Silkeveiene

en ny verdenshistorie

av (forfatter) og Gunnar Nyquist (oversetter).

Gyldendal 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (21 terningkast.)

95 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

I århundrer førte jakten på makt og penger menneskene mot den nye verden i Amerika. I dag er det Østen som lokker de som søker rikdom og eventyr: fra Sentral-Asia og dypt inn i Kina og India. Regionen som en gang var sentrum for begivenhetene, er igjen på vei mot dominans innen global politikk, handel og kultur. I den internasjonale bestselgeren Silkeveiene setter Oxford-historikeren Peter Frankopan verdenshistorien i nytt lys med Østen som dreiepunkt. Silkeveiene er en strålende utforskning av kreftene som har ført til rikers vekst og fall og varsler en ny æra i internasjonal stormaktspolitikk. Boken regnes som et nytt standardverk og er rikt illustrert med et høyt antall oversiktskart. Peter Frankopans kritikerroste storverk Silkeveiene. En ny verdenshistorie ble kåret til årets historiebok av The Daily Telegraph i 2015 og lå på Sunday Times’ topp ti-liste for sakprosa i ni måneder. Peter Frankopan er professor i global historie ved Oxford University, der han også leder Bysantinsk senter. Peter Frankopan blir på grunn av sin unge alder og briljante karriere beskrevet som «vår tids historie-rockestjerne». "Med sine omfattende kunnskaper og sin overlegne evne til å skrive godt og underholdende, har Frankopan klart å gjøre sin nye versjon av verdenshistorien til en bestselger. Hypotesen er at 'brua mellom øst og vest' er sivilisasjonens vugge og veikryss. Det er innlysende at et selvsentrert Europa altfor lenge har plassert sin egen lille verden midt på kartet."Arne Dvergsdal, Dagbladet "For enhver person interessert i historie og geografi gjennom århundrene, er boken rett og slett et must." Guri Hjeltnes, VG «Briljant og fryktløs … Dette er historie i det bredeste formatet.» The Guardian «Umåtelig underholdende .. fortjener til fulle å bli kalt ‘En ny verdenshistorie’.» The Times

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788205505483

EAN 9788205505483

Språk Bokmål

Sider 667

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 8 3 0 0 0

Bokomtaler

En drivende god verdenshistorie med litt annen vinkling enn det som har vært vanlig hittil. Anbefales historieglade lesere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spennende vinkling på verdenshistorien. Den kunne også ha hett "follow the money". En påminnelse på at verden ikke en konstant

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kort oppsummert: fra tidenes morgen har menneskene vært grådige og lagd konflikter om ressurser. Interessant historieperspektiv i denne boka med vestlige Asia som navet. Mye nytt å lære.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest ca 100 sider, så måtte den leveres tilbake. Vi låner den igjen når det ikke er kø på den. Historie med utgangspunkt i geografi (denne gang). Lesbar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Romerriket hadde vært herre over verden så lenge det var trofast mot sine hedenske røtter. ... Da romerne vendte seg om til en ny tro, grov de sin egen grav. Dette var ikke en påstand, sa han, det var et faktum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kanel ble for eksempel ansett for å være bra for hjertet, magen og hodet og var antatt å kunne bidra til å kurere epilepsi og lammelser. Muskatolje var anerkjent som middel mot diaré og oppkast og mot forkjølelse. Kardemommeolje roet ned fordøyelsen og bidro til å redusere oppblåsthet. I en arabisk håndbok skrevet på denne tiden het et av kapitlene «Middel for å øke dimensjonen på små lemmer og gjøre dem praktfulle». Der ble det anbefalt å smøre inn de edlere deler med en blanding av honning og ingefær, og virkningen skulle være så kraftig og forårsake slike gleder at mannens seksualpartner ville « protestere mot at han trakk seg bort fra henne».

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han hadde fått seg overrakt nøklene til kongeriket. Nå var spørsmålet om han kunne finne låsen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv om det kan være problematisk å fastslå hendelsesrekkefølgen, er det allment akseptert at Muhammed ikke var den eneste skikkelsen i Arabia tidlig på 600-tallet som snakket om 1 Gud. Det var også flere "imitator-profeter" som ble kjent nettopp under krigen mellom romerne og perserne. De mest kjente kunne by på messianske og profetiske syn som hadde slående likhetstrekk med Muhammeds - åpenbaringer fra engelen Gabriel, anvisninger om veien til frelse, og i enkelte tilfeller hellige skrifter til å underbygge sine påstander. Det var en tid da kristne kirker og helligdommer dukket opp i og omkring Mekka, som det går fram av arkeologiske funn. Det er også funnet ikoner og kirkegårder for de nyomvendte. Konkurransen om hjerter, sinn og sjeler var hard på denne tiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Med Romerrikets fall mistet også de kristne i Asia sin innflytelse. ...og nå som Romerriket var sterkt svekket, virket ikke kristendommen lenger like truende - og kanskje ikke like overbevisende - som den hadde gjort hundre år tidligere ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Veldig glad i fantasy - så her en liste over litt mer virkelighetsnært, som har ligget litt vel lenge i boksamlingen urørt.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Ulykkelige Arabia - verden etter Jemen" av Cecilie Hellestveit
  • "Soga om Geirmund Heljarskinn" av Bergsveinn Birgisson
  • "Livet på landet - en felles arv" av James Rebanks
  • "Havlandet - historia om hava som skapte Noreg" av Per Anders Todal
  • "Reformasjonen - den store historien" av Frank Aarebrot
  • "Perserkrigene - det første verdensimperium og kampen om vesten" av Tom Holland
  • "Germanerne - mytene, historien, språket" av Tore Janson
  • "De besatte - om russiske bøker og menneskene som leser dem" av Elif Batuman
  • "Verdensteater - kartenes historie" av Thomas Reinertsen Berg
  • "Putin og jeg - Russlands vei fra håp til håpløshet" av Øystein Bogen
  • "Menneskets grunnstoffer - byggeklossene vi og verden er laget av" av Anja Røyne
  • "Armfeldts armé - historien om en katastrofe" av Geir Pollen
Alle bokanbefalinger for dette verket