Det blir ikke bedre

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.22 (9 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Hva er et godt liv?

August Wilhelmsen har en solid familiebakgrunn i Oslo Nord, begavelse, ambisjoner og en spennende jobb i Revisjonsavdelingen for næring og helsedepartementet. En vakker kjæreste, en drøm om perfeksjon og om å være til nytte.
Han har et godt liv foran seg.
For August bor i et gjennomregulert og rasjonelt styrt Norge. Landets mål er å bli verdensledende, med de aller lykkeligste innbyggerne. Et land som legger til rette for gode liv, for at menneskene skal få realisert sitt fulle potensial, til glede for seg selv og sine nærmeste og for samfunnet de lever i.
Det kan ikke bli bedre.
Jan Grue har skrevet en roman om morgendagens samfunn, og følgelig det Norge vi lever i i dag. Et samfunn styrt av lønnsomhetstenkning og viljen til å gjøre godt, av troen på at alt kan måles ... også verdien av et liv.
Anmelderne mener:
"Boka er en velflytende og nesten feilfri tekst med klar Grue-signatur. Som tidligere serverer Grue satiriske fabuleringer der overskridelser, ideer, allegorier og etiske problemstillinger utforskes. (...) Den underliggende tematikken i romanen er aktuell og vesentlig. Det handler om hva et godt samfunn er, hva sykdom, normalitet og tilhørighet er, hva et godt liv er. (...) Skal én utviklingstendens trekkes fram fra debuten til årets bok, må det være at Grue er mer tilbakelent, morsommere. Det er en god utvikling."Maya Troberg Djuve, Klassekampen
"... en uhyggelig roman om basale verdier i verdens på det nærmeste rikeste land. Som selv ser ut til å ha glemt dem."Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
"Det blir ikke bedre gjør det en god dystopi skal gjøre, den peker på det ugreie ved vår egen samtids utvikling. (...) Forfatteren tegner et skremmebilde av en kald verden der skillet mellom teorier om livskvalitet og faktisk opplevd livskvalitet, blir gjort til samme sak; definisjonsmakten over hva som er godt nok ligger ikke lenger hos den enkelte."Ranveig Stende Johnsen, deichman.no

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788205495692

EAN 9788205495692

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 346

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 3 1 1 0

Bokomtaler

En viktig og tankevekkende roman om samfunnets effektivisering og aktiv dødshjelp. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akademisk høyttravende språk med grei handling som pirret nysgjerrigheten litt, men jeg måtte lese over halve boka før den plutselig ble interessant. Den ble imidlertid ikke spennende, det ble en rimelig logisk utgang. Men verdt å lese for å sjekke ut forfatteren. Lånt som eBok på eBokBibl.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Man mister kontakten med skolevenner av to grunner. Enten er man for forskjellige, eller så er man for like. Med Håkon og meg var det det siste. Vi trengte luft og lys for å vokse. Når vi var sammen, skygget vi for hverandre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble lettet da jeg fikk beskjed om at det var noen forsinkelser, forsinkelser i flertall, og at jeg bare kunne vente. Tiden var verdifull også når den var tom, den måtte være tom, det var bare da jeg kunne rekonstituere meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde ikke tenkt på det, på at det som var opplagt for meg, ikke var opplagt for henne. Det var problemet mitt. Det var mye som var opplagt for meg, og fordi det var opplagt kunne jeg ikke beskrive det som om det ikke var opplagt. Jeg kunne ikke forestille meg på den måten. Man kan ikke ikke-vite det man allerede vet. Det er som med dødsangst. Når man først har blitt klar over at man skal dø, da er man det. Da blir man aldri kvitt den vissheten igjen. Alt annet er distraksjoner. man kan ikke engang drømme om å ikke vite det lenger, om å bli et lykkelig uvitende barn igjen. Det forandrer ingenting. Man vet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kropp og sinn - noveller" av Jan Grue
 • "Biltur" av Mari Ulset
 • "Ubestemt tid - noveller" av Jan Grue
 • "David Mahlers tid" av Daniel Kehlmann
 • "Ensom planet - roman" av Birgit Alm
 • "Papirfly" av Liv Gulbrandsen
 • "Hula Lou - roman" av Wenche-Britt Hagabakken
 • "Mellom verden og meg" av Ta-Nehisi Coates
 • "Belgias sorg" av Hugo Claus
 • "En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv - roman" av Mari Kjos Hellum
 • "Alt under kontroll - noveller" av Jan Grue
 • "Kunsten å bli glad i seg selv" av Yukiko Motoya
Alle bokanbefalinger for dette verket