Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Han hadde fått seg overrakt nøklene til kongeriket. Nå var spørsmålet om han kunne finne låsen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kanel ble for eksempel ansett for å være bra for hjertet, magen og hodet og var antatt å kunne bidra til å kurere epilepsi og lammelser. Muskatolje var anerkjent som middel mot diaré og oppkast og mot forkjølelse. Kardemommeolje roet ned fordøyelsen og bidro til å redusere oppblåsthet. I en arabisk håndbok skrevet på denne tiden het et av kapitlene «Middel for å øke dimensjonen på små lemmer og gjøre dem praktfulle». Der ble det anbefalt å smøre inn de edlere deler med en blanding av honning og ingefær, og virkningen skulle være så kraftig og forårsake slike gleder at mannens seksualpartner ville « protestere mot at han trakk seg bort fra henne».

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gull og sølv fra Amerika fant veien til Asia. Det var denne omfordelingen av rikdommer som gjorde det mulig å bygge Taj Mahal. Det er ikke uten ironi at et av Indias praktbygg var resultatet av «indernes» lidelser på motsatt kant av verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv om det kan være problematisk å fastslå hendelsesrekkefølgen, er det allment akseptert at Muhammed ikke var den eneste skikkelsen i Arabia tidlig på 600-tallet som snakket om 1 Gud. Det var også flere "imitator-profeter" som ble kjent nettopp under krigen mellom romerne og perserne. De mest kjente kunne by på messianske og profetiske syn som hadde slående likhetstrekk med Muhammeds - åpenbaringer fra engelen Gabriel, anvisninger om veien til frelse, og i enkelte tilfeller hellige skrifter til å underbygge sine påstander. Det var en tid da kristne kirker og helligdommer dukket opp i og omkring Mekka, som det går fram av arkeologiske funn. Det er også funnet ikoner og kirkegårder for de nyomvendte. Konkurransen om hjerter, sinn og sjeler var hard på denne tiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Med Romerrikets fall mistet også de kristne i Asia sin innflytelse. ...og nå som Romerriket var sterkt svekket, virket ikke kristendommen lenger like truende - og kanskje ikke like overbevisende - som den hadde gjort hundre år tidligere ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Romerriket hadde vært herre over verden så lenge det var trofast mot sine hedenske røtter. ... Da romerne vendte seg om til en ny tro, grov de sin egen grav. Dette var ikke en påstand, sa han, det var et faktum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Handelen åpnet dører for troen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For chanyu-en ( stammens overhode) var det å være svøpt i dyrebar silke en måte å markere sin status på, og han brukte stoffet som belønning til sine nærmeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleser