Det er 1920-årene, og rike amerikanere befinner seg på den franske riviera. Nicole og Dick Diver er blant de mest fasjonable. Når de får besøk av filmstjernen Rosemary Hoyt, innleder Dick et forhold til henne. Historien er delvis selvopplevd, og forfatteren forutser materialismens og de knuste drømmers tidsalder.
Forlag Penguin
Utgivelsesår 1999
Genre Klassisk litteratur
Omtalt tid 1918-1939
Omtalt sted Frankrike
Se alle bokelskere som følger dette verketDrukkenskap i litteraturen. Bøker der romanfiguren drikker, alkoholrus skildres eller alkoholbruk på en eller annen måte er tema.
Listen er inspirert av Fredrik Wandrups artikkel "Romanskikkelser som raver rundt i litteraturen", og starter med bøkene (eller forfatterne) han lister opp,
men jeg fyller på med alt som passer inn. Vet du om noe?
Når en jobber på bibliotek er man hele tiden eksponert for all slags bøker. Vanskelig å unngå fristelsen til en bok til(uansett om du vet at du har en haug som venter på deg hjemme