Nye, fabulerende noveller fra Jan Grue. Denne gangen står selve tiden på spill.
Noen ganger trenger vi kompliserte maskiner for å reise i tid, men andre ganger er det så enkelt som å tenke en tanke. Nå står du i et skogholt i Østerrike i 1889, klar til å drepe den nyfødte Hitler. Nå står du på Eidsvoll i 1814, og angrer på at du ikke tok på deg varmere klær.De tolv novellene i Jan Grues andre novellesamling, Ubestemt tid, tar for seg de uforutsigbare hendelsene og den foranderlige historien. De forklarer hvorfor vi lever i den beste og eneste av alle tenkelige verdener, og hvem som kommer til å skru av lyset og låse døren etter seg når Norge en gang i (den nokså nære) fremtiden er nedlagt, demontert og solgt til utlandet.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788205410442
EAN 9788205410442
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet er lett å ta feil. Den indre monologen er så høylytt og så ustanselig hos de fleste av oss at vi har lett for å tro at den er bevisstheten vår.
Litteraturen har slått rot i meg. Hvorfor ville jeg ellers ha tatt fatt på arbeidet med å skrive dette? Det er ikke fordi jeg har lyst, tro meg. Det er en besettelse mer enn noe annet.
Jeg lærte mye om meg selv i løpet av denne fasen. Ikke alt var like behagelig å bli klar over. Idet jeg fulgte meg selv som en skygge, så jeg det jeg hadde gjort og hørte det jeg før hadde sagt, uten riktig å tenke slik jeg hadde tenkt, og uten de indre beveggrunnene og rasjonaliseringene fremsto jeg, naturlig nok, langt mindre sympatisk enn jeg hadde håpet på.
I overgangen fra den julianske til den gregorianske kalender, i det attende århundre, forsvant det opptil flere uker, og det under svært lite dramatiske omstendigheter.
Det er det som skjer når man leser for mange bøker: forsøkene på å begå poesi sniker seg inn overalt.