Ung kvinne forsvunnet

av (forfatter) og Jan Chr. Næss (oversetter).

Gyldendal 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.93 (27 terningkast.)

50 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

For tyve år siden forsvant den 21 år gamle Sophie Collier sporløst fra den lille kystbyen hun bodde i. Bare skoene sto igjen på den gamle piren.
Bestevenninnen Francesca kom aldri over tapet. Hun flyttet fra den lille byen og er nå suksessfull hotelleier i London.
Plutselig dukker det opp en død kropp i hjembyen og Francesca drar tilbake for å hjelpe. Kanskje sannheten endelig kan komme for en dag?
Men alt går ikke som Francesca håper, og hun blir konfrontert med hendelser fra fortiden. Noen vet mer enn de forteller.

«Spennende og fengslende, mesterlig skrevet, gnistrende vri og umulig å forutse.» Debbie Howells, forfatter av bestselgeren The Bones of You
«De uhyggelige tingene som skjer på det mystiske feriestedet i lavsesongen vil få deg til å gyse» Sunday Mirror

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788205497887

EAN 9788205497887

Genre Thriller

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 366

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 15 4 2 0

Bokomtaler

Kan man løse mysterier på egen hånd eller er det for risky?

Francesca blir kontaktet av broren til Sophie. Sophie og Francesca var bestevenner, men for nesten tjue år siden forsvant hun. Det eneste sporet etter henne var en sko på piren som tilhørte henne. Francesca kvier seg til å dra tilbake til Oldcliffe av mange grunner, men samtidig vil hun gjerne vite hva som skjedde med hennes kjære venn. Hun vil også hjelpe Sophies bror, Daniel, som virker knust over nyheten om at Sophies levninger nå er funnet. Hun vil være der som støtte og kanskje også finne noen svar. Sammen kan de være sterke. Men Francesca føler seg ikke trygg. I leiligheten hun bor i mens hun er i Oldcliffe, får hun konvolutter utenfor døra med trusler om å holde seg unna. Hvem er det som legger disse konvoluttene utenfor hennes dør, og er det noen som vet mer som de ikke vil hun skal få nyss om?

Bør man egentlig snoke i fortiden?
Gammelt mysterium er noe som ikke går av moten i thrillersjangeren. I Ung kvinne forsvunnet vipper historien til og fra 1997 og 2016. I 1997 bytter Franscesca og Sophie på perspektivene. Franscesca (ofte kalt Frankie) er den selvgode med høy selvtillit og som ikke redd for å være seg selv, mens Sophie lever litt i skyggen av henne og seg selv. Hun har ikke helt troen på seg selv, virker det som. De er gode venner som forsvarer og støtter hverandre til tross for at de også har sine krangler. I 2016 er det Fransesca og Daniel, Sophies bror som er tilbake til Oldcliffe for å finne ut hva som skjedde med søsteren hans. Det er bare det at ikke alle er like samarbeidsvillige til å gi dem svar og i tillegg får Fransesca disse truslene om å holde seg unna. Daniel prøver så godt han kan å overtale henne og håper at hun blir værende.

Skuffende thrillerfaktor
Alt dette høres ut som en lovende thriller, men utførelsen er noe annet. Dette er en thriller som mangler mye. Den mangler stemning, troverdige karakterer, og drivkraft. Det er mye som skjer, men man blir aldri revet med fordi det er en bok som er skrevet på en svært monoton måte. Det er ingen brytninger eller noe som sjokkerer på noen måte. Det er bare en stilleferdig thriller som ikke byr på noe nytt fra den sjangeren. Noe som var voldosmt irriterende med boka var denne Franscesca som beskriver seg selv som karrierekvinne, og virker å ha litt vel høye tanker om seg selv. Hun prøver å være sårbar, men får det ikke til. Det er vanskelig å få medfølelse for henne.

Ung kvinne forsvunnet er en helt grei thriller som tidsfordriv, men ikke stort annet enn det. Det er ingen minnerik leseopplevelse. Beklager. Kunne ha skrevet side opp og side ned om denne boka, men føler det ikke er nødvendig da det meste er nevnt allerede. Boka ble bare altfor tam til å være en thriller.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er min omtale av Ung kvinne forsvunnet. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Både og bok. Litt kjedelig til tider, menm den klarer allikevel å opprettholde et spenningsnivå fordi man blir nysgjerrig på hva som egentlig er skjedd. Bokens handling er lagt opp slik at man gradvis får vite mer og mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langtekkelig. Overraskende slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var usikker i begynnelsen på om jeg skulle orke å lese den, men tenkte jeg måtte gi den en sjanse. Da jeg var et stykke uti leste jeg en omtale av den som omtalte slutten som utrolig og noe som gjorde at alle brikkene falt på plass. Jeg synes ikke den var så overraskende, hadde gjettet meg til mye på forhånd, så selv om boka var ganske spennende så blir det bare en 4 fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Synes det var veldig greit å lage liste over bøker etterhvert som jeg leste dem i fjor, så tenkte å gjøre det samme i år. :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

-


**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gutten fra barnehjemmet" av Mark Hill
 • "Det du gjorde" av Claire McGowan
 • "Du er klarsynt - 7 trinn til å aktivere dine evner" av Lilli Bendriss
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Englestrøk" av Fredrik Schmidt Fotland
 • "Glemselens grav" av A.J. Waines
 • "Lyst til å drepe" av Anki Edvinsson
 • "Etter Ruth" av Nicola Rayner
 • "De kom til oss - tvangsevakueringen av Finnmark og Nord-Troms" av Inger Selven Watts
 • "En hund begravet" av A.J. Rich
 • "Ensom ulv" av Christina Erikson
 • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
Alle bokanbefalinger for dette verket