ikke "Isabel Briggs-Myers", altså, men Isabel Myers-Briggs.

Takk skal du ha Aina! Det var akkurat nok informasjon jeg fikk av deg her til å få en viss peiling på hva slags bok (bøker) Nordnorsk Lederutvikling har lagt ut.

Poenget mitt var sant å si at jeg ikke syntes det skulle være nødvendig å google et kjernebegrep i en bokomtale, særlig ikke når omtalen er så knapp som her. Det trengte bare å ha stått noe sånt som "Rundt 1960 ble personlighetstesten MTBI tilgjengelig (---)" - så hadde jeg ikke opplatt min munn i denne tråden.... Dette var nok også et lett kamuflert(?) ønske om økt informasjonsverdi i bokomtalene, med andre ord....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aaahh... ok, det kunne jo vært en mulighet. Men nå har jeg gitt bort ca 500 stjerner, så da blir letejobben enda større om jeg skulle vassa gjennom stjerner for å finne en diskusjon. Men du så kanskje ikke for deg at stjernene skulle "ta sånn av" når du tenkte på dette? ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg merker jeg har behov for å bokmerke enkelte diskusjoner.
Nå er vi over 10000 her inne, og selv om ikke alle er like aktive så går det ofte unna med diskusjonene. Mange av diskusjonene kunne jeg tenke meg å kunne komme tilbake til senere, uten å måtte behøve å grave langt tilbake. Noe slikt vil kanskje kreve større langringsplass eller noe sånt. Men det hadde vært veldig praktisk da.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi har blitt 10.000 bokelskere! Andre tall: De siste 30 dagene har vi hatt 58.893 forskjellige besøkende. Tilsammen har vi lagt til 985.739 bøker i bokhyllene våre!

Hjertelig velkommen til de 32 nye bokelskerne som meldte seg på i dag!

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Dersom man når man tar til motmele mot innlegg man er uenig i, og begrunner sitt syn grundig og saklig, skal bli kalt frekk, er vi vel på feil spor eller? Syns du Bokelskere.no er elitistisk Nils Egil? Det er vel ikke meningen.

Det er vel ikke for mye forlangt at når man skriver innlegg på "Internettet", bør man kunne argumentere for sine synspunkter. Det er det mange her som gjør godt. Da får man diskusjoner som blir interessante og artige å delta i eller følge. Disse diskusjonene er selvfølgelig basert på at alle ikke har det samme synet på saker og ting.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fort gjort å blande disse to fengselsfuglene.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jo, det har du så absolutt rett i...jeg reagerer ofte på at det finnes så forvirrende mange tråder om samme bok. Jeg gikk inn i fire ulike tråder på denne nå fordi de eksisterte fra før. Men jeg prøver å være "flink" når jeg skal si noe om en bok og se om det allerede eksisterer noen tråd på den...tenker noen ganger at det hadde vært fint om det lå en slags sperre i dette. Det er utrolig mange bøker her som har altfor mange tråder.(Hmm..dette ble et sidesprang, jeg forstår godr din irritasjon...)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så vidt jeg veit har ikke BBC hatt noe som helst med denne listen å gjøre. Det er i det hele tatt uvisst hvem som har laget den. Om det skulle være av interesse kan du lese mer bl.a. her.

Uansett, jeg har lest noen og tjue av disse, og har vel noe sånt som 12-15 stående ulest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

marvikkisKarina HillestadTanteMamieFredrikEllen E. MartolTor-Arne Jensenanniken sandvikLilleviVibekeBente NogvaFrode Øglænd  MalminelmeJulie StensethritaolineAkima MontgomeryBertyReadninggirl30KjetilHilde Merete GjessingKristine LouisekntschjrldJane Foss HaugenTone SundlandToveSolveigBeathe SolbergLiljaMonica CarlsensiljehusmorTatiana WesserlingSissel ElisabethMarit AamdalalpakkaAnne-Stine Ruud HusevågCarine OlsrødTore HalsaHarald AndersenPiippokattaSt. YngheadStine Sevilhaug