Hvordan kan det ha seg at Jean-Claude Juncker, selve symbolet på skatteparadisenes kynisme, endte opp som leder av Den europeiske union?
I offentligheten fremstår han vennlig og imøtekommende, men bak scenen er han en ivrig beskytter av hemmelighold og mangel på gjennomsiktighet. Under hans styre har Luxembourg blitt et skatteparadis midt i hjertet av Europa, noe gigantselskaper som for eksempel IKEA, Pepsi og Deutsche Bank har visst å utnytte til sin fordel.
Å nøste opp Juncker-tråden er som å følge Ariadnes tråd i de siste tredve årenes EU-labyrint, fra beruselsen etter Berlinmurens fall til bakrusen etter Luxembourg- og Panama Papers-avsløringene. Historien hans er urgammel: Den er historien om ulven i fåreklær.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2017
Omtalt person Jean Claude Juncker
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJean-Claude Juncker er symbolet på en moralsk krise uten sidestykke, på et system som bare durer på uten hensyn til alle dem som protesterer, og som risikerer å rive med seg våre drømmer om et forent Europa.
Har man to ansikter, kan man til enhver anledning velge å presentere det som passer best.