Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I boken skildrer forfatterne en mat og - vinreise gjennom Chianti i Toscana. Leseren følger reisen gjennom det italienske landskapet blant drueranker og i livlige samtaler i kjøkkenet og rundt matbordet. Med oppskrifter, faktainformasjon og register.
Omtale fra forlaget
I boken skildrer forfatterne en mat og - vinreise gjennom Chianti i Toscana. Leseren følger reisen gjennom det italienske landskapet blant drueranker og i livlige samtaler i kjøkkenet og rundt matbordet. Med oppskrifter, faktainformasjon og register.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2008
Format Innbundet
ISBN13 9788203236198
EAN 9788203236198
Omtalt sted Italia
Språk Bokmål
Sider 223
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En mild vind slo imot meg. Duften av Chianti. Oregano, mynte og salvie som minner om den friske lukten av sevje i nykuttede bjerkekvister om våren hjemme. Persille med en frisk eim av nyslått høy. Krydret basilikum og rosmarin som velter seg som svære busker nedover murer og terasser, med en duft av nåletrær når du stryker hånden over greinene, og fennikelen, med sin duft av anis. Fennikelen som vokser vilt i Toscana, og som står plantet som roser for enden av vinrankene på markene til Fattoria di Felsia.
Det finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.
Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.
Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...
Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.
Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!