Omtale fra forlaget
Noen ganger trenger vi kompliserte maskiner for å reise i tid, men andre ganger er det så enkelt som å tenke en tanke. Nå står du i et skogholt i Østerrike i 1889, klar til å drepe den nyfødte Hitler. Nå står du på Eidsvoll i 1814, og angrer på at du ikke tok på deg varmere klær. De tolv novellene i Jan Grues andre novellesamling, Ubestemt tid, tar for seg de uforutsigbare hendelsene og den foranderlige historien. De forklarer hvorfor vi lever i den beste og eneste av alle tenkelige verdener, og hvem som kommer til å skru av lyset og låse døren etter seg når Norge en gang i (den nokså nære) fremtiden er nedlagt, demontert og solgt til utlandet. "Jan Grue skriv lett og underhaldande, han tenkjer klart, er kunnskapsrik, og han flyttar seg elegant og smidig ut av og inn i merkverdige fiksjonar som både gir næring til tanken og til fantasien. Tilrådd!" Oddmund Hagen, Dag og Tid "Frydefullt å lese" Ellen Sofie Lauritzen, Dagsavisen "Med å hoppe ut og inn av vår eiga tid, med ei blanding av løgn og sanning, fakta og fiksjon, får forfattaren sagt mykje om år 2011." Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen "... spenstige, lekne og fornøyelige historier med tid som gjennomgående tema, ofte skremmende vakre." Jan Askelund, Stavanger Aftenblad "Stor novellekunst" Erle Marie Sørheim, Dagbladet
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2011
Format E-bok
ISBN13 9788205421042
EAN 9788205421042
Språk Bokmål
Sider 122
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet er lett å ta feil. Den indre monologen er så høylytt og så ustanselig hos de fleste av oss at vi har lett for å tro at den er bevisstheten vår.
Litteraturen har slått rot i meg. Hvorfor ville jeg ellers ha tatt fatt på arbeidet med å skrive dette? Det er ikke fordi jeg har lyst, tro meg. Det er en besettelse mer enn noe annet.
Jeg lærte mye om meg selv i løpet av denne fasen. Ikke alt var like behagelig å bli klar over. Idet jeg fulgte meg selv som en skygge, så jeg det jeg hadde gjort og hørte det jeg før hadde sagt, uten riktig å tenke slik jeg hadde tenkt, og uten de indre beveggrunnene og rasjonaliseringene fremsto jeg, naturlig nok, langt mindre sympatisk enn jeg hadde håpet på.
I overgangen fra den julianske til den gregorianske kalender, i det attende århundre, forsvant det opptil flere uker, og det under svært lite dramatiske omstendigheter.
Det er det som skjer når man leser for mange bøker: forsøkene på å begå poesi sniker seg inn overalt.
38 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket