Denne boken handler om det viktigste verktøyet i de humanistiske fagene; språket. Forfatterne legger vekt på språkets flertydighet og tolkning, nødvendigheten av definisjoner og klarhet, akademisk språkbruk og god argumentasjon. Har register.
Vitenskapens språk handler om de humanistiske fagenes viktigste verktøy: språket. Forfatterne tar opp forholdet mellom språk og verden, tolkning av tekster, språkets iboende flertydighet, definisjoner og nødvendigheten av klarhet, og ikke minst kjennetegnene til god argumentasjon: Hva er holdbare og relevante argumenter for et gitt synspunkt? Eksemplene er hentet fra den vitenskapelige sakprosaen til ulike humanistiske fag. I tillegg inneholder boken eksempler fra andre områder, som politikk, offentlig debatt og hverdagsliv: Hvordan argumenterte daværende forsvarsminister Colin Powell for at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen? Hva mener Dag Solstad egentlig om ytringsfrihet? Og hva er Marie Simonsens etiske vurdering av Telenor-sjefens ledelsesmoral? Boken er skrevet for studenter som tar examen philosophicum og andre førstesemesteremner. Den passer ellers for alle som er interessert i språk og argumentasjon. Kåre Johnsen og Knut Ågotnes er ansatt ved Institutt for filosofi og førstesemesterstudier, Universitetet i Bergen. Rasmus Slattelid er ansatt ved Senter for vitenskapsteori, Universitetet i Bergen.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2008
Språk Bokmål Nynorsk
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNok eit år der pengane har gått til bøker eg eigentleg ikkje har plass til.