Boka inneholder de mest kjente eventyrene fra Tusen og en natt. Teksten er oversatt fra en eldre dansk utgave.
Tusen og en natt regnes som ett av den arabiske kulturs litterære storverk. Mest kjent er kanskje Aladdin og den vidunderlige lampen, Sinbad sjøføreren og Ali Baba og de førti røverne, men du får mer enn det. Her er historier om alt fra kjærlighet, hat og sjalusi til vakre kvinner, onde ånder, mistenksomme ektemenn, bortførte prinsesser, skjebnetunge forbannelser, en diamant så stor som et strutseegg og dører som aldri burde vært åpnet. Historien er satt sammen til et hele av en rammefortelling om den kloke og geniale Scheherazade.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2010
Serie Kagge vintage
Omtalt sted Arabiske halvøy
"Oversatt og språkelig tilrettelagt" ? Dansk sier jeg! God bok, elendig oversatt! Jeg kommer aldri til å kjøpe en bok av denne oversetteren, M. Wegling, igjen!
Se alle bokelskere som følger dette verketFra www.bokklubben.no:
På initiativ fra De norske Bokklubbene deltok 100 verdenskjente forfattere fra 54 land i en avstemning der alle fikk stemme på ti skjønnlitterære verk. De 100 bøkene som totalt fikk flest stemmer, utgjør Verdensbiblioteket."
Her var det noen verker jeg har lest, en del verker jeg kjenner til, og en del jeg ikke kjente til fra før, og gjennomgangen av disse bøkene gjorde meg mer nysgjerrig på litteratur fra flere steder i verden og lyst til å utvide horisonten enda mer. Livet er for kort... ;-)
Ti sjøfarende menn jeg har likt å lese om, men kanskje ikke ville valgt å gå til sjøs med.
Dette er første del av Harold Blooms mye omdiskuterte utvalg av vår litterære arv. Til inspirasjon eller frustrasjon? Den rommer i det minste mange gode og matnyttige titler-! Hvor mange har du lest?
Om "The Theocratic Age" (2000 f.kr. -1321 e.kr.) skriver Bloom:
- - - Since the literary canon is at issue here, I include only those religious, philosophical, historical, and scientific writings that are themselves of great aesthetic interest. I would think that, of all the books that are in this first list, once the reader is conversant with the Bible, Homer, Plato, the Athenian dramatists, and Virgil, the crucial work is the Koran.
Link til boken her på Bokelskere.no.
Jeg kommer til å legge ut de gjenværende delene av kanonen i løpet av julen.
An-Magritt (Falkberget, Nattens brød): Arbeidsjern og medmenneske
Bestemor Skogmus (Egner, Hakkebakkeskogen): Usentimental pragmatiker ("Vi spiser hverandre og ferdig med det!")
Cruella De Vil (Smith, 101 Dalmatinere): 101% gjennomført bikkjehater
Dobbelt-Petra (Braaten, Den store barnedåpen): Omsorgsfull og handlekraftig
Elias Rukla (Solstad, Genanse og verdighet): Ibsen-elsker med lengsel etter den dype samtalen
Frøken Smilla (Høeg, Frøken Smillas fornemmelse for sne): Passe egenrådig
Gisle Sursson (Soga om Gisle Sursson): Mann med stor M