Boken inneholder fire frittstående beretninger om merkelige tilfeldigheter. Handlingen utspiller seg i flere land til forskjellige historiske tider, med et skjebnemønster som vever menneskene, kulturene og tidsplanene sammen.
Forlag Harcourt
Utgivelsesår 2003
Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 1998 P2-lyttaranes romanpris 1998 Lytternes romanpris 1998
Dette var den første skjønnlitterære boken jeg leste. Den gjorde stort inntrykk, og medførte at jeg (heldigvis) begynte å lese ordentlige bøker. Takk til Erik Fosnes Hansen!
Pretensiøs, ekstremt og meningsløst detaljert, uten fornuftig budskap, inkoherent.
Genial
Gresset gror ikke fortere av at du drar i det
"Du har levd som en munk i alle år siden, bare omgitt av fjell og trær. Du er ensom."
"Nei," sa mester Girolamo, "ensom var jeg i byene. Ensom var jeg til jeg kom hit, og fant ensomheten. Ensomheten er en venn, men det er en mektig venn, som man må adlyde, om man skal ha utbytte av vennskapet." ... "Noen blir fattige av ensomheten, jeg ble rik."
Se alle bokelskere som følger dette verketAv og til når en sitter på kollektiven , på bussen, trikken, t-banen eller hvor det nå er, skjer det at jeg blir ett med det jeg leser. Når jeg så ser opp og ut gjennom vinduet aner jeg ikke hvor jeg er, da har jeg reist for langt. Her er ti bøker jeg vet det skjedd med.