Tekst som har fått en stjerne av Anne Berit Grønbech:

Viser 1 til 20 av 38:

Wow, det er den, tusen takk! :D Denne boken har jeg tenkt på i mange år!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

https://www.kattabiblioteket.no/

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gleder meg, er rykket opp til nr 2 i køen på biblioteket :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her finner du svaret;)
https://www.barnebokkritikk.no/revolusjon-i-bilder/?fbclid=IwAR3UsLvl2rCiuaOt8usLzg0p29p-4I5uWt3bjO1tnK6mAYAiP0XCQxAYQdw#.XmYxk5NKhsM

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Strandet" av Anne Provoost er også en rystende, vakker bok om seksuelt overgrep.
Anbefalt 7-9. trinn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for svaret.
Da er vel ditt terningkast egentlig ikke basert på selve boken, men på at den ikke passet for deg? Det ble litt forvirrende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men kåringen "Årets bibliotek" har ganske mange (spesielle) krav:
Prisen tildeles et bibliotek som i de senere år har anvendt nye ideer eller utmerket seg gjennom et godt og effektivt samarbeid med de som bruker eller styrer biblioteket. Fremtidsrettede, utradisjonelle og offensive tiltak innen kunnskapsformidling og kulturopplevelse, markedsføring, brukervennlighet og tilgjengelighet, god service og god ressursutnyttelse kan være kriterier for tildeling av prisen.

Personlig er jeg mer opptatt av at biblioteket skal være et godt sted å være og henge rundt i, at bibliotekaren er trivelig, at bokutvalget er bra og at tilgjengeligheten på bøkene er bra. Typisk for storbybibliotekene synes jeg er at man må stå på lange ventelister for å få lånt nye, populære bøker, for eksempel. Jeg er mindre opptatt av biblioteket som arena for kulturopplevelser og kunnskapsformidling eller nye ideer..selv om jeg ikke er i mot det heller, akkurat.

Jeg synes filial Stovner høres ut som et fint bibliotek, slik du beskriver det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En meget interessant og godt skrevet bok! Her blir flere temaer tatt opp, som pedofili, innpåslitne journalister og parforhold. Sidene går fort unna, og det er jo alltid et veldig godt tegn :-) God psykologisk thriller!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er mye artig informasjon om våre venner på fuglemateren!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg skjønte at av alle tider, er ventetiden den som er vanskeligst å få til å gå.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tove 10 år ville ha elska denne, og lese den omatt og omatt! Tove 45 år liker den òg veldig godt. Grein fleire gonger. Det plar vere eit kvalitetsteikn. Det ville nok ikkje Tove 10 år ha gjort, men Tove 45 år er jo langt meir lettrørt. Det dei to har til felles, er at det bare er bøker dei liker ekstra godt som vert sett i eiga bokhylle. Tove 10 år ville ha sett boka mellom "Anne + Jørgen = sant" og "Ronja Røverdatter". Dei to bøkene har Tove 45 år forlengst pakka bort (men på ingen måte kasta). Ho har i staden sett henne mellom "Saman er ein mindre aleine" og "Tung tids tale". Det er definitivt eit kvalitetsteikn. Om du er 10 eller 45 eller noko heilt anna: Få med deg Rikka!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres ut som et godt tips - jeg legger inn en lenke til digitalutgaven hos Nasjonalbiblioteket, så kan trådstarter bla litt i boken dersom hun fortsatt er her inne:

Gudrun Johanne og godterijakten

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He-he! Jeg slukte også dissa bøkene da jeg gikk på barneskolen. Jeg vil nesten gå så langt som å si at fem-bøkene har vært en av mine viktigste døråpnere inn i bøkenes verden. Takk for det! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ingen bibliotekarer i min nære familie, men begge mine foreldre er ( pensjonerte) lærere, og er dessuten lesehester, dette medførte at både jeg og mine to søsken under hele skoletiden ble oppfordret og inspirert til å bruke biblioteket til å låne bøker som kunne supplere skolebøkene. Jeg ble lest for om kveldene, så lenge jeg var ung nok til å ønske det. Absolutt enig med deg i at leselysten også bør stimuleres i hjemmet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi ble lest for. Både Astrid Lindgren-klassikere, småhistorier og Harry Potter. Jeg har alltid vært en leseløve, og begge foreldrene mine er bibliotekarer, så jeg var nok hakket mer interessert i bøker enn mange i klassen sånn generelt. Men ja, jeg tror det å bli lest for er utrolig viktig! Det gjelder også i hjemmet. Den beste måten å skape en bokelsker ut av barn, er å lese for dem, vise dem bøkenes utrolige verden fra ung alder, mens fantasien fremdeles er på topp og barna fremdeles er små nok til å ville bli lest for om kvelden!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så bra. Vi leser høyt for våre elever (ungdomsskule)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg gikk noen år på skole i Danmark i det som tilsvarer ungdomsskolen i Norge. Det ble lagt stor vekt på muntlig undervisning og ikke minst på høytlesing i mange av fagene. En av de minneverdige bøkene var Scherfigs Det forsømte forår om en brutal lærer og elevenes mottiltak. Inspirasjonen til denne undervisningsformen var hentet hos Grundtvig.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Husker fra barneskolen at lærerinna vår, Inghild, leste fra barnebøker de tre, fire første årene. Hvilke bøker husker jeg derimot ikke. Men fra og med 5. klasse fikk vi ha med bøker selv på skolen, og fra dem leste vi selv høyt for de andre. Jeg tok med meg Hardyguttene Jager Biltyvene mens andre leste fra Nancy Drew og Bobseybarna. Og noen leste fra Otter Tre-To Kaller, ei bok om en flystyrt - og noe mer jeg ikke husker. Det var ei fin tid!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg husker best Når villdyret våkner og Den siste mohikaner. Var en hyggelig del av skoledagen det.

Hvor mange det inspirerte til å lese er jeg derimot usikker på. Verken var eller ble mange lesehester der.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marit HåverstadRandiBenedikteAstrid PedersentuhamreÅsmund ÅdnøyTorill Elisabeth RevheimJenny Dahl BakkenKorianderBeate KristinLinn HaugHeleneBjørg Marit TinholtAmanda ATone HAurora WeberHarald KSissel ElisabethAnette  KureSiv RønstadEli HagelundLibraritas vIngeborg GBertykriraLailaBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTove Obrestad WøienEster SGro Anita MyrvangGro-Anita RoenPilarisKjerstiAnne Lise JohannessenLisbeth Kingsrud KvistenIngvild SLene AndresenTheaKine Selbekk OttersenSpurv