I de fire krigsårene fra 1914 til 1918 var vestfrontens skyttergraver, som løper gjennom Belgia og Frankrike, åsted for den verste nedslakting av mennesker Europa inntil da hadde opplevd. Forfatteren har oppsøkt åstedene, Verdun, Somme og Passchendaele, og beretter om krigen som skulle ende alle kriger, men som isteden ble inngangsporten til det blodigste århundre i menneskehetens historie. Har litteraturliste.
Utgivelsesår 2002
ISBN13 9788203185687
EAN 9788203185687
Perfekt innføring i første verdenskrig. Midttun peker både framover og bakover i historien, uten å miste tråden. Forfatteren har oppsøkt slagstedene, men unngår å trampe rundt i teksten med en overflod av "jeg" i reportasjene. Sterkt anbefalt!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSkriving er forlengelsen av lesing. Her er de jeg leste (og deretter omtalte på Sølvbergets nettsider) i 2015.