Til døden

du skal ikke bryte ekteskapet

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.84 (19 terningkast.)

50 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Ella forelsker seg i Mathias. Mathias forelsker seg i Ella. Etter tre måneder gifter de seg og flytter inn i Mathias' luksuriøse leilighet i Barcode, Oslos nye, skinnende fasade. Snart oppdager Ella mørke hemmeligheter i ektemannens fortid. Hemmeligheter som er så skremmende at hun ikke ser hvordan hun kan fortsette ekteskapet med ham. For Mathias er ekteskapsløftet også avgitt til Gud, et løfte som ikke kan brytes ved annet enn at døden skiller dem ad. Det begynner å haste om alt Ella har jobbet mot ikke skal være forgjeves.
«Språket i Til døden er fantastisk, og den oppbyggande historia er så spanande, at ein verkeleg slit med å legga den frå seg.» Bokblogger
«Dette snikende ubehaget som ganske fort dukker opp og ble værende til siste slutt, er både godt og uutholdelig på samme tid, og for en slutt Matre serverte oss denne gangen.» Beathes bibliotek
«Boka er lettlest, og det ligger en nerve og spenning mellom linjene i som sniker seg innpå deg, jo lengre ut i boka du kommer. Alt er åpent til siste side er lest, og Matre holdt meg på pinebenken hele boka ut.» Henningbokhylle
«Den intense historien mellom ektefellene er godt tenkt, med bra plot og en overraskende vri eller to, og innledningen, med beskrivelsen av Barcode er deilig ironisk.» Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788241955365

EAN 9788241955365

Genre Krim

Språk Bokmål

Sider 191

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 10 6 0 0 0

Bokomtaler

BOKOMTALE: Til døden av Agnes Lovise Matre. Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Ella og Mathias gifter seg etter kun 3 måneders bekjentskap. Begge er veldig hemmelighetsfulle om sin fortid, men etterhvert begynner begge å avdekke små biter av den andres fortid. Det de finner ut skremmer dem begge, men er det virkelig det som er sannheten?

Jeg likte godt denne boka. Her er det både spenning og humor, og den er veldig annerledes enn de andre bøkene til forfatteren.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bør man egentlig gifte seg?

Jeg bare spør, for dette er bare en av mange bøker jeg har lest om ekteskap som har mange hemmeligheter, og folk som ikke stoler på hverandre. Blir man ikke bare paranoid av å gifte seg med noen? Neida, jeg bare tuller, men som nevnt, i mange bøker er det ikke mange ekteskap som er sunne. Heller giftige og hemmelighetsfulle. I Til døden, er bare enda en bok som er et eksempel på det.

Bedre å leve i nuet?
Mathias og Ella gifter seg etter å ha kjent hverandre i kun tre måneder. Hun flytter inn i hans leilighet i et luksuriøst område i Oslo. Etter hvert oppdager hun at det er noe Mathias skjuler, det har også Ella. Hun vil gjerne fortelle ham om det, men han er mest interessert i å leve i nuet. Er det egentlig så enkelt?

Til døden av Agnes Lovise Matre tilhører bokserien som er inspirert av De ti bud, som forskjellige forfattere har deltatt i. De forrige bøkene er, disse: Andre guder av Jørgen Brekke, Min sønn av Arne Svingen og Sannheten av Knut Nærum. Boka etter Til døden, er La alt håp fare av Geir Tangen som jeg ennå ikke er lest, og senere mot våren kommer Levi Henriksen med en ny bok i serien. Henger dere med? Ja? Fint.

Har man gjort et trygt valg?
Agnes Lovise Matre har skrevet en psykologisk thriller som beskriver usikkerhet i et ekteskap på en troverdig måte. Man er ustyrlig forelsket i begynnelsen, og med tiden går forelskelsen over i tvil og kanskje en dose skrekk. For har man valgt rett person?

Hun skriver godt, men noen av setningene er noe rare. Hun har levert bedre språk tidligere. Det ødelegger ikke handlingen, som er både fascinerende og engasjerende. Mange beskriver Til døden som creepy, noe jeg ikke skjønner, for syntes ikke denne boka var spesielt creepy. Har lest andre bøker i samme sjanger som har vært enda gyseligere enn dette. Men så skal det mer til å få hårene i nakken til å reise seg.

En av de bedre bøkene i prosjektet om De ti bud. Jeg kjedet meg ikke med denne, og det var interessant å lese fra begges perspektiv.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Dette er fjerde boken i en serie romaner som er inspirert av De ti bud og denne spiller på det sjette budet: Du skal ikke bryte ekteskapet. Og det er ekteskapet mellom Ella og Mathias vi blir vitne til i dette spennende kammerspillet, som ved første øyekast kan virke perfekt nok men som alltid når noe virker for godt til å være sant…

Matre har skrevet en god psykologisk spenningsroman som falt skikkelig i smak hos meg og er en av de beste krimbøkene jeg har lest den siste tiden. Hun har et godt språk,det er lettlest og har den nødvendige nerven som skal til for å bli en god (psykologisk) spenningsroman. Dette snikende ubehaget som ganske fort dukker opp og ble værende til siste slutt er både godt og uutholdelig på samme tid og for en slutt Matre serverte oss denne gangen. Tommel opp!"

Nervepirrende kammerspill av en roman som anbefales sterkt!

Les gjenre hele omtalen min her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Stjerneskudd" av Dag Otto Lauritzen
 • "Mødrenes synder" av Frøydis Lilledalen
 • "Paradis - kriminalroman" av Frøydis Lilledalen
 • "Han er min" av Oyinkan Braithwaite
 • "Lang lang rekke" av Bjørn Bakken
 • "Det hun så - krimroman fra Hvaler" av Jeanette Semb
 • "Antatt skyldig - ...når marerittet blir virkelighet..." av Kjell Arvid Nilssen
 • "Samiras død" av Myriam H. Bjerkli
 • "De døde dukkenes sommer" av Antonio Hill
 • "Stum sitter guden" av Anna Jansson
 • "Fruene" av Tarryn Fisher
 • "I mørket" av Lina Areklew
Alle bokanbefalinger for dette verket